Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Andrea napja van.


Mennyél gyalog, bakker...
Kitört a világháború, csak mi még nem tudjuk, viszont Szeretett Miniszterelnökünk már értesült róla - megsúgták neki a Hangok... Össze is íratja a mikrobuszokat és a terepjárókat, hogy aztán ujjainak egyetlen csettintésére harcjárművekké alakuljanak.

Cél: az alsó széle közepe
Létezik egy olyan fogalom a pszichológiában, hogy projekció. Ez az a szituáció, amikor valaki olyan randa dologgal vádolja a vele kapcsolatban állókat, melyeket ő követ vagy szíve szerint ő követne el, ezzel kompenzálva saját viselkedését vagy titkos vágyait.

Cselédek, szoba nélkül
Azt mondja Kövér potentát, hogy Magyarország nem az Unió cselédszobája. Hát, ebben kétségkívül igaza van, egy rendes háznál a cselédszobában volt fűtés, Julcsa időnként enni kapott, a környezet tiszta és rendezett volt, továbbá az Úr nem lopta el Julcsa összes tulajdonát az utolsó bugyiig bezárólag.

Balhé van, meg összeesküvés
Azt mondta Lázár, hogyha a PSZ felelősen viselkedik, akkor nem balhéval, hanem tárgyalással és a tárgyalásokon keresztül változásokkal tudja elérni, hogy a pedagógusok helyzete és a gyerekek oktatásának minősége javuljon.

Kutyából nem lesz szalámi
A pedagógusok már megint a rossz végére kerültek a problémáknak, Viktor meg a hasát foghatja a röhögéstől.

Mégis, mit vártok, tanárok..?
Kenik a madzagra a mézet szorgalmasan, van már egy alvezéráldozat is, aki körülbelül annyit tehet a kialakult helyzetről, mint Sóvárgó Alíz a második világháborúról. Konkrétan semmit, legfeljebb azonosulását lehet szemére vetni a Legfőbb Hadúr politikájával.

Ha egy szikla elkezd gurulni...
...A hegy tetejéről, akkor az nem egy azonnali, gyors és folyamatos mozgás. A hegy legyen mondjuk a társadalom, a szikla az évek során felszaporodott társadalmi elégedetlenség és düh, a hegy tövében meg táborozzon mondjuk a Fidesznek becézett maffiózók csapata.

Lázas tevékenységgel leplezett semmittevés
Poci utazik. Szinte főállásban, merhogy utazni jó, főleg ha ezt első osztályon teheti az ember. Ha ilyenkor az ember tízmillió magyar seggeként terpeszkedhet az ülésén, a háládatlan mezei választópolgár meg azt kívánja neki, hogy a megtett kilométereket a Wizz Air economy classának luxusülésein tegye meg.

Hát akkor most itt tartunk
A hétvége két legjelentősebb rendezvénye a demokratikus oldal részéről Gyurcsány évértékelő beszéde és a Bokros Lajos nevével fémjelzett és általa szervezett tüntetés volt. Vannak dolgok, melyekről már unalmas beszélni is, az ember csak önmagát ismételgeti, mégsem történik semmi átütő, Őfelsége Demokratikus Ellenzéke egyhelyben toporog, jobb esetben forog, mint Blöki a saját farka után.

Új ellenségünk – a bürokrata
Úgy látszik, az államnak fel kell készülnie a hét sovány tehén esztendeire, mert fogy a pénz, a világ szinte kiszámíthatatlan, ez az osztrák is hőbörög, hogy nem ad pénzt azoknak, akik nem akarnak részt venni a menekültkérdés megoldásában... - ki tudja, holnap mire ébredünk, ugye.

Buszok, taxik, sofőrök, hiénák
A közösségi közlekedési iparág liberalizációja esedékessé teszi a Volán-vállalatok számára a buszok cseréjét. Ki is fogják írni áprilisban a tendert a buszflotta frissítésére, természetesen használt buszokra.

Mad Rex
A rezsit márpedig csökkenteni kell, mert a NER nem hagyja az árokparton támogatóit, minden nap érezni kell a szerető gondoskodást, hogy a legközelebbi választáson - már, ha nem rendkívüli állapotnak fogják hívni - a szavazótábor jóindulata biztosított legyen.

Miért éppen most..?
Nem hiszek én abban, hogy a dolgok a politikában véletlenszerűen történnek, abban még kevésbé, hogy az időzítésük véletlenszerű. Így aztán abban sem hiszek, hogy a szükségállapot-törvény úgy pattant ki a Vezér bölcs fejéből, mint Zeusz fejéből Pallasz Athéné.

Lázár ürügyén
Kikaptam. Az olvasó megrótt, mert mertem leírni néhány szót Lázár János pozitív tulajdonságairól. Volt, aki súlyos pénzeket látott a háttérben, mások arra gyanakodtak, hogy valami romlottat ehettem.

Lázár
A bibliai Lázár gazdag volt, miként a mi Lázárunknak is van mit aprítani a tejbe. A példázat szerint ott ült ajtaja előtt egy szegény koldus, fekélyes testtel, elesetten. A mi Lázárunk ajtaja előtt koldusok milliói ülnek, akiket nem nagyon vigasztal, hogy haláluk után találkozhatnak vele a pokolban, miközben őket éppen Ábrahám kebelére szállítmányozzák az angyalok.

Kinek az országa ez..?
Hát, hogy nem a kisembereké, az már biztos. Ha valamiről elhíresült ez a rendszer - merthogy ma már bátran nevezhetjük rendszernek a magyar politikai maffia uralmát - hát arról biztosan nem, hogy a kisemberért dolgozna.

Figyelj, mert hülyére vesznek
Komoly tudomány a tömegmanipuláció, komoly emberek ülnek gondterhelten, erőlködve próbálják munkára késztetni agyukat, és az erőfeszítés ritkán hiábavaló. Előbb-utóbb megszületik az eredmény: az ember, aki a kedves megrendelő kívánságának megfelelően gondolkodik, adott esetben cselekszik is.

Polak, wegier, dva bratanki
Két mesebeli országról van szó, mindkettő hol volt, hol nem volt. Lakói is mesebeli népek voltak, náluk nagyobb hősöket nem ismert a világ, méghozzá ez így volt annak ellenére is, hogy háborúkat nemigen nyertek, nyakukban folyvást más nemzetek ültek.

Karácsonyi ajándék
Szép karácsonyi szokás az ajándékozás, a szeretet jele. Általában egyénileg gyakoroljuk, de nem zárható ki, hogy a nemzet ajándékozzon szeretteinek. Most éppen az Eximbanknak, ennek a kedves és jóindulatú pénzintézetnek, mely az állam szeretett gyermeke, kinek hibátlan pedigréjéhez kétség sem férhet, hiszen száz százalékos állami tulajdon.

Konrád György tévedése
Konrád György író nyilatkozott a New York Times-nak. Már a tény maga is mutatja az író nagyságát, a nyilatkozata pedig azt, hogy a legnagyobbak sem mentesek a tévedésektől. Ettől még a véleménye természetesen tiszteletben tartandó, de egyetérteni azért nem kötelező vele.

Rétváriak országa
Valami elképesztő interjút adott Kálmán Olgának Rétvári Bence. Nem is érdemes mondatonként szétcincálni, annyira szánalmas ez az egész.

Veszedelmes viszonyok
Kövér beszólt a nőknek, ebből is látszik, hogy nem az eszéért, hanem azért a kedves, simulékony modoráért szeretjük. Gyűjti itt a parazsat a fejére, nyereség meg semmi, mert ha azt hiszi, hogy használt a magyar társadalom erkölcseinek, vagy helyes útra terelte a spinkókat, hát akkor elég nagyot téved.

A merény erény..?
Hát nem meg akarták itten merényleni Jövőnket és Boldogságunkat? Amikor a hírt először meghallottam, éppen egy nappal voltam túl azon, hogy a fertelmes és rettenetes esemény bekövetkeztét megjósoltam volt, és lám, a merény menetrend szerint meg is érkezett, mint a Wiener Walzer nevű expresszvonat hajdan!

A maffia kongresszusa
A kongresszus impozáns volt, jelentőségéhez mért nyilvánosságot kapott, a köztelevízió adását megszakítva közvetítette a miniszterelnök-keresztapa szózatát szeretett alattvalóihoz, a caporegimékhez, a katonákhoz és a megvédelmezett egyszerű polgárokhoz.

A kormány még mérlegel
Hóman Bálint szobrával kapcsolatban folyik a mérlegelés. Merthogy a mű kész, az alkotó pihen, így aztán jut idő a mérlegre tenni a dolgokat. Egyrészt a szobor modelljét, másrészt a székesfehérvári önkormányzatot és most már a kormányt is.

Visegrádi álmok
Gatya a helyzet, az Unió bekeményített, beígért ilyen-olyan vizsgálatokat az általuk folyósított pénzek költésével és elszámolásával kapcsolatban, márpedig ez sok jót nem igér. Az uniós elszámolások felettébb részletesek, nem lehet nagyvonalúskodni, ott nem az a támogatási szempont, hogy ne mi nyerjük a legtöbbet, és nem lehet a szabályokat ahhoz igazítani, hogy Mészárosról vagy Simicskáról van szó.

Salátaposztok
Lassan olyan ez az ország, mint Ceausescu Romániája volt, minden tökéletesen működik, a mi despotánk gondoskodik népéről. Olyan ütemben csökkenti a szegénységet, hogy Lenin sírva nyalná meg mind a tíz ujját, ha értesülhetne a hírről, ezen felül az idei télen a megfagyott vagy kihűlt halottak számát tekintve máris kiderült: Magyarország jobban teljesít, máris kétszer annyi az áldozatok száma. mint az előző év hasonló időszakában.

Kelet-Európa téeszcsé
A hajdani téeszcsé szervezések jutnak az ember eszébe, amikor elnézegeti Orbán mozgását Európa ügyeiben. Jóska bácsi először vonakodott belépni a szövetkezetbe, mert be kellett volna adnia a kehes lovát is a közösbe, de aztán - jobb híján - beletörődött a sorsába. Így aztán megnézte, hogy mibe lép bele és döntött.

Döngő léptekkel a világháború felé
Az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) szerdán hivatalosan meghívta Montenegrót, hogy csatlakozzon hozzá 29. teljes jogú tagországként. A döntés a tagállamok külügyminisztereinek brüsszeli ülésén született meg.

Várurak és várjobbágyok
Van érzéke a szimbólumokhoz, ez kétségtelen. Ha ma alakulna a Fidesz, szóba se kerülhetne a narancs, helyette valószínűleg egy alma lenne a logó – egy aranyból készült országalma, habár – gyémántok hiányában - nem biztos, hogy ez hűen tükrözné a saját magáról alkotott értékítéletét.

Jószolgálati nagykövetek
Az Ökumenikus Segélyszervezet pénzadománygyűjtésének kezdetekor Lévai Anikó és Kovács Koko István jószolgálati nagykövetként egy tűzifából készült, 1353-as installáció utolsó darabjait rakták a helyükre, hogy jelezzék: elindult az 1353-as adományvonal. Meg kell a szívnek szakadni, jótékonykodik a Főméltóságú Asszony, blogger arcán könny pereg.

Szögesdrótok közé zárva
Angela Merkel üzent. Azt mondta a Bundestag alsóházában, hogy „a belső határőrizet nélküli schengeni övezet fenntartásához elengedhetetlen a menekültek európai uniós tagállamok közötti elosztását szolgáló állandó mechanizmus.

Robbanó matyóbaba és más mesék
Felettébb iparkodnak az oroszok Szíriában, ütik-vágják az Iszlám Államot, legutóbb kőolaj-feldolgozót, olajtárolót és tartályokat semmisítettek meg, de bombáztak már szállítójárműveket is.

Kádár népe vagy Horthy cselédei..?
Kádár meglehetősen sokszor kerül szóba a magyar politikában, ami nem is csoda, hiszen nevével egy társadalmi kísérletet fémjeleztek, egy szép, hosszú korszakot, harminc évet. Nyilvánvaló hát, hogy halála után minden politikust hozzá mértek, vagy minden politikus hozzá képest határozta meg magát, ami természetesen a megtagadásával kezdődött és folytatódik ma is.

Che Obama vagy pőre érdek..?
Sokat spekulálok ezen, persze aztán a végén mindig ugyanarra az eredményre jutok. Már Irak esetében sem volt teljesen világos, hogy hogyan is gondolkodik a világ vezető nagyhatalmának akkori vezetője a demokráciáról.

Che Obama vagy pőre érdek..?
Sokat spekulálok ezen, persze aztán a végén mindig ugyanarra az eredményre jutok. Már Irak esetében sem volt teljesen világos, hogy hogyan is gondolkodik a világ vezető nagyhatalmának akkori vezetője a demokráciáról.

Labdazsonglőrök és terroristák
Győzött a labdarúgó válogatott, a dicsőség elmosta a könnyeket, a nemzeti gyásznap örömünnepbe fordult, a Groupama Aréna protokolltermében folyt a bor, a magyar labdarúgás sötét napjainak vége!

Minden megy tovább
Gyászol a világ és siratja az áldozatokat. Mécseseket gyújtunk, összegyűlünk, hogy együtt nyilváníthassuk ki együttérzésünket a családtagoknak, a francia nemzetnek, Európának. Közben az utca embere retteg, egy hangos dörrenésre pánikban menekül, ellenséget keres és talál, persze nem azokban, akik a helyzetet előidézték.

Lőjük a migráncsokat halálra
Párisba tegnap beszökött a Szörny, a terrorizmus szörnye. Nem mondhatni, hogy hangtalan suhant, és a hangulat sem olyan elégikus ma ott, mint volt hajdan Ady Párisában - a Szörny útját halottak szegélyezik.

Ide nekem azt a kamiont…
Józsi bácsi hazafelé tart a becsületsüllyesztőből. Kedvenc kerékpárjával derékszöget zár be, közben halkan dúdolgatja a nótát, melyet ma tett magáévá, a Négycsöcsű egy pultoson fellelhető két csöcse helyett.

Határőrizeti gyorstalpaló
Kedves zolizolizoltan kommentelőm érdeklődött a határőrizetről, mondván, ha nem lenne kerítés és a menekült begyalogolna, akkor már nem lehetne visszatoloncolni. Tartsunk hát egy kis határőrizeti gyorstalpalót, lássunk végre tisztán.

Éljen november hetedike..!
De legalább emléke és tanulsága éljen. Nem, nem az érdekel, hogy a mai hivatalos álláspont mi, hiszen a marha – kivéve, ha magyartarka – nem szokta dicsérni mészárosát.

Lendvai Ildikó igazsága
Lendvai Ildikó írt egy remek posztot a mandíner blogra.Sajnálkozik felettébb azon, hogy azok az emberek, akik hajdan harcostársai voltak egy tisztességes Magyarországért folyó küzdelemben, most alapvető dolgokban változtatták meg az álláspontjukat. Gyurcsány hirtelen elfogadhatónak találta az egykulcsos adót, Hiller meg a kerítést.

Jajj Istenem, mi lesz velünk..?
Ronda világ lesz itt egyszer, ha valami csoda folytán megjön a választók esze, és rájönnek, hogy a sorsuk nem fátum, nem csak a természetfeletti erők játéka, hanem a sajátjuk, amit már haza is vittek, oszt most ott díszeleg a vitrinben és jelenleg fogalmuk sincs, mit kezdjenek vele.

Rendőrtábornokok
Ez az ítélet prognosztizálható volt már az eljárás elindítása idején is, és bár az elsőfokú ítélet ellen a két elmarasztalásban részesülő is fellebbezett, de ez nem változtat semmit a leányzó fekvésén - ha a per tíz évre lett tervezve, akkor tíz évig is fog tartani.

Lázár, az utód
A vs.hu cikke szerint Orbánnak most lett elege Lázárból. Nekünk már sokkal régebben, habár az kétségtelen, hogy a dzsentroid öngyilkosjelölt tökösebb, mint Orbán mamelukjainak többsége, és nem igazán fékezi a nyelvét, ha valamelyik kollégájával nézeteltérése támad.

Sokak mosolyországa
Szívem szerint nem írnék róla, van olyan helyzet, melyben az ember, ha igazat ír, lehet, hogy árt. Ártani meg nem akarok, mert a Sokak Magyarországa című röpirat szerzőjét az elenyészően kevés számú tisztességes, még kevesebb számú európai színvonalú magyar politikus között tartom számon, ha pedig az olyan politikusok között keresgélek, akik okosak, tisztességesek és tehetségesek is, akkor ő is benne van az elő ötben, hatodik meg talán nincs is.

Sárba tiport forradalom
Nincs nekünk szerencsénk, még a forradalmainkkal sem. 1848 még tartja magát úgy-ahogy, habár tanulságait annak se vontuk le, helyette csináltunk belőle egy szép, színes mesekönyvet, Háry Jánossal, Iluskával, kétfejű sárkányokkal, gonosz Hókuszpókkal, meg lánglelkű forradalmárokkal.

Gépnarancs – vagy csak bunkó..?
Hát igen… Van az úgy, hogy kijut a jóból, megvilágosítják a blogger elméjét. Felindulnak baráti tankok, olyan, magukat bloggerként identifikáló írástudók, akiken az a téveszme uralkodott el, hogy nekik kell megvédeniük tőlem azokat a szerencsétleneket, akik az én írásaimat is olvassák, ahelyett hogy megelégednének azzal a tiszta forrással, mely az ő fejükből bugyog.

Ágyúval verébre
Békés jószág vagyok, egy teve ne is legyen lázadó típus, cipelje zokszó nélkül a terheket, melyeket a púpjai közé pakolnak. Ha nem tetszik valami, hát köpjön egyet, de a hajcsár fejének leharapására csak a legritkább esetben érezzen késztetést. Most mégis ezen a problémán spekulálok.

Égés égés hátán
Hát, bizony, szar egy helyzet az, mikor az embert a saját módszereit alkalmazva billentik fenéken, - márpedig most ez történt. Simicska állítólag már két nappal ezelőtt megvette a TV2 -t birtokló céget, ami talán az utóbbi évek legjobb húzása lenne, ha sikerül neki, ha nem.

Gőzt a hajókürtre
Ha kevés a gőz a kazánban, a kapitány súlyos dilemma elé kerül, hogyan tudja megoldani, hogy bár a dugattyúk egyre lassabban mozognak, mégis a haladás látszatát keltse. Ilyenkor szokta kiadni a parancsot: Gőzt a hajókürtre!

Olajozott pofáraesések
A nemzetközi olajtőzsdék ugrása ellenére a GKI Energiakutató belföldön nem számít az üzemanyagár további emelkedésére. A forinterősödés ugyanis jó esetben kiolthatja a külföldről ránk nehezedő áremelési nyomást, írják a kutatók.

Az állam hallgat
Az állam leesik, ezt azért nem gondoltam volna. Tudtam, hogy ezek bunkók, tudtam, hogy ócska politikai haszonlesők, de azt azért nem gondoltam volna, hogy az állam képviselőitől mindössze annyi telik, hogy az Országgyűlés Hivatala kitesz egy emlékkönyvet, melybe bejegyezhetjük azt, hogy mennyire tiszteltük és szerettük az elhunytat.

Szánalmas
Ezt az ágy fejéhez szántam, anyukám! Őszintén szánjuk azokat az embereket, akik úgy döntöttek, hogy elhagyják az otthonukat, mondta Orbán Viktor az ENSZ-ben. Szerinte az otthoni rossz kormányzás áldozatai ezek az emberek, na meg a háborúké, melyek rossz nemzetközi döntések eredményei, illetve az embercsempészeké.

Pisa és PÖCS
Ha a magyar iskolákat nézegetjük, akkor a tanulmányok színvonalát a PISA, a pedagógusokat pedig a PÖCS kifejezéssel lehet jellemezni. A két betűszó tükröt tart a magyar iskolarendszer, de tágabban véve az egész társadalom elé.

A mi középosztályunk
Van abban valami báj, hogy lassan az ország egész vezetése a táskahordozók közül kerül ki. Lázár karrierjét is ez alapozta meg, és az új magyar Göbbels is ezzel aratta emlékezetes sikereit, ő Orbán után loholt, ment volt a Nemzeti Spermium bármerre is.

