Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.


Búcsú Orbán Viktortól
Nem gondolom, hogy Simicska Lajos kirohanása okozná a vesztét. A bukás a választási csalással kiharcolt újabb kétharmaddal indult el, pontosabban: gyorsult fel. Orbán meghamisította a valóságot.

Miről tehet Gyurcsány Ferenc?
Még mindig megy a bűnbakképzés, hogy mi mindenről tehet az ország volt miniszterelnöke, aki lassan hat éve nem kormányfő: Akkor lássunk egy hevenyészett összegzést:

Így látná a közvélemény?
Megszülettek az idei utolsó közvéleménykutatási eredmények. Ezek alapján úgy fest, a Fidesz alaposan meggyengült, és a válságba került maffiapárt kétségbeesett kommunikációba kezdett.

Akkor legyen 2016
Amikor egy párt kongresszusára három emberpróbáló kampány után egy hideg novemberi szombat reggelen közel kétezren összegyűlnek, az melegíti a lelket.

Hova tűnt Sólyom László?
Volt egyszer egy közszereplő a magyar politikában, aki úgy érezte, politikai, jogi és morális kérdésekben is állást kell foglalnia. Ő volt Sólyom László, az elmúlt 25 év egyik legfontosabb alakítója.

A DK tovább üldözi Orbánt
A DK az utóbbi napokban kétszer is lebuktatta Orbán Viktort, aki egyre jobban belegabalyodik a korrupciós botrányba és annak kezelésébe.

Uniós szankciókat Orbán oligarchái ellen!
Példa nélküli lépésre szánta el magát a Demokratikus Koalíció: azt kéri az Európai Uniótól, hogy ne adjon támogatást a korrupt Orbán-rezsim oligarcháinak, zárja el őket a fejlesztési pályázati indulás lehetőségétől. Íme néhány adódó kérdés, és a válaszok, hogy értsd, ez miért történt és milyen célt szolgál.

A köztársaságért, a diktatúra ellen
Ma 25 éve, hogy egy átmeneti, amúgy mélyen jellemtelen figura sorsa úgy alakult, kikiálthatta a Magyar Köztársaságot. Ma nyolc éve, hogy a tévészékház ostroma után pár nappal a két választást egymás után elveszítő Orbán újabb próbálkozást tett a demokratikus kormány és demokratikus rendszer megdöntésére. A puccskísérlet, a széthúzó, vezetőjét is eláruló baloldal hibájából 2010-ben megtörtént.

Mécs Imre
A kampány hajrájában mindenre volt időm, csak arra nem - sajnos -, hogy itt is rögzítsem: Mécs Imre bíróság elé került.

MSZP, DK - másnap
Olvasom politológusék véleményét az önkormányzati választásról. Az hagyján, hogy nem érdekli őket, hogy a Fidesz átlagban tíz százalék fölötti arányban vesztett szavazatot és ma jóval kisebb a narancsvidék, mint múlt szombaton - mindezt ingyen krumplival, Fásy-mulatóval, plakáterdővel, Fidesz-tévéhíradók szerkesztésével együtt sikerült elérniük.

Hányadán állunk?
Kicsivel vagyunk csak közelebb az Orbán-rezsim leváltásához.

Liberálisék avagy beüzen a Fidesz
Néhány hónapon belül másodszor fordul elő, hogy Gyurcsány Ferenc telefonon beszél Fodor Gáborral és abból nyilvános ügy lesz.

Ha Gyurcsány marad, nincs kétharmad
Végre más is kimondta, amiben én is bizonyos vagyok és ezer helyen hangoztattam.

Jelöltállítás után
Annyit már tudunk, hogy mely pártok és kik állhatnak rajtkőre az október 12-ei önkormányzati választáson. Képet alkothatunk a pártok támogatottságáról, országos lefedettségéről, népszerűségéről.

Miért éppen Gyurcsány írja?
Mert ki más tenné? Azért vetem csak fel, mert olvastam olyan véleményeket, hogy miért meri leírni a Demokratikus Koalíció elnöke mindazt, amit gondol az országról, az ellenzékről, az előttünk álló feladatról, a jövőről. Van-e hozzá elég hitelessége, illetve azok hitelesebbek-e, akik-e hitelességet vitatják.

Az ellenállás szigetei
Fontos lesz az önkormányzati választás. Fontos, mert meg kell buktatnunk Orbán Viktort és tettestársait. Ez az ország - legalább is a Fideszre szavazók sokasága - csak hiszi, hogy ez sokáig mehet így tovább.

Már a füttyöt is cenzúrázzák
A diktátor sápadt vala és reszketni méltóztatik. Nem bírjja a füttyszót. A "békemenete" nem töltötte meg üdvrivalgással az Groupama Arénát, így hát felkötteti a lordmajort, ha bosszantja bármi nesz.

Orbán, Schiffer: nem lehet más
Illiberális ügyben megszólalt Schiffer András is. Az LMP első embere természetesen Orbán Viktor mögé takart fel. Nincs ezen semmi meglepő: összenő, ami összetartozik.

