Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.


Kilencven esztendeje hunyt el Bródy Sándor
A világ kiáltó gazdasági igazságtalanságainál is nagyobb baj az a ridegség, mellyel egyik vergődő van a másik iránt, egymást megugató és maró fajták, nemzetek, osztályok és egyesek, aminek mind-mind az elmék ostobasága az oka...

Ama kettő tized százalék...
"A sebesült és az útfélen hagyott emberek kirekesztése vagy befogadása határoz meg minden gazdasági, politikai, társadalmi berendezkedést..."

Elment egy nagy irodalmár
Megint a magyar irodalom egyik nagy doenje távozott az élők sorából. 2014. március 15-én hunyta le örökre szemét Takács Tibor író.

Fényes szelek
Szeretném hinni, hogy lesz még hasonló - egyszer, valamikor...

Szárszó 2013
Majd kilenc éves szünet után újra Szárszó...

Nincs új a nap alatt
"A lovarda is "nemzeti"; a cirkusz is; bizonyos férfialsó is."

Szocdemek itt és ott
Szóval, fényévekre vagyunk...

Polgár vagyok mert kissé szeretem ellenségeimet...
"Polgár vagyok mert kissé szeretem ellenségeimet..."

Az antifasizmus nem jobb-, vagy baloldaliság kérdése!
A hazai antifasiszta ellenállás fontosabb küzdelmeiről és küzdőiről - legyenek azok baloldaliak vagy jobboldaliak, magyarok vagy nem magyarok, hívők vagy nem hívők - ma sem szabad megfeledkezni, mert az antifasizmus nem jobb-, vagy baloldaliság, nem származás, és nem felekezeti hovatartozás kérdése!

A zsidók elnyomása magában véve a legnagyobb igaztalanság volt...
Mózes öt könyvének kétnyelvű - héber-magyar - nyelven való közreadója, Ballagi (Bloch) Mór, aki első zsidóként kerül be a magyar akadémikusok közé, 1840-ben, a zsidók egyenjogúsításával foglalkozó pozsonyi országgyűlésre röpiratot fogalmaz „Zsidókról”- címmel, mely elismerést kelt. A kivételes dokumentumhoz nem akárki ír előaszót: Vajda Péter.

Úgy legyen...
Volt egy hagyományos-viseletes, idős roma néni, akire gyermekkoromból a mai napig emlékezem. Csendes, nyugodt, amolyan "Máriás"-lélek volt, sohasem ártott senkinek sem.

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A tudományos hírek időről időre felkapnak egy-egy hatóanyagot vagy terméket, számos pozitívummal kecsegtetve b...
Bővebben >>