Meseautók
Már megint győzött! De hát ki is gondolhatta azt, hogy nem ő kerül ki győztesen a csatából, ahol ő emelte magasra a hit keresztjét a határainkra támadó iszlám hordákkal szemben, mint egy református Kapisztrán János, mint egy végvári hős, egy XXI. századi Móré László!

Politikai pedofília
Hogy ebben az országban Orbán első hatalomra kerülése óta szellemi kútmérgezés folyik, az soha nem volt kétséges. A társadalom végzetes megosztottságát, magyar és magyar szembeállítását neki köszönhetjük.

Útban a rendőrállam felé
Új jogosítványokat kapott a Honvédség, tekintettel az országot ért támadásra. A kalifa csapatai hangosbeszélők bevetésével terrorizálják az országot, beözönlenek a nyitott kapukon és lefejelik a rendőrök új technikai felszerelését, a viperát.

Hisztéria
Beszélgetek ismerősökkel és néha csak nézek, mint Rozi a moziban. Mindig tudtam, hogy szakértő ország vagyunk, de, hogy ennyire szakértők vagyunk, azt nem sejtettem soha. Például piszkos jók vagyunk Koránból, betéve tudjuk szúráit, még ha azt nem is tudjuk, hogy mi az a szúra, de ez nem is érdekes, csodálkozni nincs semmi okunk.

Férfisors
Az Alkotmánybíróság elutasította, hogy népszavazást írjanak ki a férfiak negyvenévi munkaviszony utáni nyugdíjazása tárgyában, merthogy alaptörvény-ellenes lenne. Hogy miért, az majd csak később derül ki, de talán nem is ez a lényeg.

A sejt háborúba megy
Oroszlánszagú Ricardo, a Hit Védelmezője, Krisztus Pörölye, Isten Bunkaja, a Nemzeti Ivarsejt háborút vizionál. A rendőr szakközépiskolások eskütételén háborúközeli helyzetről beszélt - úgy látja, veszélyben van az ország kultúrája, szuverenitása, szokásai, rendje, és békéje is.

Schengen keresztesvitézei
Hadd kezdjem azzal: köszönjük Viktor! Hosszú a sor, amit neked köszönhetünk, most egyel több, amiért köszönetet mondhatunk. Köszönjük, hogy nagyjából vége van Schengennek, hogy véget ért az az állapot, mikor beültél az autódba Nyíregyházán, és ha kedved és erőd volt, egy nekifutásból elautózhattál Lisszabonig anélkül, hogy az útleveled vagy egyéb okmányaid kellett volna mutogatnod.

Válsághelyzet
A tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kihirdetésére tett javaslatot a Belügyminisztérium a kormánynak, a kabinet a jövő keddi ülésén dönt erről - mondta Lázár János csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Kvóta aztán végképp ne legyen
Méghogy kvóta! De az aztán már végképp, hogy ne legyen, még csak az kéne! Magyarember ezeréves történelmén kiérlelt véleménye egyértelműen kvótaellenes, és csak azért nem mondjuk azt, hogy a tuggyukkik találták ki, merthogy ez is magyar találmány, csak akkor numerus claususnak hívtuk.

Nemzetközi töketlenkedés – vagy mégsem
Pattog a Mi Fényességesünk, mint kecskeszar a deszkán, hogy rusztikus legyek. Új kerítésépítő mestert nevezett ki, aki majd lekaratélyozza a menekülteket, emellett öklének egy ütésével két kerítésoszlopot ver be tövig a földbe, melyeket aztán tanítványai húznak vissza szabványos magasságig.

Nyárégi szellők vihar előtt
Ha valaki még nem érezné szó szerint a saját bőrén, hát vége van a nyárnak, hideg szelek járnak, a vénasszonyok pedig reklamálhatnak elmaradni látszó nyaruk miatt.Ha minden part szakad, adjanak be pótmagánvád-indítványt, mint a néhai alcsúti juhász, szegény Váradi András hozzátartozói tették - esélyük az igazság feltárására éppen annyi, mint a volt polgármester-jelölt hozzátartozóinak.

Merre vagytok menekültek..?
Közel százhatvanhatezerre emelkedett a tiltott határátlépők száma az idén - erről Balázs László, az Országos Rendőr-főkapitányság határrendészeti főosztályvezetője beszélt a rendőrség vasárnapi sajtótájékoztatóján Budapesten.

Az alkalmatlan
Felébredtem éjjel, kint szakadt az eső. Az autópályán menetelő és az útpálya mellett alvó menekültek jutottak eszembe, a nálunk született kisbaba, akit a lepusztultságával, ezernapos várólistáival büszkélkedő humánus magyar egészségügy négy nap után kirakott a kórházból az utcára, a sok-sok kisfiú és kislány, akiket tilos mutatni az állam által fenntartott médiának.

Not in my name
Ez volt a tüntetés megnevezése, ami azért szerencsétlen kissé, mert ebben az országban meglehetősen kevesen értik azt, hogy ez magyarul azt jelenti: Ne az én nevemben. És hát a hangosítás, ugye. De ezzel aztán véget is ért kifogásaim hosszú sora, mert régen voltam ilyen jólsikerült tüntetésen.

Egyedül nem megy
Azt hiszem, hogy a Kis Hereleve túltolta. Ma a Keletiben kitört a balhé, mert sem az osztrákok, sem a németek nem fogadják a vasúton hozzájuk küldött szíriai menekülteket, az osztrák határon a sógor fokozott ellenőrzést vezetett be, harminc kilométeres kocsisorral díszítve.

Fájlhoz csatolom a pofalemezedet
Nem vesztlek el soha! - mondja Géniusz Spermiusz, de ne röhögj, mert a padlóla ejtenek, de dulván! Ez, bakker teljesen bekattant, lassan caligulai magaslatokba emelkedik, az már egyszer biztos.

Sóletfesztivál – sólet nélkül
Vessetek a mókusok elé, de én egy hedonista és unortodox teve vagyok – imádom a sóletet. Magam is elkövettem már mértéktelen önhittségemben, méghozzá komoly előtanulmányok után, miközben lobogott bennem a vágy, hogy meghaladjam a család nőtagjainak színvonalát sóletkészítés terén.

Honvéd áll a trombitán
Egyre követelőbb igény a katonaság bevetése a migránsok ellen. Ha jól belegondolunk, hát előadódhat olyan helyzet, amikor lőni kell, mert a migráns bejön a határon és egyrészt menedéket, másrészt meg vizet kér – arcpirító pofátlanság.

Honvéd áll a vártán
Egyre követelőbb igény a katonaság bevetése a migránsok ellen. Ha jól belegondolunk, hát előadódhat olyan helyzet, amikor lőni kell, mert a migráns bejön a határon és egyrészt menedéket, másrészt meg vizet kér – arcpirító pofátlanság.

Rendteremtés
Magyarország nem tehet mást, mint hogy helyreállítsa a rendet a saját és az unió határán, mert enélkül nem lesz képes úrrá lenni az illegális bevándorlók tömegein - mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

Nemzetbiztonsági kabinet
Ma estére a miniszterelnök összehívta a Nemzetbiztonsági Kabinet ülését. A döntés célja az volt, hogy az alattvalók tudomást szerezzenek arról, hogy ilyen magasztos grémium is védi az érdekeiket - tiszta Amerika - mert az hamar kiderült, hogy a kerítés önmagában kevés, mint Kocsis Máté nőverő haverjában az angolszász önuralom.

Lázár lázálmai
Egy, csak egy legény van talpon a vidéken, Lázár Jankó, Isten jobbkeze, melyet az Úr precíziós feladatokra használ, egy darab papír közbeiktatásával. Rengeteg a dolga, nem is csoda, ha a nagy megterhelés okán egyre inkább egy olyan elmebeteghez kezd hasonlítani, akinek hozzátartozói nem viszik be a gyógyszert, ezért látomásai támadnak és kényszeresen próbálja sorbaállítani a zárt osztály népét a folyosókon.

Stüszivadász a kerítésnél
Lázár ma kerítést erősített a déli határon. Jó, nem ment oda személyesen, de fenyegetőzött egy sort, hogy mi fog történni azokkal, akik megbontják a büszke kerítést, mely olyan, mint a Kínai Nagy Fal, még az űrből is látható, hiszen ehhez fogható méretű baromság a világon még egy nincs.

Erkölcsi gigászok
„Aki államtitkár vagy kormánytag lesz, jobban teszi, ha minden gazdasági érdekeltségétől megszabadul, hogy a visszaélés vagy az összeférhetetlenség gyanúja fel se merülhessen” – jelentette ki a múlt heti Kormányinfón Lázár János, és név szerint említette L. Simon Lászlót.

Az új esélytelen
Most éppen Tóth Bertalannak hívják. Frakcióvezető-helyettes, de országosan a kutya sem ismeri, nemigen aktivizálta magát ezidáig, ami persze lehet, hogy nem az ő bűne, de mégis... A Szocialista Párt keresi miniszterelnök-jelöltjét.

Diktátor rulett
Kedves barátom és harcostársam a demokrácia helyreállításáért folytatott harcban, hello, írt egy kommentet legutóbbi posztom elolvasása után, engedjétek meg, hogy itt válaszoljak az általa is felvetett problémára. Nem, nem a velem kapcsolatos kérdés, hanem egy, az én hangulatomnál sokkal fontosabb kérdésre.

Aranyér a medvecsapáson
A Kézizálog Zrt kölcsönöket vett fel, nem is keveset. A kölcsönök fedezetéül aranytömböket ajánlott fel, melyet partnerei elfogadtak - több, mint három milliárd forintról van szó. A történet idáig rendben is van és nem is lett volna baj a továbbiakban sem, ha az aranytömb aranyból van - de trombitarézből volt.

Bóni gróf provokál
Moldova írta valahol, hogy vannak emberek, akik keresik a halált. Belekötnek mindenkibe, nekimennek fűnek-fának, mígnem aztán egyszer megtalálják. Ilyen a mi szeretett magányos sejtünk is a maga genetikai fél-kódkészletével, de hát ez magában nem lenne baj.

Bunkók földje
Rengetegen panaszkodnak: eldurvult a világ. A boltokban az eladók, az önkormányzati ügyintézők, az orvosok, a nővérek - szinte mindenki, aki emberekkel kerül kapcsolatba.

A nők védelmében
Hát, ha valaki tiszteli a nőket, akkor én aztán nagyon. Szeretem is őket, amennyire engedik, meg amennyire matuzsálemi koromtól telik, általában ők is szeretnek engem (bal szemöldök megnyal...) de ezt a petíciót nem fogom aláírni.

Jobbra, aztán tökig a gázt..!
Tapolcán választás lesz a hónap végén. Két önkormányzati képviselői helyet kell betölteni, de a tét nem ez a két hely, hanem az, hogy szerezhet-e az ország egyik jelentős városában egyszerű többséget a Jobbik.

Jobbra, aztán tökig a gázt
Tapolcán választás lesz a hónap végén. Két önkormányzati képviselői helyet kell betölteni, de a tét nem ez a két hely, hanem az, hogy szerezhet-e az ország egyik jelentős városában egyszerű többséget a Jobbik.

Apropó Kálmán Olga
És Kálmán Olga ürügyén kicsit a mai médiahelyzetről, és az irreális elvárásokról írok ma. Merthogy sokan annyit nézték már őt, hogy belefáradtak, mint ahogy az ember bele tud fáradni a partnerébe is, ha tizenéven keresztül csak őt tudja nézni, mert mondjuk bányában dolgozik, ahol a legszebb nő a bányarém.

Isten szolgái, merre jártok..?
Isten bizony, (tudom, második parancsolat, de hátha nem hiába?) nem vagyok vallásellenes, sőt, bizonyos szempontból irigylem is a hívő embereket - ezt már sokszor leírtam - mert nekik még akkor is van egy kapaszkodójuk az életben, mikor én már minden reményt elvesztettem.

Isten szolgái, merre jártok..?
Isten bizony, (tudom, második parancsolat, de hátha nem hiába?) nem vagyok vallásellenes, sőt, bizonyos szempontból irigylem is a hívő embereket - ezt már sokszor leírtam - mert nekik még akkor is van egy kapaszkodójuk az életben, mikor én már minden reményt elvesztettem.

Menekülttábor
A menekülttábor olyan, mint a hulladéklerakó vagy a szennyvíztelep. Mindenki tudja, hogy szükség van rá, de senki sem szeretné, ha a kertje végébe épülne. Én sem szeretném, ami azt illeti, főleg azt a fajta tábort nem, melyet a préri közepére szeretne felépíteni a kormány.

Embertelenek
Olvasom, hogy a debreceni közlekedési vállalat járművei nem szállíthatnak menekülteket, mert ha a sofőr felveszi a kétéves gyermekét cipelő szír vagy afgán anyukát, akkor feje felett megjelenik Kósa Lali szelleme és úgy csapja fejbe az Alaptörvény disznóbőrbe kötött díszkiadásával, hogy arról kódul...

Kész beszarás
Ötvenhat menedékkérőt vittek be a Szent László Kórházba, mert közülük néhányan hasmenéses tünetekre panaszkodtak. Természetesen a média felkapta a dolgot - gondolom, a terveknek megfelelően - és bár a vizsgálatok végén összesen két embert tartottak bent, mégis, az akció elérte a célját, alátámogatta az idióta vádat, mely szerint a migránsok olyanok, mint "A nyolcadik utas a halál" című film szereplői.

Tusványosi turul
Hosszú éveken keresztül elég volt elemet cserélni benne, de ennek vége. Itt lenne az ideje egy nagygenerálnak, fődarab-cserével egybekötve. Sajnos a modern orvostudomány még csak kísérletezget, egyelőre állatkísérletek folynak, Éés bár oda beleférne, de a dolgok mai állása szerint maximum egy tyúk agyára lehetne cserélni a kormányfői agyat.

Elveszett menekültek
Kossuth téri rablósoron nagy a sírás rívás, százezernyi menekültet emleget a prímás... Nem is sikertelen a produkció, mindenesetre hatásosabb, mintha éjjel megjelenne az ágyad mellett és rádkiabálna - Huhhhh!

Talonba tett látnok
Révült tekintettel nézett maga elé, szinte nem is érzékelte a külvilágot, a sámángomba hatott. Látomása támadt: Egy liba meg akarja enni a Nemzet Kukoricáját. Menetből megfejtette a látomást: veszély fenyegeti a nemzet vagyonát, azonnal lépni kell - a minisztériumoknak haza kell talicskázniuk a milliárdokat, melyeket a Quaestor megbízható őrizetére bíztak.

Gyurcsányos víz
Nem írnék jelzőket... A sivatagban étlen, de főleg szomjan menetelő karaván mellett hirtelen feltűnik egy lajtoskocsi, oldalára festve Gyurcsány életnagyságú portréja. A karaván vezetője Abu ben Migszol megtépi szakállát és Allahot hívja tanúnak, hogy ő, ezektől egy korty vizet sem fogad el, merthogy ő nem akarja, hogy a pártpolitika rátelepedjen önzetlen segítségükre.

Össztűz Simicskára
Három évre kizárta a közbeszerzésből Simicskát a Közbeszerzési Döntőbizottság. A cég a gönyűi kikötő közbeszerzésén indult egy szlovák céggel közösen, annak két kompját akarták igénybe venni az építéshez, de az ajánlatkérő Észak-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság másképpen számolta ki a kompok fedélzetének területét, mint a Közgép, ezért kizárta a pályázatból.

Felnőnek a gyerekek
Holnap véget érnek a szép óvodásévek, kisunokám részére legalábbis. Bori Rozi, aki a hétköznapokban a Borzi névre hallgat, vagány kis csaj, nő a javából.

Még az ág is húzza
Ezt a szerencsétlen országot még az ág is húzza. Nem elég, hogy a vezetése szerencsétlen, még a külső körülmények sem kedveznek annak, hogy egy élhető ország jöhessen létre.

Magyarember
Magyarember ezer évig élt Európa peremén, ezalatt nem volt képes elsajátítani az európai viselkedési normákat, a kultúra vékony máza úgy pattog le róla az első olyan helyzetben, melyben viselkednie kellene, mint lakkzselé a műkörömről seggvakarás esetén...

Határőrség
Mióta a világ világ, az államok őrzik határaikat. A római birodalmat limes vette körül, mely a szárazföldön vessző vagy cölöpkerítésből állt, de voltak szakaszok, melyeken kőből készült falakkal igyekezték megelőzni az idegen népek támadásait.

Apátia ellen
Már nem nézek híradót, nem olvasok újságot! Már csak a macskámért megyek Pestre, meg ilyesmiket írnak kommentként az amúgy az országért a népért felelősségérzettel megvert emberek, akik mára elveszítették a hitüket, a lelkesedésüket, a jókedvüket. Nem is tudom, mit lehetne tenni ez ellen a jelenség ellen, de valamit tenni kellene, hiszen ez maga a kollektív öngyilkosság.

Csecsemődaráló
A Keleti Pályaudvar előtt tartott happeninget a Hatvannégy Vármegye Mozgalom, ennek során az ott tartózkodó menekülteket vegzálták, ahogy az az ő köreikben divatos. A rendőrök - bár állításuk szerint semmi ilyesmiről nem tudnak, mégis kiszálltak és begyűjtötték - a migránsokat.

Putyin ferde szemmel az USA-ra
Kezd szépen beérni az amerikai külpolitika gyümölcse, amerre nézünk mindenfelé az USA kudarcát vagy annak következményeit látjuk, sehol semmi siker. És bizony, érint ez bennünket is vastagon, ugyanis a menekültkérdés létrehozása az Egyesült Államok nevéhez fűződik, hiszen ez a világhatalom indította, szervezte és irányította az úgynevezett Arab Tavasz történéseit, meg a megelőző iraki agressziót, hogy a világ más térségeiről most ne s essék szó.

Meleg is van
Nem is kevés, állítólag az emberiség legkevesebb öt-tíz százaléka vonzódik saját neméhez. Magyarországon ez öt-hétszázezer ember, férfi és nő, meg néhányezer olyan ember, aki nem tudja eldönteni magáról, hogy fiú-e vagy lány, néhányszáz férfitestben élő nő és női testben élő férfi - szóval sokan vannak.

Most a görög hőbörög
Rokonaink ezek nekünk, percnyi kétségünk se legyen! Mintha magyarember mentalitása fertőző lenne - ők sem akarják a hiteleiket visszafizetni, ők sem akarnak változtatást, reformokat, a népszavazáson is csak az derült ki, hogy van egy értelmesebb része is a görög társadalomnak, de a többség buta, mint a sár.

Haben Sie zűrzavar..?
Zűrzavar van a fejekben kérem, még magas kormányzati szinteken is, amit persze nem kell csodálni, hiszen ebben a hőségben hamar forr a víz a fejekben, aztán a delikvens elkezd összevissza hülyeségeket beszélni.

Görög a nehéz kő
Azt szeretik ismételgetni Nemzeti Ejakulátum és társai, hogy a 2010-es kormányváltáskor az államcsődtől mentették meg az országot, merthogy éppen olyan állapotban volt az ország, mint Görögország. Hogy ez nem igaz, az egyetlen percig sem zavarta őket, ma is ezt mantrázzák, holott a helyzet alapvetően különbözött és különbözik ma is.

Tompika
Már saját bandájában is közröhej tárgya volt, mikor pedig az ifjú maffiózók beléptek a közéletbe, akkor Orbán gondoskodott róla, hogy tudjuk, kivel állunk szembe: egy szánalmas bohóccal.

Határtalan költekezés
Megőrült a világ. Bármerre nézünk, csak erőszak és erőszak, két hét alatt összeomlott egy állam, terroristák lemészároltak harmincvalahány gyanútlan nyaralót a magyarok kedvenc nyaralóhelyén Tunéziában, itthon meg folytatódik a be, de inkább átvándorlókkal szembeni hecckampány.

Nyári szünet
Oázis, víz, pálmafák, hurik, whisky, jégkocka, fagyihegyek - és mindez Orbánmentesen... Július 01-ig szénszünetet tartok, addig csak akkor írok, ha történik valami, vagy ha kedvem kerekedik. Olvasni fogok és aludni, napozni és dagonyázni, nektek is kívánok hasonló jókat!