Bojkott helyett nyerni
Mindannyiunk érdeke, hogy ez a rezsim ne tudja kitölteni a négyéves mandátumot, amelyet antidemokratikus módszerrel kaparintott meg.

Orbán megúszná a felelősségre vonást
Azt mondta Orbán, bármi megtörténhet. Még az is, amit leírtam...

Lázár már érti az őszödi beszédet
Ha bármelyik fideszes őszödözésre vetemedne, elég annyit mondani: tessék Lázár Jánoshoz fordulni. Ő már érti, miről szólt a beszéd.

Karácsony és Pásztor ugyanazt mondja
Mondjuk ki azt, hogy Magyarországon, és főleg Miskolcon meg nagyon sok helyen, pokol az élet, abból a szempontból, ahogy a romák és nemromák együtt -- nem tudnak együtt élni. Ez egy létező konfliktus, egy létező probléma. Az a kérdés, hogy milyen szavakkal, milyen tettekkel akarunk ezen változtatni.

Miskolci kérdések
A kérdések már sorakoznak, a válaszok még nem állnak rendelkezésünkre. Természetesen, a miskolci polgármester-jelölt ügyéről van szó. Az ilyen helyzetekben a megfontoltság a javallott, ehhez képest harsognak a trombiták. Azt gondolom, érdemes a dilemma természetét közelebbről is megvizsgálni, mielőtt elhamarkodottan ítélkezünk.

Ki is küldte ki az oroszokat?
Alábbiakban kronológiát böngészhet az Olvasó. A célom nem más, mint hogy leleplezzük Orbán Viktor újabb hazugságát.

Miből kérnek a magyarok?
A Fidesz megint tahó volt. Kerestem rá jobb szót, de nem találtam. Kiadtak egy közleményt a DK tegnapi pártértekezlete után, mondván, a "magyarok nem kérnek többet a Gyurcsány-korszakból." Hozzátették, hogy 2010-ben és 2014-ben ez már kiderült.

Elérte-e a DK a plafont?
Érzek némi önigazolásnak szánt magyarázkodást némely elemzők dolgozataiban.

A gyurcsányozás vége
Sok szempontból sorsdöntő nap volt a tegnapi európai parlamenti választás. A többi párt eredményét nem elemezném, ez a poszt igazából csak a Demokratikus Koalícióról szól. A DK eredménye ugyanis több szempontból is figyelemreméltó.

Beszéd a Szabadság téren
Gréczy Zsolt 2014. május 19-én, a Szabadság téren, a náci emlékműnél elmondott beszédének szerkesztett változata.

Nem értem Jávor Benedeket
Az Együtt-PM európai parlamenti képviselője mostanában több nyilatkozatban is bírálta a zelmúltnyolcév fejlesztési politikáját. Arról beszélt Jávor Benedek, hogy főterek és szökőkutak épültek, ahelyett, hogy vállalkozások erősítésére adták volna a támogatást.

Horn Gyula forog a sírjában
Láttam tegnap egy fényképet, amelyen Szanyi Tibor, Karácsony Gergely és Pörzse Sándor szerepelt együtt. Nem montázs volt, nem véletlenül kapták le őket a büfében. Az MSZP és az Együtt-PM politikusa előre megfontolt szándékkal alkotott csapatképet Vona Gábor szóvivőjével.

Ugye nem fordulhat elő?
Mesterházy Attilát viszont többen is kompromisszumkésznek tartják, ezért volt olyan magas rangú fideszes politikus, aki egyenesen arról beszélt: ha az MSZP elnöke idén megőrzi pozícióját, legyőzi Gyurcsány Ferencet és Bajnai Gordont, akkor a ciklus további részében „lehetővé teszik számára”, hogy megerősítse a párt infrastruktúráját, médiáját.

Miért nem ülünk le a Jobbikkal?
Az Együtt-PM és az MSZP félreérti a helyzetet. Azt hiszik, a demokratikus oldalnak a Jobbikkal szemben kialakított karanténja mondott csődöt, ezért kapott a náci párt 2010-hez képest újabb százezer szavazatot, és mutatott erősödést az egyéni körzetekben is. Pedig nem erről van szó.

Ébredés után
Az első szavam a köszöneté. Sok demokrata, kormányváltást akaró ember éjt nappallá téve dolgozott a győzelemért. Hálás vagyok nekik, és köszönöm, hogy megtiszteltek a bizalmukkal olykor a barátságukkal is.

Orbán halottakat és titkos számokon buzdít
A Fidesz minden létező csalást elkövet, hogy megnyerje a választást, amely már most sem szabad és tisztességes.

50 ok, amiért Orbánnak mennie kell
Nem volt nehéz összeszedni...

Sárospatak-Seuso
Orbán bejelentette, hogy visszaszerezte a Seuso-kincsek egy részét.

Gyurcsány és az oroszok
Csak a miheztartás végett...

