Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ibolya napja van.

A DK tovább üldözi Orbánt

2014-11-14 15:35:31


Először akkor lepleztük le, amikor bejelentettük, hogy svájci látogatása alkalmával nem csupán lányát és tanintézményét látogatta meg - tudnám, miből telik neki a 15 milliós tandíj kiperkálására -, hanem két svájci bank munkatársaival is találkozott.

 

A Credit Suisse és a Pictet Bank alkalmazottjai élvezhették Orbán Viktor társaságát. A Credit Suisse az a bank, amely dollármilliárdos kártérítést készül fizetni az Egyesült Államoknak, mert ezek szerint elismerhette, hogy adócsalásból származó összegeket őrizgetnek és fialtatnak. A Pictet viszont nagyon szűk körben, csak kiemelt pozíciójú kuncsaftok számára kínál szolgáltatásokat. A svájci bankokban szereplő összegeknek, azok hitelességének transzparensnek kell lennie, ugyanis az OECD az adózási információk automatikus cseréjéről szóló nyilatkozatát eddig 47 ország írta alá, köztük Svájc is. A májusban elfogadott egyezmény 2017-től lép életbe. Így visszagörgethető lesz, hogy kié a pénz.

 

Orbán szóvivője vadkacsának nevezte a DK információit, ami bizony nem válasz. A válasz az, hogy igen, találkozott a bankok képviselőivel a főnök, vagy nem, nem találkozott. A vadkacsa ebben az értelemben egy madár, és nem cáfolat.

 

Tegnap pedig ismét jött a lebukás. A DK kiderítette, hogy egy hete az amerikai követség munkatársa egy hivatalos emlékeztető formájában átadta a bűnlajstromot a Külügyminisztériumban. Néhány óra kínlódás után kitalálták a megoldást: cetli. Orbán is ezt hajtogatja, hozzátéve, a papíron nincs is érdemi információ. Ha így van, miért nem álltak ki már múlt csütörtökön? Aztán pénteken, szombaton, vasárnap, hétfőn, kedden és szerdán, hogy itt volt ugyan valaki az amerikaiktól, de nem hozott semmit, nem mondott semmi érdemit. Pont a hallgatás leplezi le őket.

 

Ráadásul a dokumentum érdemi információkat tartalmaz, és azt bizonyítja, hogy az USA már 2012-ben jelezte, hogy nem tetszik neki a magyarországi, kormányzati szintre emelt korrupció.

 

Eközben nem mondják meg, kik a kitiltottak, Polt Péter, volt fideszes képviselőjelölt nem indít nyomozást, a kitiltott Vida Ildikó szénné égeti magát, és jön a dohánytörvény, mint az újabb korrupciós elem. Itt jegyzem meg, hogy az Egyesült Államok Magyarország negyedik legfontosabb kereskedelmi partnere és a NATO vezető ereje. Erről az országról cetlizik Orbán.

 

Gurulnak a gyógyszerek, megy a kapkodás, a sunnyogás, a hazudozás, szövetségeseink sértegetése. A Fradi hivatalos Facebook-oldalán pedig a fotón, amelyen a válogatott edzését mutatják be, új hirdetés olvasható: Energy of Azerbaijan...

 

Az biztos, hogy a DK nem fog leszállni erről a történetről - és Orbánról sem. A küldetésünk folytatódik.

 

 Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A programot lebonyolító Országos Erdészeti Egyesület 40 millió forintot kap mindezért: az egyesület elnöke, Za...
Bővebben >>