Doberdo
Első világháborús emlékmű épülhet Budapesten a kormány döntése értelmében; a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent határozat szerint a "központi" emlékművel a 100 évvel ezelőtti világháború hőseinek állítanának emléket.- írja a Világgazdaság. Megnyugodtam.

Vasfirhang vagy dolomitfüggöny
Azt mondta Buta kán, hogy a kormány szerdán hallgatja meg a másik maffiózót, eldöntendő, hogy mi a teendő a határokon, beleértve a fizikai határzár lehetőségét is. Na, ezen aztán az ember nem tudja, hogy sírjon vagy röhögjön.

Ezerkétszáz milliárd
Állítólag ennyit hozna a budapesti olimpia, ha megrendeznénk. Állítólag hétszázhetvennégy milliárd forintba lenne a teljes költség. Állítólag (és megalapozott az állítás...)csaknem kétszer annyiba került az athéni olimpia, mint tervezték.

Szakad a víz
A nagy erőlködésbe majdnem beleszakad a Fidesz kommunikációs stábja. Úgy tűnik, hogy a célt ugyan elérték, hiszen itt már senki sem beszél se a Quaestorról, se a többi bróker és egyéb botrányról, se a leszavazott kétharmados törvényjavaslatról, itt ma már szintre csak a plakátkampány a téma.

Vezér üti királyt
Orbán szerint a keresztény nyugaton „kitaláltunk egy demokráciának nevezett politikai rendszert, jól el is vagyunk vele minden nyűgével, bajával együtt”, de semmi biztosítéka nincs, hogy a nyugati formák átvétele máshol is eredményre vezetne.

Gyurcsány Friderikusznál
Gyurcsány Friderikusznál vendégeskedett. Jó műsor volt. Hogy nem lett izgalmas műsor, az elsősorban Friderikuszon múlt, nem Gyurcsányon, akiről érezni lehetett, hogy bármire válaszolni fog, ködösítés nélkül. Viszont nyáresti szórakozásnak kiváló volt, az kétségtelen, és lehet, ez volt Friderikusz egyetlen célkitűzése. Ha ez volt, akkor a célját el is érte.

A kertitörpe kertitörpéi
Wass Albert megkukult. Egerben avatták fel a Vici legújabb kertitörpéjét, mely annyival haladná meg az eddigieket, hogy ez beszédre is lehetne késztetni egy érintőképernyő intenzív toszogatásával. De nem lehet, mert a tőrpköltő bedöglött.

A kertitörpe kertitörpéi
Wass Albert megkukult. Egerben avatták fel a Vici legújabb kertitörpéjét, mely annyival haladná meg az eddigieket, hogy ez beszédre is lehetne késztetni egy érintőképernyő intenzív toszogatásával. De nem lehet, mert a tőrpköltő bedöglött.

Mi, mogyorók
Ez az idióta úgy hordja halomba a baromságokat, hogy bátran nevezhetne a Guinness Bookba való bekerülésre az egy főre eső történelmi-politikai idiótaság kategóriában. Komolyan felmerül a kérdés, hogy ha még sokáig szabadon mászkál a társadalomban, nem tesz-e kárt magában, mert akkor annyi az országnak, oda az igazság.

Meneküljetek
Kovácsoljuk a nemzeti összetartozást, fogjon minket össze a gyűlölet. Első kanyarban az idegenek ellen, másodikban a szomszédaink ellen, akik szintén ünnepnek tekintik Trianont, csak ők győzelemnek, önálló államiságuk megteremtésének. Hja kérem, a világ bonyolult, de nem lennénk magyarok, ha nem bonyolítanánk tovább...

Itt a nyár
Imádom. Gyerekkoromban egy nagy háztömbben laktunk, óriási udvart vett körül a nyolc épület, melyről a hely a nevét is kapta a Ferencvárosban - Nyolcháznak hívták. Rengeteg gyerek volt, nyáron többnyire az udvaron, a szülők a gangról távirányították az ifjúságot, ha kész volt az ebéd vagy a vacsora, akkor a családi füttyjelekkel jelezték, hogy ideje hazamenni.

Ima
Ó Uram, ott fenn a mennyekben, hozzád szól méltatlan szolgád imája! Nem magamnak kérek Uram kegyet, hanem annak, kinek léte olyan számomra, mint harmatcsepp a hajnali sivatagban, mint enyhet adó oázis kis tava a déli nap perzselő hevében, mint datolya éhségemben – a Teremtőtől kérek kegyet a Nemzeti Megtermékenyítőnek!

Csalási pótlék
Leánykori neve ennek családi pótlék, ez az a családtámogatási forma, mely nem emelkedett hét éve, tehát gyakorlatilag csökkent. A csalási pótlék meg az a személyi jövedelemadó jóváírás, mellyel a vékony nemzeti középosztály vastagabb tagjai élhetnek, akik emellé természetesen felvehetik még a családi pótlékot is - kinek vagyon, annak nagyon, ugye...

Sajátlábműtét
A Nemzet Atyjának veje eladta azokat a cégeit, melyek közbeszerzésekben vettek részt. Rasi legendás lábaiból lefűrészeltek valamennyit, de azért attól nem tartanék, hogy az eladott cégekben benne maradt volna a vastagja, és attól sem, hogy a piac legzsírosabb falatjai ne csúsztak volna le a vejkó torkán, közvetlen a pálinka után.

Katonabácsik haptákban
Helyőrségi tavaszi szemlét tart a Magyar Honvédség vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandárja.Nagyszabású lesz a rendezvény, a Hősök terén és a Városligetben parádéznak a hadfiak.

Csibészelgetés
Na jó, most akkor már tudjuk, hogy napirenden kell tartani a halálbüntetés kérdését, bár bevezetni nem kívánjuk, meg megkérdeztük magyarembert, hogy akarja e, hogy három bekattant muszlim megerőszakolja a családját, őt magát is beleértve.

Helybenjárás a senkiföldjén
Tehetséges gyerekeink és unokáink menekülnek Nyugatra, tehetségtelen és ostoba kormányunk menetel Keletre, írja Lengyel László a Népszabadság május 23-i számában. Minden tiszteletem Lengyel Lászlóé, de szerintem téved. Nem csak tehetséges gyerekeink és unokáink menekülnek Nyugatra, hanem minden fiatal, akiben van csipetnyi vállalkozó szellem, függetlenül attól, hogy tehetséges-e vagy sem.

A cigány kártya
Egy politikus számára lényeges kell legyen, hogy nyomot hagyjon maga után. Gondolom, ez motiválhatta Trócsányi minisztert is, mikor a bevándorlás és a menekültek kérdésében nyilatkozott. Trócsányi miniszter az igazságért felel a kormányban, szavai mérték és értékadók, odafigyel rá a nemzetközi közvélemény, talán még jobban is, mint a hazai, hiszen itthon, ha az utcán megállítasz tíz embert, abból nyolc az sem tudja, hogy ki is ő – Trócsányi miniszter nem egy mozisztár, ami azt illeti.

Hello diktátor
Jean Claude Juncker vicces ember. Ő köszöntötte ezzel a vicces mondatocskával a magyar miniszterelnököt, majd barátságosan nyakonvágta. Az csak a baj, hogy minden viccnek a fele komoly, van úgy, hogy a másik fele is az. Amikor néztem a videót, nem örültem neki, jóllehet talán örülnöm kellett volna, hiszen az általam legkevésbé sem kedvelt politikus kapott egy sallert az Unió rendezvényén, az Unió vezetőjétől. Mégis, mikor nyakonvágták, nekem is égett a képem.

Aki nem Navracsics
Így sikerült pozicionálnia magát a mai magyar közéletben Lázár Jánosnak arra a hírre, hogy Orbán vele egy szintre kívánja emelni Rogán Antalt, a Pasa park rémét. A fene tudja, mi lesz ennek a fideszes vetélkedőnek a vége, de az biztos, hogy komoly dilemma előtt állunk, merthogy egyik fideszes korifeus taszítóbb, mint a másik, de hát majd csak tesznek azért, hogy m kiderüljön, melyiket utáljuk jobban.

A veréb kardot ránt
Lételeme a harc. Ha nincs ok a harcra, hát majd ő csinál, és harcol orrvérzésig. Vannak, akiknek ez tetszik, vannak, akiknek meg nem annyira, nekem konkrétan tele van ezzel a harcimarcival, meg a harcaival az a szervem, mely Simicska szerint a Mi Vezérünk szülőfaluja, ahol milliónyi társával készül az élet megpróbáltatásaira.

Nyakadon a fundamentalizmus
„Magyarországot először koldussá, aztán katolikussá és végül németté teszem.” Ezeket a szavakat – politikai ellenfele, II. Rákóczi Ferenc szerint – Kollonich Lipót (1631–1707) győri püspök, kalocsai, majd esztergomi érsek, államminiszter mondta. „Magyarország keresztény lesz, vagy nem lesz." Ezeket a szavakat meg Orbán Viktor mondta tegnap Debrecenben.

Mint a mókus fenn a fán
Az úttörő oly vidám - volt, valaha. Ma már nincsenek úttörők és valahogy a vidámság is ritkább lett, habár a mókusok örvendezhetnének a valódi szőrmék ellen folytatott harc eredményei láttán. Sej-haj, úttörőnek lenni mindig jó, énekeltük nyári napban, téli szélben, hajnalban s ha hullt a hó, és úttörőnek lenni valóban jó volt. Főként, ha akadt egy-két megszállott pedagógus, aki szervezte a programokat, vezette a szakköröket, foglalkoztatta a gyerekeket.

Finkelstein tanítványai
Azt hiszem, senki nem szállna fel szívesen olyan buszra, melyet egy olyan sofőr vezet, aki a vezetőülésen ülve állandóan belegabalyodik kényszerzubbonya hevedereibe, a vezetőfülkében ott áll mellette két ismeretlen figura, a busz ülésein pedig egy sor nyálcsorgató idióta meg néhány, a helyi börtön előtt felvett rosszküllemű foglal helyet.

Csicskakormány
Még az átkosban történt, hogy valamilyen testületi ülésre meghívták az országos jelentőségű nagyvállalat vezérigazgatóját. A rendezvény a Városi Tanács épületében volt, a lépcsőházban találkoztam vele és sleppjével. Ő vonult elől, mögötte meg a táskahordozója. Ismertem az illetőt, aki képzettségét tekintve megállta volna a helyét akár a termelőmunkában is, de ő mégis táskahordozó akart lenni. Nem ismertem fel benne, de ma már tudom, ő volt a jövő embere.

Girhesek és szegények
Panaszkodik a médiasztár, hogy amikor elmegy a feleségével vacsorázni, akkor az élmény olyan, mintha egy filodendron ülne vele szemben, ugyanis az asszonyka, akiből lázas igyekezettel, ám kevés eredménnyel akar önálló személyiséget csinálni, gyakorlatilag fényevő. Bár ezzel kapcsolatos bánatát nem fogalmazza meg a fitness hazai pápája, de az ő felesége is olyan, mint egy kockáshasú giliszta, és ilyen alkattal még sokan dicsekedhetnek a mai médiavilágból.

Nyertes károsultak
Folyik a Quaestor károsultjainak szedálása, a páciensek csorgó nyállal várják a csak nekik, csak most kitalált kártérítési pénzeket. Nem kétséges, meg is fogják kapni, hiszen az állam fontosnak nyilvánította, hogy ezek az emberek ne szaporítsák az elégedetlenek számát, csituljon a botrány, hiszen a Fidesz és prominensei vastagon sárosak az ügyben.

Orbán coming out-ja és más mesék
Hát túl vagyunk a Győzelem Napján is, szerintem remekül sikerült. Szeretett Viktorunk lábai összegabalyodtak a nagy pávatáncban, a tetejében hiába adta elő a rongyláb-figurát, Putyin emlékeztette őt a „Paksi kettős” című számra, egyben bejelentette, hogy magyar részről megerősítették, hogy az atomerőmű-építés körül minden a legnagyobb rendben.

Érted jöttünk elvtárs, nem ellened...
Kikaptam. Nem először, merthogy elpoénkodtam azon az íráson, melyet az egyik – magát demokratikusnak nevező - párt neves vezető politikusa tett közzé. Arra biztatott az egyik hozzászóló, hogy „… azt nem ártana eldönteni, hogy tkp. kit bírálunk és kit támogatunk. Az embert általában az jellemzi, hogy míg az ellenfelével szemben váltig könyörtelen a hozzá hasonlókkal szemben egy kicsit mindig elnézőbb. Meg kellene próbálni ennek szellemében gondolkodni és lehet, hogy akkor többre jutnánk.”

A félelem napja
Mi lesz, ha ez sem tetszik Obamának? Ha valaki elmondaná Orbánnak, hogy ha lemondana Paksról, vagy nem az oroszokkal építtetné, akkor az se zavarná Obamát, ha ő vinné a hátán rövidvágtában Putyint fogadni a parádét... Habár ki tudja, lehet nem szereti a pocakos lovakat...

Magyarország Hotel
Elindította a hatósági eljárást a médiatanács az Éden Hotel című műsor miatt a megalázott, kiszolgáltatott emberek öncélú, sérelmes bemutatásának tilalma, az emberi méltóság vélhető megsértése miatt és a korhatár-besorolás helyességének ellenőrzésére a TV2 médiaszolgáltatójával szemben - tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-t.

Elektrosokk
Az Országgyűlés Elnökében valószínűleg maradandó emlékeket hagyott eredménytelen elektrosokk-kezelése, mellyel elmeműködésének zavarait próbálták korrigálni hajdan. Nem vitás, kellemetlen dolog az ilyesmi, percekre harcképtelenné teszi az embert, márpedig a Fidesz-tag elsőrendű feladata saját harcképességének fenntartása, és az ellenség kiiktatása az adott szituációban.

Vissza a múltba
Egyszer már szétverték a nagybirtokot – 1945-ben. Akkor legalább volt politikai indoka – a magyar zsellér ezeréves vágyát elégítették ki a saját föld iránt, mikor kiosztották az egyházi birtokokat és a nagybirtokokat. Utóbbiak létrejötte a távoli, történelmi időkbe vész, mikor az Anjouk halála után jó Zsigmond királyunk rengeteg földbirtokkal jutalmazta az őket támogatókat, egészen addig, míg neki magának nem túl sok maradt.

Levél jobboldali barátomnak
Tudod Péter, sokat spekuláltam én ezen a baloldaliságon meg jobboldaliságon. Hogy mitől is van az, hogy egy országban élünk, és mégis kétféleképpen gondolkodunk. Nyilvánvalóan másként vagyunk bekötve, ahogy mondani szokás. Hogy mi kettőnk között az alapvető különbség, azt talán abban tudnám meghatározni, hogy te a szíveddel gondolkodsz, én meg az agyammal, ami talán nem is olyan nagy baj, hiszen az az ember, amelyiknek csak az egyik vagy a másik van meg, az életképtelen.

Éljen május elseje, a közmunka ünnepe..!
Vonul a május elsejei menet, a felvonulók kórusban harsogják a szakszervezet által kiadott jelszót: Európai béreket stadionok helyett!A menet a Dózsa György út és a városligeti fasor kereszteződésétől vonul a Városligetbe. A tüntetést a Magyar Szakszervezeti Szövetség és az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés mellett a Százezren az internetadó ellen, a 60ezren a MAGÁN nyugdíjukért, illetve az Új Magyar Köztársaság Facebook-csoportok szervezik, de csatlakozott hozzá a Szolidaritás Mozgalom és a Civil Női Kormány nevű szerveződés is.

A két Tóásó
Tóásó is jó valamire, ha nem is tökéletes. Például rettenetesen konspirált módon ki lehet menekíteni Bolíviából, hátha addig se arról szól a közbeszéd, hogy tolvajbanda, hol a lé? Merthogy ez itt az igazi kérdés, ezt kellene valahogy feledtetni a magyarral, akinek egyébként is aranyhal a totemállata, merthogy az emlékezete öt másodpercre terjed visszafelé.

Beintés
Áder beintett Putyinnak – harsogta a BorsOnline ütős címsora, majd ezt a megfogalmazást átvette néhány más médium is, annak kapcsán, hogy Áder nem fogadta el Putyin meghívását a náci Németország és szövetségesei felett aratott győzelem hetvenedik évfordulóján tartott díszszemlére.

Tavaszi saláta
Nem azért érdemes elolvasni a diktátorocska első felettesének kinyilatkoztatásait, mert annyira okos, mély gondolatokat tartalmazna a szöveg, inkább azért, mert Kövér - alkatából adódólag - kimondja azt, amit Vezére eltaknyolgat, vagy el se mond. Kövér talán az egyetlen olyan ember, akinek a zombik között a tekintélye kikezdhetetlen, akihez Orbán nem nyúlna hozzá sohasem, habár ez a „sohasem” Simicska talonbatétele óta inkább „egyelőre”.

Komzultálnék
Kedves Miniszterelnök Úr, Ön vette a fáradságot, hogy konzultáljon néhánymillió emberrel, én csak egy emberrel szeretnék konzultálni, Önnel. Ön az évek során már többször megkeresett igen fontos és roppant jól fogalmazott kérdéseivel. Úgy érzem, hogy akár a hála jelének is tekintheti, ha a szavazópolgár is megkeresi Önt kérdéseivel, melyekre feleletet adni remélhetőleg marad még ideje. Üdvözlettel: A választópolgár.

Konzultálunk, inzultálunk
Aki nálunk bevándorló, az máshol kivándorló. Aki nálunk kivándorló, az máshol bevándorló. Aki agybeteg diktátor, az mindenhol agybeteg diktátor, akin általában jókat lehet röhögni, de azért oda kell figyelni rá, merthogy uralma éppen döglődik és a hiéna is sebzetten a legveszélyesebb.

Zongoraverseny
Ha zongorázni tudnám a különbséget, mely egy demokrácia meg Magyarország állami berendezkedése között fennáll, akkor nagy valószínűséggel lenyomnám Arthur Rubinsteint. Persze lehet, hogy a meccs még nem lefutott, hiszen az állam most vesz éppen tíz csodazongorát, ha egyhez hozzá tudnék jutni – erre egyébként kicsi az esély – akár meg is történhetne a csoda.

Birka-e vagy..?
Felettébb csodálkozik a demokrata érzelmű ember azon, hogy az ország még mindig tűri ennek a mocskos, tolvaj bandának az ámokfutását. Álmélkodva nézik, hogy olyan emberek irányítják a társadalom mára meglehetősen ütött-kopott szekerét, akik boldogabb országokban szurkolói klubot sem vezethetnének, itt meg – ahol emberek fagynak meg telente és gyerekek ezrei éheznek – manifeszt elmebetegek milliárdokat áldozhatnak minden kézzelfogható eredmény nélkül a hobbijukra, a köz pénzéből.

Birka-e vagy..?
Felettébb csodálkozik a demokrata érzelmű ember azon, hogy az ország még mindig tűri ennek a mocskos, tolvaj bandának az ámokfutását. Álmélkodva nézik, hogy olyan emberek irányítják a társadalom mára meglehetősen ütött-kopott szekerét, akik boldogabb országokban szurkolói klubot sem vezethetnének, itt meg – ahol emberek fagynak meg telente és gyerekek ezrei éheznek – manifeszt elmebetegek milliárdokat áldozhatnak minden kézzelfogható eredmény nélkül a hobbijukra, a köz pénzéből.

Letörölni a vigyort a képükről
Igen, a képükről. Orbán sunyi vigyorát, mikor letagadja kapcsolatát Habonnyal, Lázár képéről, Rogán sunyi menyét-pofájáról, mindegyikéről, egytől-egyig. Remélem, még megérem.

Tolvajbanda, hol a lé?
Valahogy olyan ez az egész, mintha valakit szomszéd családfő fejbe vágna baseballütővel ma, majd az áldozat eltöprengve a dolgon elhatározná, hogy majd az eset után három héttel összeszedi a rokonságot, kapára-kaszára kapnak és felvonulnak megfenyegetni az elkövetőt: Irgum-burgum, többé ilyen elő ne forduljon!

Tapolcai tipli
Nem tudom, hány pofont kell még kapnia a demokratikus oldalnak ahhoz, hogy levonjon bizonyos következtetéseket. Az viszont biztos, hogy a választók nem látnak benne alternatívát a Fidesz-Jobbik kétfejű görénnyel szemben, ami nagyon nagy baj.