Újra Őszöd igazsága
Abba most bele sem mennék, hogy az állítólag az ellenzék felé húzó orgánumok hogyan vacsorázták meg tudatlanul, vagy inkább tudatosan a Fidesz újabb provokációját. Egy egykori kommunista, aztán szélsőjobbos terrorista, aki saját bevallása szerint szabadidejében Gyurcsány Ferenc fotójára lövöldözött, olyasmit hallott, hogy miniszterelnökként ő - az MSZP-frakcióval egyeztetve - adta ki az őszödi beszédet.

Félmillióan már nyergeltek
Néhányan többet pislogva a kelleténél aggodalmuknak adtak hangot, nem volt-e túl kemény Gyurcsány Ferenc Orbán Viktorral az évértékelő beszédben.

A bukott jobboldal avagy a múlt emberei
Derűsen nézek magam elé, amikor a Fidesz-KDNP politikusai az ellenzéki szövetség láttán a múlt embereivel, bukott baloldallal riogatnak.

Gyurcsány a megosztó?
A gennyedző szavú Kövér házmester tett egy kísérletet a lehetséges ellenzéki összefogás szétverésére.

Menj el szavazni!
Menj el szavazni!

Ásotthalom tanulságai
Milyen tanulságokat vonhatunk le az ásotthalmi polgármesterválasztásból?

Miért harcol a DK az egyházi privilégiumok ellen?
Hogy értsd, miért harcol a DK az egyházi privilégiumok ellen.

Rekordon az államadósság
Nem volt időm utána nézni, de a közmédiának hazudott Fidesz-híradó nyilván bemondta a hírt.

Tényleg olyan rossz volt a Gyurcsány-kormány?
Olvasom, hallom, hogy azt nyilatkozzák 2004 és 2009 között (is), akkor kormánypárti orszggyűlési képviselők, hogy Gyurcsány Ferenccel soha, meg ne térjünk vissza azokhoz az időkhöz.

Egyházellenes lenne a DK?
Lett nagy visítás arra, hogy Gyurcsány Ferenc bejelentette: a DK felmondaná a Vatikáni Szerződést.

Ultimátum lenne?
A Népszabadság és a Magyar Nemzet egyetért. Nincs különbség köztük abban, hogy szerintük Gyurcsány Ferenc ultimátumot adott az MSZP-nek és az Együtt-PM-nek, hogy december 10-ig szerezzék meg testületeiktől a mandátumot a kiszélesített ellenzéki tárgyalásra.

Torta
Mielőtt cukrászati tudományommal lepem meg az Olvasót, muszáj kitérnem arra, hogy Botka László az utóbbi napokban folyamatosan ismételget valótlanságokat a DK-ról és az MSZP-vel folytatott tárgyalásokról földön, vízen, levegőben.

A köztévé Híradója
Tegnap kivételesen megnéztem, mit művel korrekt hírszolgáltatás címén a Magyar Televízió.

Gyurcsány ne akarna nyerni?
Olvasom a véleményeket, hogy akkor fogunk össze Gyurcsánnyal, ha nem csak bejutni akar, hanem nyerni is.

Ne legyen Szili 2!
Nagyon nem lenne jó, ha az MSZP ugyanabba a hibába esne, mint a 2005-os köztársaságielnök-választás idején.

Október 23. - Vádak és tények
Az utóbbi napokban sok csúsztatás, rágalom jelent meg az október 23-ai ellenzéki demonstráció kapcsán. Íme a legfontosabbakból egy csokorra való a hiteles válaszokkal.

Gyurcsány visszalépett volna, így is elutasították
Kommunikációs szempontból Mesterházy Attila és Bajnai Gordon pontosan úgy viselkedett 2013. október 23-ával, mint Orbán Viktor 2006. október 23-án.

Nem a DK kiáltott, a Föld dübörgött
Ki az igazi Hekk Elek? Ez ma a kérdés.

Én kérek elnézést, hogy Összefogást kiáltottak
A történtek hatására beismerő vallomást teszek. Én intéztem a hekkelést. Darabonként mentem oda a Műegyetem rakpartot elözönlő DK-sokhoz, hogy hekkelni fogunk. Többen nem értették, miről van szó. Volt, aki azt hitte, a balatoni halról van szó.

Pártpénzről - tudjunk-e róla?
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy mondat. Arról szólt, hogy nem tudhatjuk, honnan érkeznek pénzek a pártokhoz.

Miért baj, ha valaki idős??
Olvasom az ellenzéki rendezvényekről szóló tudósításokban, hogy azon többnyire idős emberek vettek részt.

Sehol az emberség
Lassan fél nap eltelik, hogy Gyurcsány Ferencet, a Magyar Köztársaság korábbi miniszterelnökét, az utolsó baloldali politikust, aki választást nyert a demokratáknak, megütötte és leköpte a nyilas csürhe.

Kátyú
Ebben a történetben minden benne van.

A mikrofonállvány előlép
A Fidesz a választás közeledtével egyre pofátlanabb a médiában is.

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Idén sok változással kell számolni, ezért még azoknak is, akik komoly begyakorolt autópálya-matrica vásárlási ...
Bővebben >>