Van egy álmom
Van egy álmom! Az én álmom egy párt, az én pártom. Na, nem úgy, mint Orbánnak a Fidesz, inkább úgy, hogy ez az én élethelyzetemhez hasonló emberek, a korosabb emberek pártja lenne.

Bizalom
Uram, te aki oly bölcs vagy, mindent látsz és mindent tudsz, segíts nekünk! Tudod, bízni szeretnék, de talán már csak te maradtál erre a célra. Gyanítom, te is csak azért, mert munkaköri kötelességed bizalomgerjesztőnek lenni, és te még a régi iskolán nevelkedtél, mikor a kötelesség, a becsület, az együttérzés, a szeretet, meg az összes ilyen idejétmúlt baromság még divatban volt.

Megöltek egy embert
Örkényben ölték meg, az ember bajban volt, akik megölték, azok egyenruhában. Na jó, nem mind a négy gyilkos, de az az egy, aki lelőtte, az kiérdemeltre a címet, kétségtelenül. Akit megöltek, harminchét éves volt, falopásért körözték, igen csodálkoznék, ha a vagyoni károkozás elérné a százezer forintot.

Vízeljünk együtt
A víz világnapja alkalmából látogatott el a köztársasági elnök az egykori nyirádi bauxitbánya egyik külszíni fejtéséhez, a Darvas-tó 1960-körül kiapadt medréhez, majd innen Hévízre utazott. Az ok, amiért odautazott, a karsztvizek védelme volt, melynek érdekében 1989-ben megszüntették a bauxitbányászatot a nyirádi bányában, elsősorban a hévízi tó forrásainak vízhozamának csökkenésével összefüggésben.

Fékezett habzású terminátorok
Azt mondta minden idők legfelkészültebb és legtehetségesebb külügyminisztere - igen, Szijjártó, hogy jöttél rá? - hogy Magyarország már eddig is küldött humanitárius segítséget és hadianyagokat Tunéziának, de katonák küldésével kellene megnövelnie jelenlétét.

Szili Katalin karrierje
Hát, most akkor végre ott van, ahova való. Besorolt szépen Pozsgay és Szűrös mellé, szépen mutatnak majd egymás mellett ejakuláció idején a háttérben... Ja, igen, akkor, amikor némi lihegés kíséretében a szónoki pulpitusra fröccsen az anyag.

Csányi, tüntetés, tolerancia
Szóval ez nem az én napom volt, kaptam rendesen, szórták rám az áldást, mint a Windischgraetz ükunokára a március tizenötödikei kitüntetést. Pedig olyan jól indult a nap, hiszen megláttam a Nemzeti Múzeum lépcsőjén kifeszített magyar címer fotóját, melyen minden fordítva volt, a kettőskereszt, az ezüsttel vágott vörös mezők, a koronán a kereszt jobbfelé dőlt.

Mehetünk tovább
Minden elismerésem azoké, akik odamentek a Múzeum-kerthez, nekem is ez lett volna az ötletem, de én nem húsz emberre gondoltam, hanem mondjuk a délutáni tüntetés résztvevőinek létszámára.

Slapajok, bloggerek, firkászok
Már megint azokkal van baj, akik megtanultak három, egymással összefüggő mondatot leírni egy üres papírra. Merthogy a kormány igényeihez képest egyrészt túl sokan vannak, másrészt meg akik vannak, azok nem minden esetben ismerik fel a helyes irányvonalat, némelyikük meg még gondolkodni sem átall.

Vamzer a lejtőn
Horn Gyula pufajkás volt, és amikor ezt felemlegették neki- úgy ötmilliószor - évente, akkor nem tagadott, hanem megkérdezte: Na és? Orbán Viktor nem kérdez semmit, lapít, mint libapotty a fűben, iparkodik terepszínűvé válni. Néha elenged egyet-egyet hazafias szólamai közül szerzőként jegyzett könyvéből, melynek címe: Kis hazafias olvasókönyv nagyonhülyéknek.

Irénke története
Csak járunk-kelünk a világban, és sokszor észre sem vesszük, hogy a történelem szereplői lettünk - még ha nem is főszereplők. Mi nem vagyunk a történelem alakítói - néhányan még azok sem, akik ezt képzelik magukról, velünk a dolgok általában csak megtörténnek.

Bohócok
Állítólag költöztetik a Fővárosi Nagycirkuszt is, ami szerintem nettó rongyrázás, elég lenne lebontani és a helyét felhinteni sóval. Mi a fenének egy ekkora városnak két nagycirkusz, amelyikből a tetejébe meg úgyis csak az egyik tartja el magát, a másik meg csak viszi a pénzt?

A geci spicli
Simicska alávágott Viktornak, nem akárhogy. A Mandíneren megjelent egy beszélgetés jegyzete, melyet Simicska Lajossal folytattak. A beszélgetésben Simicska katonaélményeiről beszélt, különös tekintettel saját személyének állambiztonsági megfigyelésére. Amit elmond, az hitelesnek tűnik, ami viszont a Miniszterelnökség válaszát illeti, hát, hogy is mondjam?

Nőnapra, szeretettel!
Sokféleképpen nehéz ma nőnek lenni Magyarországon. Nehéz fiatalnak lenni, mert egyre nehezebb gondtalanul tanulni, iskolához jutni, emellett még szépnek is kell lenni egy olyan világban, ahol a versenytársakat és példaképeket a smink és a photoshop szinte legyőzhetetlenné teszik - és mégis, valahogy fel kell venni velük a versenyt.

Insallah
Isten a hatodik nap végén kicsit kilógatta nyelvét és széttekintett művén. Tulajdonképpen tetszett neki a mű, de valami mégis hiányzott, valami nyugtalanította. Aztán a homlokára csapott: hát persze! Mi van, ha ez a nyomorult Sátán egyszerre csak a hátam mögé lopódzkodik és tunikán billent?

A sikerágazat
Bajban vagy, nem igaz? A bőség zavarával küzdesz, nem is tudod hirtelen, hogy a szociálpolitikára, az egészségügyre vagy az oktatásra tippelj, hiszen egyik nagyszerűbb, mint a másik. Kisegítelek: a magyar politika aktuális sikerágazata a külpolitika, de ez nem is csoda, hiszen olyan személyiség testesíti meg, kinek képességei meglepően jók.

Nyomor
Spontán tüntetés volt Tiszavasváriban. A helyi cigány kisebbségi önkormányzat vezetője az MTI-nek elmondta, a járási hivatal előtt összegyűlt romák azt sérelmezték, hogy a közmunkaprogramba korábban felvett több mint száz emberrel az ígéretek ellenére mégsem írták alá a munkaszerződést, így ők kimaradtak a foglalkoztatásból.

Vegyük vissza a kokárdát
Nyakunkon március idusa, rá egy hónapra a tapolcai választás, ami stabilizálhatná kissé a Veszprémben elért eredményt, melynek következtében ma, a kétharmad ügyében tiplizett egy jót a Fidesz a Parlamentben. No, komolyabb kétségeink ne legyenek, a mai eredmény csak arra volt jó, hogy emelje a Jobbik ázsióját a Fidesz szemében, merthogy egy vérből valók ők, mint a Dzsungel könyvében a farkasfalka tagjai.

Déli pályaudvar
Nagymama hajdan a Délivasúthoz ment le a Böszörményi útról, ha valami elintéznivalója akadt a mai Alkotás utca környékén. De ha hozzá mentünk látogatóba, soha ki nem maradt a programból a Déli Pályaudvar, többnyire itt szálltunk át az ötvenkilences villamosra.

Három nap szabadság
Nem így indult, mert a panzió büszkén hirdette, hogy wifi van. Nem volt. Így aztán kaptatok három nap szabadságot, melyben benne foglaltatott, hogy megkíméltelek benneteket a nagyívű évértékelő beszéd részletes méltatásától, és ezen most sem kívánnék változtatni.

Röghözkötés
Már csak az van hátra, hogy az osztályvezető főorvosokat tüzes trónra ültessék és a rezidenseknek harapni kelljen a húsukból. Merthogy már a röghözkötés is sínen van az egészségügyben, miután az orvosok tömegei farokfelcsapva rohantak nálunknál egészségesebb tájakra, olyan fizetésekért, melyeket addig csak a mesében hallottak.

Gólyahír
Hát bizony, nem egyszerű az élet, vannak napok, amikor nem is érdemes kimászni az ágyból. Tegnap belebotlottam Gyurcsányék babájának képébe, gondoltam örömet szerzek ismerőseimnek, meg mindenkinek, aki az oldalamra téved - megosztottam a leglátogatottabb közösségi portálon, kis kísérőszöveggel.

Bartus illúziója
Kész Zoltán interjújával kapcsolatban kitört a balhé. Merthogy azt mondta, hogy Veszprém érdekében minden demokratikus párttal együtt tud működni. Bartus Lászlónak az Amerikai Népszava tulajdonos-főszerkesztőjének erről meglehetősen markáns véleménye volt, mondván, hogy a Fidesz egy fasisztoid párt, mellyel nem lenne szabad együttműködni, és ez a választási győzelem is csak a Fidesz uralmának meghosszabbítását szolgálja.

Saller a Micinek
Úgy hiányzott már, mint egy falat kenyér! Bevallom, nem hittem már benne, de hálistennek tévedtem. Méghozzá elég méretes a tévedésem - tíz százalékot vert a Fideszre Kész Zoltán, ami elég szép eredmény ahhoz képest, hogy a kormánypárt évek óta folyamatosan alázza az ellenzéket. Ha azt mondom, hogy ha nem volna fülem, akkor körbeérne a szájam a fejemen, nem sokat tódítok. Sok sikert a Parlamentben is, kedves Kész Zoltán!

Kormányképesség
Tisztújító kongresszust tartott a Demokratikus Koalíció. Megválasztották az alelnököket, az elnökséget, Gyurcsány igét hirdetett, a közönség tapsolt - business as usual.

Pofátlanok
A rendőrtábornokok pere a 2006-os események kapcsán maga a megtestesült pofátlanság, hiszen ma már tudható, hogy a televízió-székházat ostromló futball-huligánok szervezését Kubatov és Szíjjártó ügyintézte. De nem ez az egyetlen pofátlansága a maffiának, van még belőle bőven...

Bunkósbot vattában
Folyik a vita az Ellenzéki toporzék című posztomban, a tárgya az, hogy szabad e megmondani a saját politikusainkról hogy hülyék, ha éppen hülyeségeket csinálnak, vagy hirdetnek, vagy a kettőt egyszerre. Nagyon népszerű álláspont az, hogy nem lenne szabad, hiszen aki a sajátját bírálja, az egyúttal az ellenfelet erősíti, merthogy érveket ad neki a mieink ellen folyó harchoz.

A Győzelem Napja
Putyin meghívta Orbánt a Győzelem Napja alkalmából rendezett ünnepségre, Moszkvába. Orbán a meghívást elfogadta, majd másnapra meggondolta és ráeszmélt, hogy a meghívás nem is neki szólt, hanem Áder Köztársasági Elnök Úrnak, akinek savanyú képe jobban illene egy vesztes ország képviselőjéhez, mit az övé.

Ellenzéki toporzék
Putyin végigrohant Budapesten, néhány helyen megállt, koszorúzott egyet-kettőt, elbeszélgetett Viktorral, kezet fogott Áderral, majd hazarepült - lehet elővenni a sikítókat és a lehegesztett csatornafedeleket szabaddá tenni, ha ki akar belőlük mászni James Bond, ne álljon az útjában semmi.

A tét
Az orosz elnök holnapi látogatásának tétjéről van szó. Sokan - még az elemzők közül is - azt az álláspontot képviselik, hogy Putyin azért jön, hogy megmutassa, van még, aki szóbaáll vele Európában, és erre a célra állítólag éppen Orbán a legalkalmasabb.

Baloldali belharcok
Elképesztőnek tartom, ami ma a baloldalon folyik. Kiküldött a Szocialista Párt két képviselőt az Európai Parlamentbe, ahol a magyar baloldalt rajtuk kívül a Demokratikus Koalíció két képviselője képviseli - összesen négyen a jobboldal tizenöt képviselőjével szemben. Akik még rajtuk kívül bekerültek, azok lengedeznek bal és jobb között, mint földműves gatyamadzagja a parasztgatyában.

Putyin ante portas
Az a baj, hogy nálunk minden a hitelvek mentén dől el. Ha Orbán azt mondja, hogy Mozart nagy focista, akkor híveinek magyarázhatod. hogy az említett balszélső leginkább a Kis éji zenéről híresült el, legfeljebb neked esnek, hogy nappal is tudott az játszani, nem csak villanyfénynél.

Az első pofon
Mint tudjuk, ez a pofon a legnagyobb. És már kiosztották a minap, nevezetesen akkor, amikor a mici a médiabirodalom menedzsmentjét kirántotta Simi kissé csámpás lábai alól. Az eset olyan váratlanul történt, hogy a szürke eminenciás felvette a szürke ötvenegyedik árnyalatát, melyet normál menetben szívinfarktus esetén láthatunk a betegeken.

Bunkók országa
Az elmúlt negyedszázadban magyarember életminőségénél talán csak a modora romlott jobban, elképesztő, ami ebben az országban folyik, elszomorító az emberek egymáshoz való viszonya, ami inkább nevezhető iszonynak, mint viszonynak.

Pofánverecke
Pénteken rövid munkalátogatásra Kievbe utazik szintúgy rövid Büszkeségünk az ő csapkodó farkincájával. Petro Porosenkó elnökkel fog tárgyalni Magyarország világuralmi terveiről és az aktuális feladatokról.

Ebola fakó
Az MTI közleménye annyira szép, hogy teljes egészében bemásolom:

Karikát az orrába
A magyar lakosság hatvan százaléka támogatná, ha Budapest megpályázná a nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésének jogát - derült ki a BOM a Magyar Sportért Alapítvány (Budapesti Olimpiai Mozgalom) megbízásából az Ipsos által egy hónapja elkészített, 1000 fős reprezentatív felmérésből.

Gólya, gólya, gilice
Déli, Déli Áramlat Mi lelte a torkodat? Az Unió megvágta Török gyerek gyógyítja Gázzal, csővel, nádihegedűvel... (XXI. századi ismeretlen költő verse)

Új népvándorlás
Ez még csak az első hullám, a java még hátravan. Jönnek a koszovói albánok hosszú, tömött sorokban, jönnek az afgánok és jönni fognak még utánuk sokan mások is, mint ahogy elindultunk mi is nyugat felé.

Elpattant egy húr
Ezúttal Simicska Lajosnál, akiről írni már volt szerencsém. Oka volt ennek, nevezetesen az, hogy vazallusait elszipkázta Viktor, merthogy elhatározta, hogy ő - egyéb cézárságain túl - médiacézár is lesz, nem teszi ki magát annak, hogy hajdani barátja mondja meg hű népének róla a frankót.

Nagy Fidesz-tébolyda
Hát nem volt hiábavaló Mezőkövesdre utazni a Fidesz-frakciónak, a kénes víz sokat hozott rajtuk. Hülyébbek, mint valaha is voltak. Állítólag javaslatot tettek a kormánynak egy új, nagy budapesti kórház felépítésére.

Befürödve
Zsóryfürdőn ülésezik a Fidesz-frakció, a Vezér személyesen szállt alá a mennyekből, hol balján az Öregisten, jobbján maga Jézus Krisztus üldögél csendben, de ez így is van rendjén, beszéljen az, akinek legnagyobb a hatalma - nem? Muris ez a Fidesz-frakció.

Okosok a purgatóriumban
Ülnek a vezető magyar értelmiségiek a purgatóriumban egy szép, nagy rézkondérban, hátukat az üst falának vetve gondterhelt pofákat vágnak, vörösödik a bőrük. Némelyiknek az arcán is - ők azok, akiknek még van bőr a képükön.

Gyurcsány éve
Természetesen jól beszélt. Más politikusok akár karriert is építhetnének abból, ha csak feleannyira jól tudnának beszélni, mint ő.

Jött, ment, meg a jöttment
Merkel asszony jött, majd ment. Tárgyalt a jöttmenttel, aki sajnos maradt. Nem lenne baj, ha jönne már valaki, aki rá tudná bírni, hogy ő is menjen - nagy szívességet tenne a magyar népnek.

Angelára várva
Ifjúkorom emlékezetes darabja volt a Godotra várva című színdarab, mely - több egyéb értéke mellett - két dologról volt nevezetes. Az egyik, hogy a színdarabnak nem volt női szereplője, a másik pedig, hogy Godot soha nem jött el.

Az új próféta
Új elnököt választott a Magyar Birkózó Szövetség. A régi elnök, Dr. Hegedűs Csaba a sportág nagy alakja, olimpiai és világbajnok, mesteredző, volt szövetségi kapitány, aki 1992 óta volt a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, távozott. Huszonhárom év alatt sportvezetőként minden volt a magyar birkózásban, csak birkózó-szőnyeg nem, sportolóként mindent elért, ami elérhető volt a szőnyegen.

Empátia
Tele vagyok empátiával. Fiatalabb koromban persze inkább halikrával szerettem tele lenni, de az idő rohan, az ember azzal foglalkozzon, amire még képes, jelen esetben - a magam részéről például - rohadt empatikus vagyok.

Apátia, félelem, Merkel
Ez itt a legnagyobb veszély - az apátia. A szó az értelmező szótár szerint közöny, érdektelenség - a kislexikon szerint minden benyomás iránt való érzéketlenség; érzelmi közönyösség, mikor a lélek teng s a benyomások nem találnak benne kellő visszhangra.

RTL
A magyar RTL Klub adott egy-két maflást, néhány tockost, meg lenyomott pár sallert Viktornak, aki nem hiszi, nézze meg a képeit: elcsámpult a Vezér orra. A kormány egyezkedne, Lázárjankó Berlinbe szaladgál, a szállingózó hírek szerint a kormány hajlandó lenne tizedére csökkenteni a reklámadót, cserébe azt kéri, hogy a csatorna hagyjon fel kormányt népszerűsítő tevékenységével.

A cigány lova
Folyik a nagy átszervezés az egészségügyben, akár tízezer ember, műszakiak, adminisztratív dolgozók, de orvosok és szakdolgozók is lapátra kerülhetnek. Megkezdődött a karcsúsítás, természetesen a győzelem jegyében, mert ez lesz az a - sajnos nem első - eset, amikor az eszme diadalmaskodik a józan ész felett.

Egy deka demokrácia
Újabb szorítót állítottak fel - most kivételesen és remélhetőleg nem a hatalom, hanem demokratikusnak tekinthető, jószándékú, de politikában amatőr emberek, melyben a jelenlegi ringek lerongyolódása után buzgón püfölheti egymást tovább az, aki az ellenzékből még talpon van.

Az arab kapcsolat
Szaud-Arábiára nehéz napok várnak. Nem elég, hogy meghalt a király, de utódja jövőjére is setét fellegek ereszkedtek: Orbán Viktor Rijadba utazott a gyász-szertartásra, melynek során valószínűleg találkozik az utóddal, Szalman bin Abdel Azizzal, az új királlyal. Márpedig akkor neki, szegénynek, annyi.

Szívás
Nagyot szippantottak a fakabátok a minap, az ember nagyon röhögne, ha nem lenne ennyire szomorú ez az egész.

Óva intjük Amerikát
Az új magyar nagykövet megkapta az elfogadó nyilatkozatot az amerikai kormánytól. Az agreement megadását Amerika nem kapkodta el, a magyar külügy - már, ha még van ilyen egyáltalán - a körmét rágta nagy idegességében, merthogy ez az új amerikai nagykövet sem akart megérkezni, a Jóbarát meg folyvást csak idegesítette a viktoriánus hivatalnoki kart.

Rohatt komcsik
Csóváljuk a fejünket, mint műanyag kutya a Wartburg hátsó ablakában. Nem értjük, hogy hogyan képes a nép erre a tolvaj bandára szavazni, hogyan képes kétszer is kétharmadhoz juttatni őket. Hogyan képes hagyni, hogy kisemmizzék, elnyomják, elvegyék anyja kenyerét, gyermekei jövőjét, hülyét csináljanak belőle, idiótának nézzék?

Elment S. Nagy István
A felettébb sznob magyar értelmiség nem szokta költőként nyilvántartani a szövegírókat, a felettébb sznob magyar könnyűzene-évezők is leginkább csak a zeneszerzőket tartják számon.

Séta a rámpán
Kilökdösik a társadalmat a vagonokból, az útközben elpusztultakkal senki sem foglalkozik, mintha nem is lettek volna. A rámpa végén nem Mengele áll, hanem a Pénz.

Foci, poci, milliárdok
Láttam ma egy lányt, aki éppen labdarúgó mérkőzést vezetett a Vasas-pályán, a Fáy utcában. Fiatal volt, copfos és csinos, de határozottnak tűnt - nem látszott rajta a mérkőzés után, hogy merő rettegés lett volna az élete, bíró volt a javából.

Média, Simicska, kerekasztal
Úgy könnyű médiatámogatást szerezni, ha van a zsebedben nyolcvan milliárd, rendelkezésedre áll pártíz sajtójobbágy. Ha már van, hát használjuk, mondta Józsi is a csúnyáját szorongató Julcsának, így lehet ezzel a Vezér és Kancellár is, aki éppen a hosszú kések éjszakájának magyar változatát rendezi a médiában, Ernst Röhm szerepében Simicska Lajossal.

Menekültek - lassan mi is
Azt írja a hvg.hu, hogy kínos kérdéseket kaphat Orbánéktól a Budapestre látogató Putyin. Tényleg így lehet, én például azt alábbi kérdések megvitatását várom: Elnök úr, most vasaltattam a nyelvem, nem dörzsöli az ánuszát? Vlagyimir Vlagyimirovics, elégedett a vákuummal? Látja a homlokom már behorpadt... Ugye tudja tovaris Putyin, hogy egy pisztolycső van a halántékomhoz szorítva, mikor bátran megkérdezem - mi a helyzet a Krímmel?

Nem lehet megspórolni
A szocialisták akkor vesztették el politikai befolyásuk nagyját, amikor hagyták szétesni vidéki szervezeteiket. Pedig Kádár egy remekül felépített pártot hagyott rájuk, melyet csak működtetni kellett volna, de még erre is képtelenek voltak, mert az egymást váltó pártvezérek nem tulajdonítottak fontosságot a sok vidéki talpasnak, hanem azt képzelték, hogy a politikát budapesti pártszékházakban kell csinálni.

Csigabiga és demokrácia
Itt van például a demokrácia, melynek hiányát oly fájdalmasan panaszoljuk egymásnak. Aztán az első alkalommal, amikor egy számunkra a házatlan csigával egy kategóriába eső, mégis több házzal rendelkező politikai ellenfelünk számon kéri, akkor kiderül, hogy mi sem vagyunk különbek ellenfeleinknél.

Szemben az árral
No, nem a fogyasztói árral, mert az macerás lenne, oda nem elég a csiribú-csiribá, meg a varázscsettintés, oda kellene gazdasági szakértelem meg valamiféle politikai filozófia is azon kívül, hogy enyém a vár, tiéd a lekvár.

Majd ha nékem sok pénzem lesz...
...felülök a repülőre. Úgy elszállok mint a fecske, odafenn a levegőbe... Ezt a nótát közvetlenül a "Jó estét kívánok, megjöttek a fehérvári huszárok" című örökbecsű előtt énekelgette a Mi Megbolondult Kompaszunk, majd felült a repülőre és elrepült Párizsba.

A terrorizmus színe és visszája
A világ felháborodott az iszlám terroristák franciaországi akcióján. Ha az iszlám fundamentalisták legagresszívabb harcosai katonailag elég erősek lennének, valószínűleg harckocsikkal, rakétákkal és atombombával indulnának harcba a hitetlenek ellen, Allah nevében.

A demokrácia gyilkosa
Azt mondta Viktor, hogy a cél a baloldal teljes megsemmisítése. Ami azt illeti, lehet, hogy mentálisan kihívásokkal küzd, lehet, hogy elmeorvosi eset, de a hatékonyságához nem férhet kétség. Ha az ország dolgait - amin nem az államtól való tolvajlást és rablást értem - hasonló alapossággal és hatékonysággal intézné, az ország már virágba borult volna és az utcákon jóllakott, boldog emberek mosolyognának.

Forradalmárok és szolgalelkűek
Új szelek fújdogálnak, merthogy a hatalom propaganda-gépezete éppen olyan, mint a mesebeli gazdasszonyka szorgalmas tyúkja - kot-kot-kotkodács, minden napra egy tojás... Most éppen forradalmat akarnak kitöreszteni azok, akik ilyet még nem láttak.

Diplomácia
Putyin elnök Magyarországra jön, de hogy mikor, az még titok, majd valahogy túléljük, ha a kíváncsiság kifúrná az oldalunkat... Mindenesetre érdekes lesz a mutatvány, ahogy Orbán szigorúan csücsörítve nyalja az orosz elnök seggét, merthogy ez a helyzet tipikusan olyan, mint amikor a hős nyuszi magához öleli a medvét, de nem meri elengedni, nehogy az elkapja és kitörölje vele a fenekét...

Hogyan tovább
Gyakori kérdés, hogy rendben van, utáljuk Orbánt, de hogy lehet megbuktatni? A kérdésre egyedül érvényes választ nem lehet adni, esetleg fel lehet vázolni a lehetőségeket.

Hilfe, Frau Merkel!
Pedig olyan nagyon egyszerű ez az egész. A feladat súlyosságát talán a kapualjból kilépő, fényesre szidolozott rézgyűrűt saját jegygyűrűjeként áruló kisebbségi polgártársunk tevékenységének értékeléséhez lehetne hasonlítani, aki az ellenértéket vidéki beteg nagymamája meglátogatására szeretné felhasználni.

Most ti már voltatok
Aki még nem volt, az adja be jelentkezését elektronikus úton a Kormányzati Kommunikációs Központnak, Szervezet neve …………………… Facebook közösség, szervezők neve, anyjuk neve hat példányban, anyagi igényeik körülírásával a kormányzati portálon!

Pártzászlók alatt
Hát, persze, kínos lenne a tüntetések szervezőinek, ha kiderülne, hogy hangsúlyozottan civil rendezvényeiken hányan és hányan vesznek részt olyanok, akik amellett, hogy rokonszenveznek a tüntetés meghirdetett céljával – már, ha van olyan – de emellett rokonszenvezői valamely párt célkitűzéseinek is.

Elnököt, vagy Ádert
Amikor Áder beköltözött a Sándor-palotába, fel sem merült a kérdés, hogy mit kezdjünk a köztársasági elnök funkciójával. Tudomásul vettük, hogy a beadásai rendben vannak, nem akarja ellopni a labdát a középcsatár elől, elvan ő a protokolláris feladatokkal, vezényszóra csinál valamit, amitől a látszat olyan, mintha itt demokrácia lenne, például visszaküld teljesen hülye törvényeket a teljesen hülye vazallus-nyájnak, mely aztán annyira megfontolja, hogy abban hiba nem lesz.

Már megint gáz van
Hát bizony, az egy dolog, amit a propaganda állít, másik meg a valóság. Legszebb példa erre az iraki háború.

Tizenhat nap éhezés
A kétharmad leszavazta a Párbeszéd Magyarországért képviselőinek javaslatát, hogy a kormány oldja meg a rászoruló gyermekek étkeztetését a téli szünidőben is.

Olimpia, vagy amit akartok
Hát, mégsem a Népstadionba építik bele az új stadiont, mellé csesznek egy újat, ezt meg majd (ha fagy) megerősítik, és atlétikai célokra hasznosítják. És építenek mellé egy vizes-centrumot is, aztán majd egyszer, talán, jól jöhetnek, ha olimpiát rendezünk.

Matrica a halálútra
Hát, ezért nehéz tárgyilagosnak és mértéktartónak maradni, ezért nehéz amellett érvelni, hogy a parlamentáris demokrácia a pártok munkájára épül. Hogy a Fidesz erkölcsileg egy húsz éve ki nem mert pöcegödörrel van egy kategóriában, azt tudjuk. De az, hogy az ellenzéki pártok sem képesek – tisztelet a kivételnek – nyilvánosan szót emelni a harácsolás ellen, az azért szomorú.

Kapufa
Legyünk erős rés, ne pedig bástya, pontosabban idézve az MSZP kapu akar lenni és nem erőd, mondta Tóbiás József az MSZP pártértekezletén, majd a résztvevők elénekelték az Örömódát és hazaballagtak.

Ott, ahol az MSZP székel
Eladó az MSZP székháza a Jókai utcában. Költözik a pártapparátus, első lépésként mennek a képviselői irodaházba, aztán, ha így folytatják, a következő választás után továbbmennek. Nézni is rossz, de egyrészt legyünk optimisták, másrészt meg maradjunk a témánál, a pártszékháznál.

Csalási pótlék
A pórnép családi, az elit csalási pótlékot kap - ezt lehet kifelejteni a vagyonbevallásból következmények nélkül...

Lőrinc drogtesztje
A népi bölcsesség szerint a dinnyével szokta ezt tenni nevenapján Szent Lőrinc, ettől kezdve nem is érdemes dinnyét venni, mert az ettől kezdve nem dinnye, hanem tök. Szent Lőrinc egy mértéktartó, decens szent, mert amit a dinnyével tesz, azt suttyomban teszi, évente csak egyszer, előtte a dinnye rossz minősége nem az ő lelkén szárad.

De sürgős, de sürgős
Olyanok, mint a kamasz, akinek sejtelmesen beígért egy szép estét az érett faluszépe, nincs semmi türelmük, nem bírnak magukkal. Nem mondom, nem kis üzlet, még ha a nagyját az orosz medve rágja is le a csontról, de az a negyven százalék sem kevés, ami ezeknek a hiénáknak juthat, ha megvalósul a paksi bővítés.

Nem terelés, valóban idióták
Hát nem, ezek valóban ennyire idióták. Hallgatom a rádióban a betelefonálós műsor hallgatóját, aki arra gyanakszik, hogy a Kocsis Máté által indítványozott drogteszt csak terelés, valami fontosabb dologról szeretnék ezzel elterelni a közvélemény figyelmét. Lehet, de ez ma már lényegtelen is, hiszen lassan a kormány minden lépése mellé be kellene adni egy egyéni képviselői indítványt.

Telefon Putyinnal
Orbán Viktor miniszterelnök telefonon beszélt Putyin elnökkel. A beszélgetés felvételének leiratát befújta a szél a Camel News Agency ablakán, ezt tesszük most közzé.

Simicska
Simicska betett Orbánnak rendesen. Pedig úgy tűnt, ez a barátság erős és megbonthatatlan, mint a béketábor, de az a töméntelen baromság, melyet Orbán produkált az elmúlt néhány évben, de különösen újraválasztása után, úgy látszik, kikezdte a Fidesz szürke eminenciásának idegeit.

Bloggerés olvasója
Én írok valamit, te vagy elolvasod, vagy nem, esetleg csak a címet olvasod el, majd vagy reagálsz, vagy nem, mindenesetre kezedben, ha nem is a sorsom, de az írásom sorsa mindenképpen. Ezek itt a szegény kis blogger panaszai…

Salátaposzt 2.0
Bevallom, lusta is vagyok, és ez csak egy rossz tulajdonságaim hosszú sorából. Viszont azt is tudom, hogy még egy teve is belefáradhat abba, ha állandóan példás viselkedést kísérel meg tanúsítani, emellett tudja, hogy jól viselkedni erkölcsös, de azt is, hogy rosszul viselkedni sokkal szórakoztatóbb… Ezért aztán ez most egy olyan poszt lesz, melyben mindenféle dolgokról írok, úgy, ahogy éppen eszembe jut.

Ellenáramlat
Tegnap estefelé megjelent a hír, mely szerint Putyin bejelentette: Oroszország a jelenlegi körülmények között nem tudja felépíteni a Déli Áramlat névre hallgató gázvezetéket.

Korosodunk, porosodunk
Hát bizony, öregedni nem túl jó dolog. Ez is olyasmi, mint a betegség, ami mással természetes, hogy előfordulhat, nade velem? A legszörnyűbb, hogy az áldozat nem is érzi a korát, valahogy a test és a lélek öregedése nemigen van szinkronban, sokszor döbbenten álmélkodunk saját magunkon, hogy egy huszonéves lelkével szemléljük a világot, miközben már a szemüvegünk megtalálásához is szemüveget kell feltennünk.

PuPu: Aki szegény, az a legszegényebb
Szegénynek lenni meglehetősen kellemetlen állapot. Emellett cseppfolyós is, hiszen a szegénység relatív dolog, mindenki számára mást és mást jelent, merthogy a saját helyzetét mindenki máshoz viszonyítja – ezt már tán Marx is megfogalmazta, mikor azt mondta, hogy az ember viszonyaiban az, aki.

Ha maffia van, vér is van
Magyar György nem hagyja annyiban Váradi András halálának ügyét, megy utána, mint a pitbull – és jól teszi. Váradi András halála – minden sajnálatossága dacára nem lenne gyanús, ha nem működne az elhallgatás. De működik, méghozzá az első perctől kezdve, és ha nincs Magyar György, akkor működne mindaddig, mígcsak az ügy szép csendben el nem szunnyad.

Elszemtelenedve
Utazgat a pártelit, hol magánemberi, hol politikusi minőségében. Lop is a párteleit, hol térítésmentesen, hol hitelbe. Már nem is titkolja, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne.

Brehm: A civil
Mottó: Három vak kismacskát sodor az ár. Hangosan nyervákolnak: mi pisiltük a folyót!

Demokrata szakácskönyv
Hogyan főzzünk gyorsan-frissen, nem túl drágán demokráciát?

Maffia vagy korrupció
A fogalmak tisztázatlanságával van itt baj, többek között. Most éppen a korrupció a sláger, mondván, hogy ez ma társadalmunk rákfenéje, a pokolba vezető út kockaköve, harcoljunk hát ellene.

Mohóság és pofátlanság
Egyszer régen, ha jól emlékszem Dávid Ibolya hasonlította Orbán Viktort a mesebeli kisgömböchöz, mely mindenkit bekapott, aki gurultában az útjába került, mígnem egyszer pórul járt, de addigra azért már rettenetesen dagadtra hizlalta magát.

Nemzedékek
Bumbulu, az ifjú ősember ült a barlangja előtt és egy hosszú botot hajlítgatott. Az idegszál, melyet a mamut hátsó lábának húsából húzott ki, rövidebb volt, mint a bot, - ha rákötötte az egyik végére, nem érte el a másikat, ha meg a botot meghajlította, és úgy kötötte rá, akkor nem tudott vele ütni. A pipától nem látott volna, ha lett volna pipa, így csak dühöngött.

Dobjuk ki a múltat
Orbánnak már bejött, ő már kidobott egyszer negyvenöt évet. Igaz, ő nem cifrázta, csak kijelentette, hogy márpedig az ország 1945 és 1990 között nem volt, aki pedig mást állít, az a nemzet árulója, egy rohadt kommancs, aki vissza akarja hozni azokat az éveket, mikor közös tulajdonban voltak a nők és ebédjét – mint mostanában a Blaha Lujza téren a rendszerváltás nyertesei - mindenki közös kondérból kiporciózva, csajkából fogyasztotta.

Fanyalgás és felelősség
Kedvenc kommentelőm és - talán nem sértődik meg, ha azt írom, hogy - ezeréve barátom és vitapartnerem megharagudott a világra és valószínűleg rám is, mert nem méltattuk ájult elégedettséggel a hétfő esti önképzőköri mutatványt, sőt, egyes elemeit kritizáltuk is itt néhányan.

Kezdetnek nem rossz
Ugyan a forradalom ma sem tört ki és még reggel is Orbán Viktornak hívják majd a miniszterelnököt, de ez azért már nem az elmúlt évek csenevész tüntetésecskéje volt.

Elhomályosult abszolutizmus
Azt mondják az okos történészek, hogy a leghatékonyabb államforma a felvilágosult abszolutizmus, mert a döntések hamar születnek, a megvalósításukhoz szükséges hatalom egy kézben koncentrálódik, mely kezet egy olyan agy irányítja, mely nincs beleájulva saját mérhetetlen okosságába, mely a hatalmat nem célnak, hanem eszköznek tekinti.

Egy a párna, egy a stempli
Elég hülye a világ, amerre nézünk, mindenütt csak a baj, a gond, a bizonytalanság.

Kemény, mint a vídia, hülye, mint a segg
Ma reggel a Legfőbb Hadúr belefeküdt a kádba, Anikó asszony leöntötte keményítővel, majd beletekintve a vízbe, megállapította, hogy az eredmény részleges, de nem elégedetlenkedett, hiszen a minap csinált vagyonleltárt és az ott észlelt eredmény teljesen kielégítette.

Guantanamera guajira
Egyenes derékkal jöttem Onnan, hol nőnek a pálmák. Mielőtt meghalok, lelkem Versekben osztja el álmát. Guantanamera, guajira guantanamera…

Egységes arculat
Latorcai János hosszasan nézett maga elé, a kolompra. Súlyos volt a dilemma, az ajtóban ott állt Heringes Anita az uniós zászlóval, csak úgy virítottak rajta az arany csillagok, a tetejébe a Magyarországot jelképező csillagot sem vágta ki belőle körömollóval az elvetemült komcsi provokátor, pedig a nőknél a menetfelszerelés mindig tartalmaz körömollót, ott szokták tartani a bajusztrimmelő és a tartalék szatyor között, az örökre elveszett kulcsok mellett.

Vadkacsales
Vadkacsa, hogy Orbán Svájcban bankárokkal tárgyalt, mondta Havasi Bertalan, a miniszterelnöki sajtóiroda vezetője, miután a DK szóvivője feltett néhány érdekes kérdést Orbánnak.

De hol van Kohn?
A Rákosi-korszak alapvicce volt, hogy feláll Kohn a taggyűlésen és kérdez: Elvtársak, felépítettük Sztálinvárost, sztahanovista módon dolgozunk Csepelen, a Rákosi Mátyás Művekben, de hol a hús, hol a tojás, hol a kenyér? A következő taggyűlésen feláll a Grün és ő is kérdez: Elvtársak, engem már nem érdekel, hogy hol a hús, a kenyér, a tojás - de hol a Kohn?

Közkeletű tévedések
Vannak dumák, melyek felettébb népszerűek a választók körében. Sokan lelkesen mantrázzák megfellebbezhetetlen igazságaikat, kategorikus megállapításaik lemossák az árnyalt gondolkodást, egybemosnak mindent és mindenkit, márpedig a gyakorló háziasszonyok tudják, hogy ha a mosásnál követik el ezt a hibát, akkor annyi a ruháknak - minden színtelen és szürke lesz.

Vida Ildikó ne mondjon le!
Vida Ildikó mondjon le? Nem, Vida Ildikó ne mondjon le!

Szeressük egymást, gyerekek?
Ha csak kicsit is le szeretnénk egyszerűsíteni a pártok és politikai szervezetek egymáshoz való viszonyáról vallott nézeteinket, hát akkor a klasszikus mondattal élhetünk: Szeretni egymást? Lószart, Mama!

Erkölcsi magaslatok
Már megint csapágyasra forgatják a szemüket néhányan, és kötelességüknek érzik állást foglalni egy olyan ügyben, melynek a jelentősége nulla, csak az ő fellépésük emeli meg a dolgot kommunikációs magasságokba.

Szex kottából, vezényszóra
Kezd az ország falanszterré válni, Orwell zokogva és térden állva kéri a receptet Orbántól, az egész ország egy nagy túlélő-show, melyben minden nap bátorságpróbákat tart a rendező, mindannyiunk szeretett vezére Kim Vik Tor.

Tudatmódosult állapotban
„A finomszesz és mesterséges aromák felhasználásával készült, úgynevezett kommersz vagy pancsolt szeszes italok nagy mennyiségű fogyasztása komoly egészségi kockázatot jelent. Ezek előállítási költsége csak töredéke a tiszta növényi párlatokénak, így kiskereskedelmi áruk is kedvezőbb. Az új szabályozás az olcsó, mesterséges aromák felhasználásával készült szeszes italok adóját növeli, ezzel a kabinet azt szeretné elérni, hogy a lakosság kevesebb etil-alkoholt fogyasszon” – közölte az egészségügyért felelős államtitkárság a Magyar Nemzettel.

Nem vagyunk mi kommunisták
Mondta a miniszterelnök, miután hazatért legutóbbi svájci magánlátogatásáról, melyeknek természetesen semmi közük sincs ahhoz, hogy Svájc a jövő évtől kiadhatja a bankszámlák adatait.

Stratégiai partnerség
Ez az ország – azon túl, hogy következmények nélküli ország – az elvarratlan szálak országa is. Nem elemezgetnék, csak ami úgy hirtelen eszembe jut…

Milla 2.0
Nagyon lelkesítő tüntetés volt. Az előző tüntetés is nagyon lelkesítő volt. Nekem csak az a nagy fájdalmam, hogy miközben a lelkes amatőrök azon aggodalmaskodtak, hogy a tömeg rálép a villamossínekre, addigra érzékelhetően odaértek a Fidesz egy pillanatra meghökkent profi ügynökei, és kezdik átvenni az irányítást az események felett.

Erőszak
Mindenki forgatja a szemét amiatt, hogy a tüntetés során – valószínűleg a foci-ultrák – beverték a Fidesz székház néhány ablakát, meg a kerítést is ledöntötték.

Ultimátumok
Kettőt, de lehet, hogy hármat is kapott tegnap Orbán, hogy a fal adta a másikat. Nem a romkocsmák népe, nem a csak pofázó, de gyakorlati cselekvésre képtelen értelmiségi népek üzenték meg neki, hogy akkor most hátrálni kellene egy cseppet, hanem olyanok, akik nem riadnak vissza kis randalírozástól sem.

Fejétől büdösödik a láb
Eltelt már pár nap azóta, mióta az Egyesült Államok egy volt elnök és a jelenlegi elnök udvarias figyelmeztetése és az arra adandó válasz hiánya miatt beleköpte véleményét – lassan, szótagolva, hogy még ő is érthesse - Orbán Viktor pofájába: korrupt, harmadik világbeli rendszert építettél, nem marad következmények nélkül!

Válaszcsapás
Főnök, Főnök, megvan a megoldás! Nem volt rossz húzás az internetadó belengetése sem, ezek a buzeráns liberálisok meg a szoci nagymamák ugrottak is rá rendesen, de ez várható volt.

A szabadság népe
Komolyan mondom, ez a Semjén klinikai eset ezzel az idétlen magyarkodásával.

Doktor úr, doktor úr, itt bent valami fáj
A Nagy Elefánt, Kinek Léptei Alatt Döng Európa Földje előszedte a csavarhúzóját és nekiállt, hogy szétszerelje azokat a dolgokat, melyek – ugyan megbízhatatlanul és pontatlanul, – még ketyegnek.

Arccal a jövő felé
A politika szervezetek műfaja, ebben a világban a magányos próféták eleve vereségre vannak ítélve.

Türelem
Na, de most aztán már hagyjuk abba a múlton való nyámmogást, valaki mondja meg, hogy mit kell tenni, aztán veselkedjünk neki és zavarjuk el végre ezt az Orbántot és bűnbandáját! – mondják sokan itt is, meg szertefelé a neten. Rossz hírt kell mondjak, sajnos, ez nem fog menni.

Addig üsd a Gyurcsányt, míg meleg!
Vége a választásoknak, hálistennek, Orbán elégedett pofákat vág, ami nem is csoda, pisilés céljából kutatott a gatyájában és két faxt talált benne.

Pitykés lajbi
Nem akarom hosszabb lére engedni a probléma taglalását, mert menet közben elindult itt az újabb idióta-futam - a régi versenyzőkkel. Az ember csak néz, mint Rozi a moziban.

Benne vagyunk a tévében?
Ha nem, tapogassuk meg magunkat, vagyunk még egyáltalán?

Verekedés a legjobb helyért a pokolban
Persze duma volt rengeteg, elvi síkon mindenki az összefogás híve volt, csak a fogalom tartalma volt mindenkinél más és más.

Divide et impera
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem örülök annak, hogy végetértek a választások.

Újratervezés 2.0
Azt kaptuk, ami várható volt. Meg azt, amit érdemeltünk. Lehet magyarázkodni, lehet körbeállni és egymásra mutogatni, de minek?

Egy nap a gondolkodásra
Vannak helyzetek, melyekben szinte másodpercek alatt dönteni kell, vannak, amikor több idő jut a gondolkodásra, a megfontolásra. Ilyen ez a mai helyzet is, az önkormányzati választás előtt van még a mai nap, amikor eltöprenghet, aki még nem döntötte el, hogy elmegy-e leadni szavazatát, vagy otthon marad, és ezzel automatikusan a jelenleg fennálló hatalmi berendezkedésre adja szavazatát.

Egymásközt
Hát, ha ezt a posztot megírom, lesz itt sipákolás ezerrel, a politikailag korrekt közbeszéd emlegetése, romázás egyrészről, genetikázás meg cigánybűnözés emlegetése másrészről, úgyhogy mindjárt bevezetőben szögezzünk is le egy-két dolgot.

Az igazmondó kanász
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy kanász, akinek az eszejárása csavarosabb volt, mint a kandisznó csúnyája.

Három részre szakadt ország
Mint hajdan, a török időkben. Csak most annyival szarabb a helyzet, hogy nem területileg szakadt szét, hanem társadalmilag, és élesebb határokkal, mint Móré László idején…

A mi gigamegahobbitunk
Vagy kertitörpénk… Nem mindegy, hogy a mindenütt jelenlévő törpeség a giccs és a kisszerűség világát jelenti, vagy épp ellenkezőleg, a hobbitok kora ez.

Sukoró
Elmeszelte a washingtoni választott bíróság az izraeli befektetők kártérítési igényét Sukoró ügyében.

Legalja-alsó
Megy az izmozás a budapesti főpolgármester-jelölt személye körül, a széleskörű demokrata összefogás eredményeként már csak hárman vannak, ami azt jelenti, hogy ebben is túltermelési válság van, mint az almában, és ezt nem lehet még az oroszokra se fogni.

Léptünk egyet előre
Vagy hátra. Esetleg a győzelem felé. De az is lehet, hogy a szakadék felett kóstolgatjuk a gravitációt.

Bokros előrelép. a baloldal hátra
Sajtóhírek szerint a hárompárti jelölt, Falus Ferenc visszalép Bokros javára.

Színház az egész világ: Vágási Feri és a Nemzeti Dohánybolt
No, ez egy rövid poszt lesz – egyrészt nem történt semmi, hacsak nem tartjuk eseménynek a KDNP jubileumi választmányi ülését, ahol jól kibabráltak a miniszterelnökkel, mert csak a háromórás rendezvény vége felé engedték megszólalni, nehogy meglógjon menet közben.

Kis mérgelődés - nagy hazugságok
Kövér Lászlót lehetne pénzért is mutogatni – mégiscsak ritka az olyan ember, aki mindkét végén képes szarni.

Cicaharc és Bokros bajusz
Konvergencia helyett konferencia – ez lehetett volna talán a mottója annak a konferenciának, ahova a budapesti főpolgármester-jelölteket hívták össze, eleve kifelejtve a sorból a Jobbik jelöltjét.

Incitatus új világképe
Szilárdan hiszem, hogy egy vezetőt leginkább az minősít, hogy milyen beosztottakkal meri magát körülvenni.

Írjál három borítékot
Azt már tudjuk, mi lesz, csak azt nem tudjuk, hogy addig mi lesz? Merthogy Népünk Lángoló Fáklyája előbb-utóbb megy a levesbe, az biztos.

Átszállás az óceán felett
Képzeljük el, hogy elindulunk Amerikába, repülővel.

Buherál a suttyó
Mint a nol.hu írja, Budapest megpróbáltatásainak nincs vége a választással, a kis hatalomtechnikus tovább szeretné folytatni Budapest szétverését.

Díszdoktorok egymás közt
Itt járt Barroso, és jó diplomatához méltó módon jópofizott egyet a Mi Boldogságunkkal, majd felkereste a halálraítélt Corvinus Egyetemet, a vörös métely fészkét, ahol díszdoktorrá avatták.

Önkívület
Olvasom a hvg-ben, hogy a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) bele akar nyúlni a Hallgatói Önkormányzatok működésébe.

Vérpadra velük
Orbán állítólag azt mondta Kötcsén az önkormányzati választásról, hogy úgy kell nyerni, hogy a balliberálisok esélye arra, hogy visszatérjenek a hatalomba, a nullával legyen egyenlő.

Az ellenállás napja
A tegnapi tüntetésről szerettem volna írni.

Kihalófélben éppen
Ma lesz az ellenállás napja, délután négykor lesz a tüntetés az Egyetem téren – ha tudtok, menjetek ki.

Hukk
Nem úgy megy az, hogy csak úgy öntevékenyen berúgsz, kell ahhoz állami hozzájárulás is, meg aztán el kell tartanod a rendszer támaszait, akik eddig csak itták a pálinkát, ezután meg majd árusítják is - természetesen nemzeti keretek között.

A kritika kívánatos időpontja
Igen nehéz eldönteni, hogy valakinek a dolgaival kapcsolatban mikor kívánatos elmondani a véleményünket.

Matolcsy milliárdjai
A Fidesz nem akarja Matolcsy meghallgatását.

Két hét alatt Kijevben
Állítólag azt mondta Putyin elnök, mikor Merkel az orosz reguláris erők bevetését firtatta, hogy ez vicc, hiszen ha akarja, két hét alatt beveszi Kijevet – és ami azt illeti, nem is hazudott.

Sínen vagyunk
A demokratikus oldal bedőlt, mint csiga a kanyarban és befordult az önkormányzati választások célegyenesébe, mellyel csak az a baj, hogy ugyan egyenesnek egyenes, de meredeken lefelé vezet és a célszalag egy szakadék előtt van kifeszítve.

Akvárium
Azt hittem, a kisállattartás számomra legmegfelelőbb módja a díszhalak tartása.

Sicc!
Még mielőtt valaki felhánytorgatná, szabadságon vagyok, és csak politikáról nem írhatok, másról – például a macskákról és kutyákról – lehet írnom, nem igaz?

Szabadságkérelem
Nyirkos minden, állandóan esik az eső, rosszkedv, dögunalom, már köpni sincs kedve a tevének. Pedig oka éppen lenne rá, csak már nincs kedve hozzá. Mi jöhet még?

Forradalmárok és igavonók
Forradalmárnak lenni - maga a csoda.

Szabadságon a forradalom
Nem igaz, hogy nem vírus terjeszti. Kegyetlen, emberről emberre terjedő vírus, mely csak a baloldali civil és hivatásos politikusokat támadja meg, és hatásában kegyetlenebb, mint az ebola.

Láttál már kormányzót uborkafán?
Ki nem látott, jöjjön ide, láthat. Éppen mászik ez a nemes állat…

Orbán határon túli szekértolói
Az adevarul.ro portálon megjelent egy poszt, Ne-am săturat de Ungaria címmel egy román politikus-blogger, Bogdan Diaconu írta, melyet aztán a kolozsvaros.ro portál magyarra fordított, és mint a román nacionalisták elpofátlanodásának szép példáját tárt az olvasók elé.

Illúzió
Most, hogy a Vezér végképp elpofátlanodott és ezzel párhuzamosan felerősödtek tünetei, a magyar értelmiség legjobbjai szokás szerint téves következtetéseket vontak le a helyzetből.

A tiltakozás méltó módja
A mi Beszari Boldogságunk éjnek idején, suttyomban odacsinálta a Szabadság térre a német megszállás áldozatainak emlékműveként csomagolt mosóport, melynek rendeltetése, hogy ő, mint korunk Ágnes asszonya új utat szabjon a történelemnek, legalább utólag, de mindenképpen visszamenőleg.

Rekultivált MSZP
Szombat este van, kilenc órakor a teraszon még mindig 29 fok a hőmérséklet.

Setétség
Azt nyilatkozta Setét Jenő cigány szociális munkás, hogy a pártok a legkisebb befektetéssel a legnagyobb hasznot akarják kivenni, politikai prédának tekintik a cigányokat.

Kóbor liberálisok
A Pásztor–ügy soha nem lenne ügy, ha nem lenne párszáz zavaros gondolkodású akarnok, akik most éppen bajban vannak.

Holló a hollónak
Megy a csendes örömködés – ellentétek a kormányzó pártban, Orbán nekiesett saját oligarcháinak, itt a győzelem már az ajtóban, itt kopogtat, már csak kis idő…

Dauphin és Infánsnő
A magyarok huszonegyedik századi első sorscsapása nevelget bennünket, mint atya hülye gyermekét, ami nem is csoda, a szerepet otthon próbálgatja a „Macsó Miska és családja” című népszínmű keretében.

Médiaharcok, elveszett arcok
A média teljes elfoglalása felé vezető út padkáján, gyomirtás közben kőbe akadt a kasza…

Háromezren a hétmillióból
Ha a választók számát tekintem, nem valami dús merítés, ami azt illeti.

Az ellenállás napja
Tüntetést hirdetett – az Ellenállás Napját - mára a Demokratikus Koalíció elnöke, a Nemzeti Bűnbak.

Felelősség
Ül a bánatos értelmiségi jól kifenekelt fotelocskájában, mellette hű számítógépe és kissé életunt házastársa - jobb esetben egy macskányi kutya, rosszabb esetben egy kutyányi macska is - és borong.

Dögevők
Ül a blogger, hosszú, méla lesben, s bánatosan szemléli a magyar baloldal agóniáját.

Rasszista-e vagy?
Ha azt mondod egy cigányra, hogy cigány, egy zsidóra, hogy zsidó, ettől még nem vagy rasszista.

Ukrajna: mi zajlik a határon túl?
Az államhatáron túl polgárháború zajlik.

A jó Pásztor
Nem hiába bestseller a Biblia, akár az első kötetét olvasod, akár a másodikat, rengeteg bölcsesség található benne.

Elefántszex
Alakulnak itt a dolgok, most már valóban érdeklődéssel kell figyelni Vezérünk táncos lépteit.

Nyusziprémium
Egyeztetést kezdeményez az új, családpolitikáért felelős államtitkár azon nyugdíjjavaslat elemeiről, mely szerint az kapna nyugdíjat, aki elegendő gyereket szül.

Birodalmi liba
Elnézést kérek a libáktól…

Viktor álma
Erről a rendről álmodtunk 25 évvel ezelőtt

Pofára történő esés
Felöltötte harci rosszmodorát, felcsatolta sportszárát, zsebrevágta azt a két dolgos kezét (Szent Jobb és Szent Bal – kanyarba se vagy Szentpisti!) – csatába indult, legyakni Brüsszelt Viktor, Isten Bunkaja.

Dzsucse
Nagy kedvem támadt javaslatot tenni a miniszterelnöknek, ha már úgyis állandóan a zsebében van a keze, ne az adófizetők pénzével.

Hatástanulmány
Mosdatják a szerecsent, de valahogy egy istennek sem akar kifehéredni, pedig már hónapok óta hipóban üldögél szegény.

Szolidaritás- Kónyával
A magyar pártokkal az a baj, hogy meglehetősen nehéz felmérni valóságos támogatottságukat.

Még ilyet!
Azt hittük, hogy Vikkancs, hát erre nem kiderül, hogy Szoppancs?

Meleg van - még
Persze, ha ez így folytatódik, akkor már nem túl sokáig, hiszen elérkeztünk arra a pontra, amikor a magyar állam egy prominens képviselője – gondolom, valamilyen igen fontos cél elérése érdekében - nekiesett a melegeknek.

Együtt? Külön? Hogyan?
Hát bizony, nehéz egy olyan párt élete, amelyikben a változtatásokat azzal indokolják, hogy önálló karakter kialakítására törekszenek, azt szeretnék elérni, hogy demokratizálódjon a mindeddig választási pártként és ebből adódóan felülről irányítottan működő Együtt.

Kispályások
Éppen erről írtam tegnap.

Balfácánok
Azt mondja epheszoszi Herakleitosz, hogy nem léphetünk kétszer ugyanabba a folyóba, de a gondolat hibás, ugyanis nem tartalmazza azt a mellékmondatot, hogy kivéve magyar baloldalt.

Róna Péter csalódása
Tisztességtelen az árfolyamrés - mondta ki hétfői jogegységi határozatában a Kúria; Róna Péter közgazdász az M1 Ma reggel című műsorában tegnap reggel csalódottságának adott hangot a döntést illetően.

Nemzeti puca
Megnyilatkozott a Nemzet Pucája, annak alkalmából, hogy negyedszázaddal ezelőtt beszédet mondott a Hősök terén, 56 mártírjainak ravatalánál.

Nyelv, vizsga, nyelvvizsga
Miután a politikában – önkormányzati választások ide, önkormányzati választások oda - éppen uborkaszezon van, beszéljünk hát kicsit másról.

A Fekete Párduc
Nagy figurája volt a magyar labdarúgásnak, gyermekkorunk meghatározó szereplője, példaképünk.Persze akkor még nem tudtuk, hogy a korbeli szupersztár sportolónak politikai nézetei is vannak, igaz, ezeket ő maga se nagyon propagálta.

Elhajított nemzedékek
Azt mondják az okosok, hogy a négymilliót is meghaladja a létminimum alatt élők száma, ennyien élnek tartós szegénységben a sikerek és győzelmek eme szerencsés földjén.

Oligarchák egymás közt
Megfogadtam, hogy én már semmin nem csodálkozom, de mindig úgy járok, mint parasztbácsi a műrepülőn, mikor a nyakába zúdult a bátorság - csak rázom a fejem, hogy ezt azért nem gondoltam volna.

Tudni kell székelni
Mit mondjak, ha valakinek, nekem végképp nem fog hiányozni Hende hadügyér.

Kihívással küzdő
Azért ehhez is kell tehetség – mármint, hogy ennyi szellemileg kihívásokkal küzdő politikust összeszedni ebben az árvalányhajas, pitypalattyos kis országban.

Diktatórikus centralizmus
Azért nem csak a fővárosnak jut a jóból, a falu épp úgy megkapja a magáét Viktortól – már csak, nehogy hátrányban érezzék magukat.

Dorkó és klottgatya
Van, amikor az ember már csak röhögni tud, és most éppen ez az eset forog fenn.

Rosszkedvünk nyara
A választás óta kapom a kritikákat olvasóimtól, hogy már én sem vagyok optimista, oda a jókedvem.

Egyiptom itt van
Mikor Vágó Istvánnál megláttam az egérrágta búzatábla maradványainak képét, az egyiptomi tíz csapás jutott eszembe.

Új magyarok és újmagyarok
Hogy lesz-e egymillió új magyar 2018-ra, mint Semjén ígérte a királynak, azt nem tudjuk, de hogy akörül már lassan lesz egymillió újmagyar, ahogy őket Mária Terézia nevezte.

És akkor most hogyan tovább?
Hát ez itt a kérdés, amelyre választ kellene találnia minden demokratikus erőnek.

Ilyenek vagyunk?
Akivel csak beszélek, mindenki azon álmélkodik, hogy ezzel a birka néppel mindent meg lehet csinálni?

Jobbnál jobb
Hát ide jutottunk – nevezetesen, hogy már csak egy párt van hátra a parlamenti pártok közül – a Jobbik.

Együtt-PM, Libsik, meg a trójai faló
A demokratikus oldal második legnagyobb pártjának hirdette magát, míg ki nem derült, hogy a harmadik.

Gyurcsány pártja
Míg a szocialisták el vannak foglalva a hajdan oly sikeres pártelnök-casting újraindításával, melynek során ezidáig sikerült felfedezniük Botka Lászlót, Chuck Norrist és Orbán Viktort, mint az MSZP elnökválasztás során számbavehető jelöltjeit ( most ne foglalkozzunk azokkal, akik Gyurcsányt vizionálják a párt visszafoglalásának barikádjára, kezében vörös lobogóval…) addig mi folytassuk tovább erőink számbavételét.

Lankadt kóró
Vizsgáljuk meg hát a pártokat egyenként, nézzük, mire megyünk velük?

Ártó pártok
Azt bátran megállapíthattuk a tegnapi posztban, hogy a mai magyar társadalom meglehetősen ramaty állapotban van, és vélelmeztük, hogy ennek oka az is, hogy ha feltesszük egy konkrét párttal kapcsolatban a kérdést, hogy kinek az érdekeit is képviseli, hát nagy bajba kerülünk.

Bukott osztály
Természetesen a magyar politikai osztályról van szó, mindahányukról, tokkal vonóval.

Választás után, elemzés előtt
Szóval, a legfontosabb az lenne, hogy ezt a választást a helyén kezeljük.

Európa kell nekünk
Európa kell nekünk, ez kétségtelen, hiszen az összes nagypofájú jobboldali tartja a markát a pénzekért, melyeket az Unió küld nekünk, s melynek jelentős részét úgy szórjuk ki az ablakon és úgy tömjük a hatalom kedvezményezettjeinek feneketlen zsebébe, mintha azért kaptuk volna.

A megbízott bomlasztó
Hát, ha valaki úgy szívből-igazán utálja a szélsőjobbot, no, én aztán igen, de még ennél is jobban utálom a megvalósult diktatúrát, melyben emberek életével játszanak, és a jogra hivatkozva követnek el jogsértéseket, tipornak lábbal alapvető jogelveket olyanok, amik közül nem egy jogi diplomával rendelkezik ugyan, de jogérzékkel nem.

Európa messze van
Mindig is messze volt, most meg lassan olyan, mintha Hegyeshalomnál megnyílt volna a föld, és mint a földrengésnél, egyre tágulna a hasadék, lassan már át sem lehet ugrania annak, aki Európában szeretne élni.

Fácánvártán
Nincs szerencséje a magyar politikai elitnek a vadászattal.

Mi jön még
Ma kedvenc rendszerem három dologgal tette belém az ideget.

KGBéla
Lassan úgy érzi az ember, hogy egy film díszleteiben kell élnie hétköznapi életét.

Ukrajna
Megy a cirkusz Ukrajna jövője körül, oroszlánok, medvék, bölények és egyéb állatok bömbölnek a manézsban, aztán egyszercsak, hirtelen feltűnik a porond szélén a mi bohócunk is, és elmondja soros tréfáját, habár a közönség nem tapsol.

Nagykoalíció
Miért ördögtől való az a gondolat, hogy együtt fognak valamikor a jövőben kormányozni azok a pártok, amelyek most acsarkodnak?

Orbán kottájából
Aki még nem vette volna észre, annak hadd hívjam fel a figyelmét arra, hogy a politikai mozgások nem ötletszerűen, nem véletlenszerűen következnek be.

Papagáj a macska szájában
Nem kell besz*rni – mondá a papagáj a macska szájában, nem túl nagy meggyőződéssel, és akkor mindjárt ki is derül, hogy mi az egyik lényeges differencia a papagáj és a teve között, merthogy ezt mondja a teve is, de szilárd meggyőződéssel.

Az utolsó előtti feladat
Hát ez aztán komoly megkönnyebbülés, elítélték Biszku Bélát.

Bajnai álláspontja
Bajnai nyilatkozott az Origo internetes portálnak, kapott is utána hideget-meleget, pedighát szegény nem tett mást, csak elmondta, hogy mi az álláspontja a kialakult politikai helyzettel kapcsolatban.

Fizikai erőszak
Ballagunk belefele szépen a nácizmusba, diadalmas léptekkel

Diadalmenet
Ülnek a választási vereséget szenvedett pártok vezetői – részben maguk is a választási vereség okozói – a televíziókészülékek előtt, és bánatos képpel hallgatják a Vezér Kossuth téren mondott beszédét, mellyel szerető híveinek kedveskedett.

Sorsdöntő választás
Gyurcsány volt a MOKKA vendége, azt próbálta nagy igyekezettel kipréselni belőle a csinos műsorvezető, hogy mikor megy már a fenébe – konkrétan mi lenne az az EP választási eredmény, melynek láttán lemondóan legyintene és szedné a sátorfáját.

Európa fejlődésének motorosa
2010 óta mintegy hatmilliárd eurónyi német befektetés érkezett Magyarországra, és a német gazdasági jelenlét az országban, illetve Közép-Európában hozzájárul ahhoz, hogy a térség legyen a gazdasági növekedés motorja az Európai Unióban a következő években, mondta Orbán Berlinben.

A média haldoklása
Megadta magát az ATV, a nyilasok is szerepelhetnek műsoraikban - Vona valószínűleg hálás lesz és a döntéshozó remek beosztást kap majd a gettóban.

Kisebb nyájjal könnyebb a pásztornak
Milyen felemelő aktus!

Kezdődik a hét
Kicsit lazsáltam, de hát lazsált a politika is a hosszú hétvégén.

Nekünk Mohács kell... kell?
Hősvértől pirosult gyásztér, sóhajtva köszöntlek, Nemzeti nagylétünk nagy temetője, Mohács! De még mennyire, hogy sóhajtva…

Kém, ellenkém, seggecském
Még a végén azt gondolhatná valamelyik igaz magyar hazaffy, hogy Magyarország nem világpolitikai tényező, oszt megnézhetnénk magunkat!

Lufik, sör meg virsli
Még sötét volt, mikor apám felébresztett.

Jajj, de megnyugodtam!
Igazából akkor ijedtem meg, amikor a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleményt adott ki: nincs veszély, az ország földgázellátása szavatolt.

Hírkereső
Nézegetem a Hírkeresőt és keresem a Hírt, de csak Tóth Gabi puncivillantásához lehetett szerencsém.

Fenékig a méregpoharat
Egész héten azt olvashattam mindenfelé, hogy mecsoda tragikus helyzet, hogy talán nem is kellene részt venni a Parlament munkájában.

Cui prodest?
A jogban van egy olyan kifejezés, hogy cui prodest?, vagyis, hogy az adott cselekmény kinek az érdeke, ki húz belőle hasznot.

Illúziók nélkül
Szarkalábból nem lehet kötelet fonni, várat építeni is nehézkes.

Mégis, kinek a pártja?
A pártok – a mienknél szerencsésebb országokban - a társadalmi osztályok, csoportok, politikai-gazdasági érdekérvényesítésének eszközei.

Úton a történelemkönyvbe
Az MSZP-ről beszélünk, természetesen, mely a magyar baloldal emblematikus pártja, tulajdonképpen maga a magyar baloldal. Hiányozni fog.

Locsolkodás
Húsvéti locsolóvers Puputól :)

Húsvéti nyuszi
Percig sem kétséges, hogy a FIDESZ hívői számára ki a húsvéti nyuszi.

Mi a teendő?
Nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba

Fortuna gyors szekerén
Te nem vagy szekeres, mondja az operettsláger, melyet akár rá is vonatkoztathatunk.

Szilárd hittel
Múlt héten abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy részt vehettem egy találkozón, melyet egy nagy hagyományokkal rendelkező facebook-csoport, a Baloldali Értékvédők Klubja szervezett.

Európa
A kampányt tulajdonképpen Viktor nyitotta meg, amikor a választások éjszakáján a Bálna előtt kinyilvánította, hogy a választók két dologra mondtak nemet: a gyűlöletre és az Európai Unióból való kilépésre.

Itt a tavasz!
Gyönyörű napsütés, zöld már minden, akinek van erkélye, terasza, már előhurcolta a bútorokat vagy levette róluk a védőtakarót, sőt, már ivott is egy-két nyugodt kávét a szabad levegőn.

Csodálkozás
Lehet kérem itt mindenféle szép, hangzatos jelszavakkal operálni, de a jelszavaknak már mozgósító erejük sincs, annyira belecsömörlött a magyar társadalom a politikának nevezett pankrációba.

Merre van az arra?
Hát itt állunk most, mint vert hadak, úgy érezzük magunkat, mint kutya a kútban.

Pártütés
Nyerhettünk volna egyáltalán?

Újratervezés
Ha elrontod az útvonalat, a GPS korrigál.

Borogatás, repülősó, fásli, bandázs, miegyéb
Tekintettel a monoklikra a szemünk alatt, sajgó sebeinkre, törött bordáinkra, meg, hogy kipihenhessük az ütéseket, ma nem írok posztot. hanem a 2010. évi választás utáni hét termését ajánlom figyelmetekbe, sok az aktualitás.

Aki hazudik
Ilyen gyermekmondóka-szerű bölcsességek jutnak az eszébe az embernek: Aki hazudik, az lop is, aki lop, az csal is…

Felszabadulások
Éljen április negyedike!

Tóni pasa tetőkertje
A pasa egy török cím volt hajdan. Az Oszmán Birodalomban fene nagy ember volt a cím viselője.A Wikipédia szerint a megtisztelő címet a14. századtól kezdve mindössze két katonai rang viselői kaphatták meg: egyrésztAnatólia és Rumélia tartományok beglerbégei, másrészt a diván vezírei.

Ludovika
Mecsoda maglepetés, éppen mostanra készült el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, leánykori nevén a Ludovika campusa a volt Kun Béla téren.

Tüntetés után, választás előtt
Ott voltunk az Operánál, sokan, bizakodó hangulatban, zengett az Orbántakaroggy, a technika remek volt, a hangosítás hosszú ideje a legjobb, mindent tisztán lehetett érteni, amit a szónokok elmondtak.

Beszélő szerszámok
Miután délelőtt késsel támadtak egy szocialista aktivistára délután nekilódult a beszélő szerszámok Békemenete, hogy megtekinthesse az Úrfelmutatást.

Biztonsági kockázat
Orbán két hónapja mást sem csinál, csak avat és átad.

A hangmérnök
Az utolsó előtti (az utolsót Viktornak hívják…) magyar polihisztor elhunyta után derült csak ki, hogy voltak rejtett képességei is.

PuPu országa
Az a baj, hogy elkötelezett vagyok.

Riszálom úgyis, úgyis
Csak nem Madagaszkáron, pedig ott legalább Benyovszky grófra lehetett volna hivatkozni, hanem Szaúd-Arábiában, ebben a fundamentalista arab államban, ahol nincs alkotmány, a jogrendet pedig a Saria testesíti meg a maga szelíd előírásaival, például a tolvaj kezeinek levágásával.

Pofon a demokráciának
Hogy pofon volt-e, nem tudom, lehet, hogy inkább egy balegyenes, vagy egy paraszt-lengő, ki tudja?

Jégcsákány
Már az is jellemző, hogy senki nem hisz a természetes halál lehetőségében, mindenki a hatalomra gyanakszik, miután Welsz Tamást egy rendőrségi gépkocsiban érte a halál.

Félelem - rettenetes érzés
Az én nemzedékem, melyet némi beképzelt pofátlansággal Nagy Generációnak is szoktunk nevezni, roppant szerencsés volt, nem kellett háborút viselnie, elszenvednie sem katonaként, sem polgárként.

Demokraták, hazaffyak, nácik
Ez a választék, ha le akarjuk egyszerűsíteni a pártok ideológiáit.

Vadai van soron
Nekem már a kardlengetésnél is gyanús volt, amikor pedig bevajazott cipőkanál segítségével felhúzta a fejére a Gripen-vadászpilóták sisakját, rettenetesen kellett röhögni, mert felidézte Pozsgayt, aki utolsó politikai tetteként egy autóversenyző sisakjával tette ugyanezt.

Elfújta a szél
Szép beszéd volt.

Magyar ünnep
Olyan igazán magyar ünnep ez a mai.

Atomcsapás
Az orosz kormány közzétette a paksi atomerőmű bővítésére vonatkozó hitelszerződés részleteit, a dokumentumból egy rendkívül kemény és Magyarország számára egyoldalúan hátrányos konstrukció olvasható ki.

Programok, pártok, politikusok
Jópofa ez a kampány.

Aktivistasimogató
Csaxólok, hogy közben ám a terepen tízezernyi aktivista nyüzsög napi 16 órában, a lelkét kitéve, hogy a Fideszt legyőzze.

Mennyit ér egy halott cigány?
Hetvenmillió forint kártérítést fizet a kormány a cigánygyilkosságok áldozatainak, tudhattuk meg a napilapokból.

Ki az utcára!
Rengeteg dolog történik körülöttünk, de valahogy mégsem történik semmi.

Bombák bambáknak
Már megint a Fidesz tematizálja a közbeszédet.

Célegyenesbe fordulva
Itt állunk egy hónappal a választások előtt és senki nem tud semmit.

Lassan vége...
Tulajdonképpen folytatása nincs a dolognak, már csak levezető mozgások vannak hátra Ukrajnában.

Salátaposzt - vegyes vágott
Csak úgy, ami eszembe jut...

Kényes helyzetben
Ül Viktor a helikopterben, töri a fejét piszkosul, de nem jut dűlőre sehogysem.

Balog miniszter szomorúsága
A Nyíregyházi Törvényszék pénteki, nem jogerős ítéletében jogellenesnek minősítette a cigánygyerekek elkülönítését a nyíregyházi Huszár-telepi általános iskolában az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány által indított polgári peres eljárásban.

Kamukampány
Hát, látott ez az ország már komolyabb kampányt is, igaz, akkor voltak a pártok rendelkezésére álló médiafelületek, most meg nincsenek, mert minden médium egyetlen enyves kézben van. Így aztán a Fideszbe botlik mindenfelé az ember, ami eléggé vicces, de remélem – egyúttal kontraproduktív is lesz.

Erger-Berger
Velünk együttélő zsidó honfitársaink – szokták a magukat politikailag hihetetlenül korrektnek vélő jobboldali politikusok nevezni a zsidókat, ha éppen zsidózni támad kedvük.

Puccs
Azt mondja Pintér belügyminiszter, hogy szerinte lényegtelenek az őszödi beszéd kiszivárogtatásának körülményei, mivel azzal nem követtek el bűncselekményt.

Öszöd, nem Öszöd...
Kár pedig, mert ha az embert egész életében csak libacombbal etetnék, hát igen hamar belehalna.

Szarkanyom az égen
Helikopterre kapott a mi boldogságunk és elrepült az ukrán határra, szemrevételezni a helyzetet.

Ráhel telefonja
A hír annyi, hogy a miniszterelnök lányát látták, amint kihangosítás nélkül, a füléhez tartott mobiltelefonnal telefonált gépkocsivezetés közben, miközben édesapja évértékelőjére tartott.

Az Apró-villa szelleme
A hajdani újságíró ismét megtalálta kedvenc témáját, minap Gréczy Zsolttal beszélgetett a Voks című műsorban, és nagy vidáman Gyurcsányozott egyet.

Apróbb csodák
Ha a katolikus egyház valakit szentté akar avatni, akkor ahhoz nem elég az Istennek tetsző élet, kellenek hozzá csodák is.

Talentum
A talentum ókori súlymérték, a pénz megjelenése előtt az érték kifejezésére is használták.

A mákgubó
Gyurcsány as usual, mondaná az angol, ha értene magyarul.

Valentin
Jól kicseszett velünk ez a Bálint.

Falazzuk be a disznót
Két legyet ütünk egy csapásra, egyrészt fellendítjük a mezőgazdaságot, mely – mint tudjuk – messze kapacitása alatt dolgozik hiszen míg a rendszerváltáskor a tízmillió disznó országa voltunk, mára a sertésállomány hárommillió alá csökkent.

Kínában, Mekka felé, félúton
Hogy mit összeröhöghetnek a kínaiak rajta, azt nem nehéz elképzelni.

Orbán sikere
Nem értem, nem értem, - mondta a rabbi a kollegájának.

Havas a nyálán
Ezzel, vagy valamilyen ehhez hasonló címmel múlja alul még saját magát is az ATV Nagy Melléfogása, aki hihetetlen tehetségével lassan eléri, hogy még azok is, akik abban a hitben ringatóznak, hogy a csatorna a baloldali demokraták véleményét tükrözi, a távkapcsoló után kapjanak.

Bohóckodás
Persze jópofa az a bohóc a plakáton, tulajdonképpen kedves figura, nagy kár, hogy a baloldali szavazók szinte kivétel nélkül a mi álruhás királyunkkal, I. Enyveskezű Viktorral azonosítják.

Nemzeti nagycirkusz
Valahogy olyan ez a magyar parlament, mint amikor Rejtő könyvében a rendőrfőnök bejelentette, hogy a rendőrség fenntartja a rendet – erre kitört a pánik.

Kádár sírja
Lejárt Kádár János porladási ideje - ezzel az eufemisztikus mondatocskával jelzik a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben – leánykori nevén a Kerepesi temetőben, - hogy annyi időnyi nyugalmat és békességet sem akarnak hagyni neki haló poraiban, mint amennyit ő adott életében a magyar népnek.

No woman, no cry
Az embernek már csak egy bánatos legyintésre futja.

Árfolyam
Háromszáztizenötért adott tegnap egy eurót fatornyos kis falunk pénzváltója.

A jégmezők lovagja
Hajdan a német lovagrend elleni harcban, a Csud tó jegén 1242-ben, mikor minket aktuálisan éppen a tatárok püföltek, hatalmas győzelmet aratott Alexandr Nyevszkíj herceg.

Ukrajna megmentője
Nagy híve vagyok én az elvi politizálásnak, de talán még azt is megértem, ha egy politikus nagyobb érdemi támogatottság híján minden eszközt megragad annak érdekében, hogy a politikai senkiföldjéről bemanőverezze magát egy kényelmesebb pozícióba, emberek vagyunk, ugye…

Tízmillió szarvasmarha
Az azeri kormány tízezer magyar szarvasmarha megvásárlásához szükséges költségvetési forrást hagyott jóvá.

Repülőtér
Hát persze, - ott épül Felcsút és Bodmér között.

Foglalkozzunk a jövővel
Jön a tél, hideg van, undok idő…

Szégyenlista
Neves – és a neves emberek farvizén mindenképpen nevessé válni akaró - személyiségek és feleségeik, exfeleségeik, gyermekeik írták alá azt a nyílt levelet, melyben a hirtelen elpartneresedett Mesterházy Attilát arra szólítják fel, hogy az MSZP mai kongresszusán töröljék Gyurcsány Ferencet a baloldali pártok közös listájáról.

Pofonok az államügyésznek
Rózsák az államügyésznek… - a hajdan népszerű film címe jutott eszembe a mai hírről, mely szerint a Markó utcában egy büntetőeljárás során a gyanúsított lenyomott egy sallert a büntetőügyében eljáró vezető ügyésznek.

A mi sasmadarunk
Hát – csóválta meg bánatos fejét a Vezér – sok jövőnk már nincsen, úgy tűnik.

Cavintont a magyarnak
A magyar politikai élet a rossz memóriára épül.

Az újítások kora
Magyarországnak nem szabad félnie, ha tanulni kell, mert az újítások kora még nem ért véget – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Magyarország Barátai Alapítvány hétfői konferenciáján, Budapesten.

Jogunk van tudni
Mint a különféle televíziós sorozatok ősellenségének - mi sem jellemzőbb, Isaura szem-műtétjéhez sem járultam hozzá egy büdös fabatkával sem - nekem is megvan a magam kedvenc televízió-sorozata, Az Elnök emberei a címe a magyar változatnak.

Emlék, szimbólum, politika...
Szimbolikus politizálásban a Fidesz mindig jó volt.

Orbán, Semjén, meg a majré
A demokratikus oldalon hárman vannak, meg két ringsegéd, most végre a jobboldal is felzárkózott – ringbe szállt a Vezér, a Semjén meg a majré.

Nehéz szülés
Huhhhh! Nagy nyögések, apró sikolyok és fájdalmas kiáltozások közepette megszületett a kisded.

Gyurcsány türelme
Ezt már szinte az alakuláskor látni lehetett, mégis, úgy tett mindenki, mintha hinne, hisz hinni mindig könnyebb, mint kételkedni.

Diplomáciai offenzíva
Diplomáciai offenzívába kezd Orbán Viktor - ezzel a címmel tudósít a Magyar Nemzet arról, hogy a miniszterelnök hamarosan a mesés Keletre utazik.

Fohász
Uram, te ki oly bölcs vagy és oly nagylelkű, essen meg a szíved rajtunk, magyarokon, kiket oly régóta büntetsz általunk már elfeledett, vagy nem feledett, de eltagadott bűneinkért, hibáinkért, tévedéseinkért.

Tipi-Tapi
Ül a blogger, az újságíró, az érdeklődő polgár, a párt szimpatizánsa meg a pártaktivista, és néz meredten maga elé.

Mérgelődjünk együtt
Kísértetiesen hasonlít ez az egész dolog a 2009-es helyzetre, akkor is be akarták bizonyítani, hogy a baloldal csak torzsalkodni tud, kormányzásra alkalmatlan.

Nehézfelfogásúak
Hú, de izgultam volna ma egész nap, ha nem ismertem volna a Nagy Demokrata Bolhacirkusz művészeit!

Koncepcióváltás
Már késő, koncepciót váltottam, becsináltam!

Színház az egész világ
Színházba vittek unokámék, ezt kaptuk tőlük karácsonyra.

Párbeszédtől párbeszédig
Ez lenne a kívánatos menetrend, ugyanis a kókler már megint hányja kifelé az ablakon a pénzt, természetesen odafigyelve azért a speciális érdekekre is.

Süsü, az ártány
Az ártány szép, nyelvújításkori kifejezés.

Jósda
Töröm a fejem, mi lesz velünk ebben az évben, merthogy egy rendes bloggernek olyannak illene lenni, mint egy jósnak az antik Görögországban.

Évbúcsúztató
Évbúcsúztató poszt...

Álmaink kiskertje
A mesékben szokott az előfordulni, hogy az ördög felugrik a szerencsétlen szegényember hátára és vadul sarkantyúzza, mígcsak a nyelve a földig nem lóg a szerencsétlenjének.

Közbeszerzünk, közben szerzünk
Az egészben az a legszomorúbb, hogy ezek hemperegve röhöghetnek rajtunk.

Karácsony
A karácsony a szeretetről szól.

Futóbolondok és maffiózók
Azt találta mondani Deutsch Tamás, hogy: Ez a Horváth nem-NAV-revizor András egy szegény, szerencsétlen futóbolond.

Szerepzavar
Ringatózik a hajó a Bermuda-háromszögben, a hídon áll a kapitány, mellette a fedélzetmester.

A céda
Az ember már valóban nem tudja, hogy sírjon vagy röhögjön, aztán csak legyint egyet és megy tovább – az emberi ostobaság határtalan.

Csipet kis nosztalgia
Hej, boldog ifjúság, mikor az emberfia még játékos volt, mint a rinocérosz, amikor még minden lányt gyönyörűvé tettek saját tomboló hormonjaink, de szép is voltál!

Miniszterelnöki madártej
Olvasom az Élet és Irodalmat, szokott módszerem szerint semmit ki nem hagyva haladok, hogy megkaphassam - mint liba a kukoricát – buzgalmamért jutalmul a Páratlan oldalt, a glosszarovatot.

Szintfelmérés
A szintfelmérés sikeresnek mondható, célját elérte, az oktatásba bevont közmunkások felfrissíthették ismereteiket, egyben munkáltatójuk átfogó képet kapott mentális állapotukról, felkészültségükről.

Tiszta vizet a fejekbe
Itt az év vége, mindenféle rendezvényekkel dúsítva, jó ilyen helyekre járni, mert a szegény tájékozatlan blogger az ilyen helyeken életet szagolhat, meg találkozhat a legdivatosabb eszmékkel, melyek ismeretében a tanulságok levonása után élete egyszerű és nagyszerű lesz.

Hosszú menetelés
Tulajdonképpen bármi is lesz a választások kimenetele, sem a szocialisták, sem Bajnai nem panaszkodhatnak: ők lökték Gyurcsányt olyan útra, melyből ők nem profitálhatnak, viszont saját szempontjai szerint Gyurcsány csak nyerhet.

Oszlopszentek
Ült a Fidesz vezérkara és törte a fejét, mi hiányozhat még az országnak?

Szakszervezeti összebútorozás
A szocializmus vérben tocsogó esztendeiben, az elnyomott emberek nyaralócskáinak bográcsai mellett, sörösüveggel a kézben volt az elnyomottak kedvenc vicce, hogy a világon három abszolút felesleges dolog van: a férfiak csöcse, a pápa pöcse meg a szakszervezet.

Egy a tábor, egy a zászló, egy a ház
Még mindig lebeg, hogy vallási eredetű hasonlattal illusztráljam, mint Mohamed koporsója, ég és föld között Iványi Gábor egyháza.

Stadiondömping
Valaki megmondhatná már ennek az idiótának, hogy a futballt nem stadionok, hanem csapatok játsszák.

Állam és polgárai
Majd jól jön az az életben még valaha, ha az állampolgár már gyermekkorában egész héten tanulja a teremtés történetét, lesi a felhőket, hogy melyikről lógatja a lábait egy szakállas bácsi, majd a hetedik napon megpihen - aztán ez így megy tovább, míg csak be nem fejezi iskoláit.

Kapuzárás előtti pánik
Vége van a szemérmes tolvajok korának, vége azoknak az időknek, amikor pitiáner kis tolvajok mai mércével mérten pitiáner összegeket loptak pironkodva, pártjuk érdekére hivatkozva, majd a kizsarolt összeg felét veszélyességi pótlékként lenyúlva.

Isten nem ver bottal
Csak azért nem mondom, hogy Magyarország gazdasága és pénzügyei nettó hülyék kezében vannak, mert nem lenne igaz.

Szemben a tükörrel
Van az országban egy olyan problémakör, mellyel nem foglalkozik jelentőségének megfelelően egyetlen politikai erő sem, a kormányok pedig egyszerűen rettegnek a témától, nem is piszkálják még messziről, bottal sem.

Cigánykodjunk kicsit
Üldögél a magyar társadalom egy időzített bombán és bambán játszik a gyújtózsinórral.

Fót tanulsága
Fótnak az a tanulsága, hogy nincs tanulsága.

Félelem
Az elnyomatás rettenetes negyven évében – de legalábbis abból az utolsó harmincban - ez egy toleráns, békés ország volt.

Magyar alkony
A demokrácia legfőbb hiányossága az, hogy azok, akikre rá lett bízva a hatalom gyakorlása, többnyire nem mernek élni vele, rettegve attól, hogy szép, elvont szabadság-eszményeik esetleg sérülhetnek.

Minél rosszabb, annál rosszabb
Urunk megajándékozta országának településeit egy pátenssel, melynek neve: Bizonyságlevél.

Románia csillaga
De jó nekem, hogy nem vagyok erdélyi magyar, most itt állnék, nyakig a megalázásban.

Gomboljuk újra
Itt lenne az ideje a demokratikus oldal paradigmaváltásának.

Bányaló
Ha magyarembernek totemállatot kellene választana, akkor erre a célra valószínűleg a bányaló lenne a legmegfelelőbb állat.

Álomfoci vagy államfoci?
Hát, ha valami igazán undorító, akkor az MTK és további öt nagy futballklub kormányzati támogatása, az nagyon.

A győzelem napja
Már csak az a kérdés, kinek a győzelmének a napja, de semmi jóval nem kecsegtet, hogy ennek a napnak az angol neve Victory Day...

Embertelenek és hajléktalanok
Megy a háború a hajléktalanokkal, röpködnek az érvek pro és kontra, szelídlelkű emberbarátok veszekednek nettó ökrökkel, akik szerint aki akar dolgoz, aki akar lak.

Bokros teendők
Szerintem nem kell minden politikust szeretni.

Verkli
Mint egy meghibásodott zenegép, melyet néhány hibbant verklis váltott műszakban teker, csak játssza, játssza ugyanazt a dalt.

Agyaghadsereg
Kínában járt Hende Csaba, a magyar Clausevicc, Czinege Lajos döglött lova nyergének méltó örököse.

Ügyeink, ügyetlenségeink
Csak úgy, erről-arról, - mind megérne külön is egy posztot, de ma lusta vagyok.

Egynapos szenzációk
Átszervezi kommunikációját a Szocialista Párt.

Éljen November 7!
De szépek is voltak azok a feledhetetlen november hetedikék!

Tanulj magyarnak lenni
Ez az ország egyre hülyébb, sajnos.

Soros pénze
Nem kétséges, ha nem kellene fenntartania a demokrácia látszatát, a mi kis Neronknak, már régen a mókusok elé vetette volna Bajnait és Mesterházyt, esetleg a Videoton-Puskás Akadémia örökrangadó előtt egymással kellett volna vívniuk a szotyolázó vezér előtt.

Nagy Magyar sötétség
A rendszerváltás idején még úgy volt, hogy Magyarország kultúrállam lesz, jogállam lesz, európai állam lesz.

Que sera, sera
Pontos menetrend szerint történik a jóléti intézkedések adagolása, egyre felelőtlenebbül.

Aki érti, csinálja - aki nem, az tanítja
Persze a világ felfordult, ma olyanok is csinálják, akik tanítják, bár nem értik - de minimálisan is félreértik.

Kuncze
Ha az ember ránéz, úgy jár, mint az öreg paraszt az állatkertben a zsiráf kifutója előtt: csak nézi, a nyakorjánt, csóválja a fejét, majd végül szent meggyőződéssel kijelenti: ilyen állat nincs is.

Ha a Föld Isten kalapja
Ült az Úr egy szép, nagy, dunyhajellegű felhő szélén, a lábát lógatta lefelé, dúdolgatott.

Svédtorna
A svéd közszolgálati televízió műsorában főszereplővé sikerült válnunk.

Ellenzéki alternatíva felmutatása
Na, ez az, amit soha nem gondoltam volna, - nevezetesen azt, hogy szégyellnem kelljen magam az MSZP politikája miatt – most mégis itt tartunk.

Erkölcsi és logikai alap nélkül
Magyar Kornéliának sikerült sziszifuszi munkával nevetségessé tenni magát, mértékadó politikai elemzőből a politikai szatócsbolt butuska eladójává küzdeni le magát, aki nem a tényekből kiindulva elemez, hanem az elemzéséhez próbálja igazítani a tényeket.

Oszd meg és foszd meg
Minden jogától, vagyonától, nyugalmától, örömétől. Már a népet, az alattvalókat, ez a sikeres recept.

Ünnepségek - ünnep nélkül
Holnap, csak Pest megyében (Budapestet nem számolva bele természetesen) vagy negyvenöt helyen tartanak ünnepségeket, a Nagy Októberi Zűrzavaros Forradalom emlékére.

Ide a pénzt!
Remek nyilatkozatot fogadott el tegnap a magyar parlament, ütőset, bátrat, mely emellett úgy duzzadt az erkölcstől, mint Józsi nadrágja, mikor hazakísérte Julcsát a bál után, oszt nekitámasztotta az istálló falának.

Bomba Bartusra
Valami túl nagy visszhangja nem támadt, hogy a jobboldal elhatározta, eltakarítja a kommunikációs térből az Amerikai Népszava főszerkesztőjét, Bartus Lászlót.

A Pukk, a Simlicske meg a Ferkó
Már megint nem bír magával ez az izgága Gyurcsány – hát már megint nem magáraharagított jobbról-balról mindenkit?

Baráti lövések
Baráti tűznek a katonák azt nevezik, mikor a saját csapataik lövik őket halomra. De azok legalább csak tévedésből.

Adókínok
Kínlódik Varga Mihály, márpedig ha ő sziszeg, akkor Orbánnak fáj valahol valami.

Bunkószakértő vagy bunkó szakértő?
Ki a bunkó?

A baloldal Baja
A rendszerváltás után a pártok úgy óvták a választási rendszer tisztaságát, mint lánya szüzességét a szicíliai apa, de hol vannak már azok az idők?

Két gólt lőttünk - Magyarország jobban teljesít
A társadalom állapota éppen olyan, mint amilyen a labdarúgásé – elképesztő.

Kongresszusok évada
A pártoknak nem csak társadalmi szinten kell megharcolniuk – vagy nem harcolniuk - a demokráciáért, a demokráciához való viszonyuk próbaköve saját működésük demokratizmusa.

Most kéne abbahagyni
Hát, akkor mostanra végre kialakult, hogy kik tartoznak a demokraták közé, kik meg, akik csak szavaikban azok, tetteikben pedig Csilicsali Csalavári Csalavérre, a libák nagy barátjára hajaznak.

Remek helyszín
Megszületett hát a döntés, hol tarthat ünnepséget közösen a demokratikus ellenzék.

Nyitott kapuk döngetése
Állítólag ezeket döngette Gyurcsány, mikor október 23.-a közös megünneplését kezdeményezte – legalábbis Bajnai szerint, aki azt is elmondta, hogy az Együtt – az MSZP - vel együtt – már régebben tervezi a közös ünneplést a forradalom évfordulóján.

Rogán, a történész
Azt mondta a Tóni az aradi vértanúk halálának évfordulóján, hogy a tizenhárom (volt az több is…) honvédtábornok és Batthyányi Lajos volt miniszterelnök kivégzése közönséges politikai gyilkosság, barbár politikai vérbosszú volt.

Prognózis a nyuggereknek
A kormány a 2014-es költségvetés részeként elkészítette 2017-ig előretekintő három éves prognózisát a Nyugdíjbiztosítási Alap gazdálkodására.

Kétséges vádak
Beszorult a Mi Reménységünk, mint macska feje a tejfölösköcsögbe Hernádi Zsolt ügye kapcsán.

Megy a gőzös
Hogy hova megy a gőzös? Hát kérdés lehet ez egyáltalán? Hát persze, hogy Felcsútra!

A Nagy Nokiásdoboz
Tulajdonképpen az a szerencsénk, hogy a Nagy Nokiásdoboz nem látható.

Jogszolgáltatás rasszistáknak
És ha a gárdista magát magyarnak, a cigányt meg cigánynak nevezi, akkor a világ legtermészetesebb dolga, hogy ha egy cigány nagy félelmében fejebe akarja vágni, akkor nem hívja méltóságos úrnak, hanem lemagyarozza a barmát, aki egyébként a magyarság szégyene.

A zsarnok szobra
A Szolidaritás ledöntötte Orbán Viktor szobrát.

Koncentrációs tábor
Miközben az Orbán seggébe beleájultak ugrálva tapsolnak, az ország szinte észrevétlenül egy tüchtig kis koncentrációs tábor lett.

Európa idiótái
Már önmagában az is szép, hogy a Fidesz úgy csinál, mintha párt lenne, jóllehet nem párt.

Gyurcsányt élve vagy halva
Szinte már vicces az a buzgalom, mellyel a DK pártelnökét üldözik a magyar politikai élet szereplői, pártállástól függetlenül.

Apolitikus fiatalok
Hát igen, azt nemigen lehetne mondani, hogy a mai fiatalokat szétveti a társadalmi aktivitás, hogy ők lennének a haladás motorjai, de még csak a fékjeinek sem mondhatók.

Hulladékok
Az utcára kitett lomok tulajdonviszonya a törvényi szabályozás előtt rendezetlen volt, ezért csak korlátozottan lehetett fellépni az üzletszerű begyűjtők, a "lomisok" ellen, akik lomtalanításkor szinte kiköltöztek a közterületekre.

Bunkók
Beszóltak Szél Bernadettnek, a cselekmény elkövetésével gyanúsított Tasó képviselő méltatlankodik, mert az igaz ugyan, hogy volt már udvariatlan megnyilatkozása, de jelen esetben nem ő volt a tettes.

Az egy néha több, mint három
Hát lement a bajai időközi választás, a tétet besöpörte a Fidesz.

Liba
Bevallom, van egy-két dolog, amiért neheztelek Bajnai Gordonra, de ezek között nem szerepel a liba.

Salátaposzt
Tegnap meghallgattam Vadai Ágnes fórumát Budapesten.

Hadvezér a lován
Karambolozott a honvédelmi miniszter.

Macskazene
Mikor iskolások voltunk és a tornaórán rendetlenkedtünk, akkor a tornatanár a főkolomposokat szembeállította egymással, majd felszólította őket, adjanak a szembenállónak öt pofont.

Csula
Így hívták többek között jobb ferencvárosi körökben hajdan a köpetet, mely soha nem volt megbecsülést és tiszteletet kifejező testnedv, habár a nyál a nyaláshoz is nélkülözhetetlen.

Puccsisták és tábornokok
Eddig csak a nadrágjuk volt csíkos, lehet, most az egész ruhájuk az lesz?

Vacsoracsata
Fene tudja, mi a jobb: ha egy politikus beszélni kezd, vagy ha egy politikus hallgat.

Ígéretek
Mesterházy Attila Miskolcon tartott nagygyűlést.

Miről szól a küzedelem - Bajnai szerint
Végre kiderült, pedig már tövig rágtuk a körmünket az izgalomtól!

Megosztó politikus
A sok mellébeszélés között Mesterházy Attila csak kibökte végül, hogy a Demokratikus Koalícióval való összefogás azért hiúsult meg, mert Gyurcsány fel akart kerülni a közös listára.

Szembe a választókkal
A választók demokratikusnak mondható része teljeskörű ellenzéki együttműködést akart a demokratikus oldal valamennyi pártja és szervezete között.

Nyílt levél
Nyílt levél - Szokatlan műfaj a szövetségkötések során.

Ria, Ria, Hungária!
Válogatott mérkőzésre kísérte az aranylábú fiúkat a valamilyen rejtélyes oknál fogva magyar futball-drukkereknek titulált adrenalinfüggő huligánok népes csoportja.

Nem a kútba sz... sz... szemetelnek, csak a kávájára
Ezt szokta mondani a bölcs nép, amikor valaki illetlen dolgot művel, de az – első ránézésre és a mai magyar bíróságok előtt - nem merítik ki a büntethetőség kritériumait.

Miből? Félelemből!
Ülésezik a Fidesz-frakció, maga a Vezér is alászállt nyálcsorgatóan szervilis talpasai közé.

Leben und leben lassen
Volt egy időszaki választás nemrégen, melyen ilyen-olyan szerepekben, sok esetben különböző oldalakat képviselve részt vettek jó ismerőseim, gyermekkori barátaim, sok-sok olyan ember, akiket még nem hülyített el teljesen az, amit ma politikának hívnak.

Egység? Kétség? Szövetség?
Ma – időközi választáson – Szigetszentmiklóson a szocialisták közösen indultak a Demokratikus Koalícióval és az Együtt 2014-gyel, és így, választási szövetséget alkotva fölényesen nyertek.

Tanévkezdés, Orbánjárás
Persze a tanév el fog indulni, ahogyan mindig elindult, lett légyen volt világháború, forradalom, árvíz, földrengés - miért éppen most ne indulna el?

Fogd rá a nyuszira
Márhogy hiúsítsd meg a demokratikus ellenzék valódi összefogását, helyette vágj optimista pofát a semmihez, nevezd azt megállapodásnak és gyárts hozzá hülye ideológiát.

Oszd meg és uralkodj!
Miután nemrég elmúltam tizenhat éves, ezért ha azt tapasztalom, hogy történik valami első pillantásra érthetetlennek tűnő dolog, azonnal az okán kezdek gondolkodni, mivel tapasztalataim, és a nálam kissé jelentősebb gondolkodók szerint sincs okozat ok nélkül.

Pedagógusi életpálya
Ha le szeretnénk egyszerűsíteni a kérdést, akkor arra jutnánk, hogy a mai magyar pedagógus életpályája továbbra is a koldustól a koldusig ívelő vonalon mozog.

Kétszázhuszonkét nap
Kedves kommentelőm – többé-kevésbé jogosan - megszidott, mert csúnyát írtam a legutóbbi posztomban.

Veszni látszó illúziók
A nép egyszerű bloggere nem tud kibújni a bőréből, újra és újra rácuppan a témára, mikor valamelyik nagyeszű méltóztatik odadobni valami gumicsontot reménybeli választóinak.

Ugyanabba a folyóba
Mikor Gyurcsány lemondott a miniszterelnöki posztról, a magyar progresszió nekilátott, hogy bemutassa saját leglényegét, az önpusztító töketlenséget.

Point of no return
Az volt a mondás, hogy nem kell idegeskedni, a „két nagy párt” meg fogja találni az együttműködés módját, a közös jelölteket és a megfelelő miniszterelnök-jelöltet, legkésőbb őszre.

Kié lesz a felelősség?
Azt hiszem, ezek a derék ellenzéki politikusok hihetetlen tévedésben vannak.

Csóringerek
Sokféle szegénység van, egy a közös bennük, hogy elszenvedőinek egyformán fáj a helyzetük.

István, a viszály
Azért ilyen nép, mint mi, nincs még egy a világon!

Hagyományőrzés
Megtartotta tisztavatásnak nevezett idei jelmezbálját a honvédelmi tárca, egyre szánalmasabb ez az egész cirkusz.

Szokom a blogom
Munka után édes a pihenés, de hogy pihenés után édes lenne a munka, ezt még nem hallottam sehol sem.

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándék...
Bővebben >>