Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ibolya napja van.

A bukott jobboldal avagy a múlt emberei

2014-01-16 09:02:42


Derűsen nézek magam elé, amikor a Fidesz-KDNP politikusai az ellenzéki szövetség láttán a múlt embereivel, bukott baloldallal riogatnak.
 
Ha valakik veteránnak számítanak, akkor Orbán, Kövér, Szájer, Deutsch, Áder 1990 óta országgyűlési képviselők, Harrach, Semjén, Pokorni 1994-től, de még a fiatalnak számító Rogán Antal is 1998 óta koptatja az országgyűlés üléstermének padjait. 
 
Ezzel szemben a demokratikus ellenzéki lista az első öt helyezettje közül egyedül Fodor Gábor képviselő az első ciklus óta. Mesterházy Attila 2002-től volt államtitkár és 2004-től országgyűlési képviselő. Bajnai Gordon 2006-tól lett politikus, többszörös miniszter, majd miniszterelnök, eddig nem is volt honatya. Gyurcsány Ferenc a 2002-es kampányban vett részt először, majd lett sportminiszter, miniszterelnök, csak 2006-tól országgyűlési képviselő, míg Szabó Tímea 2010-ben nyerte el első mandátumát.
 
Ennyit a múlt embereiről.
 
Ami pedig a bukott baloldalt illeti, Orbán Viktor toronymagas esélyesből bukott 1994-ben, majd kiszavazták a hatalomból 2002-ben, legyőzték őt 2006-ban, maid újra az élre került 2010-ben. Most akkor bukott politikus vagy sem? Bukottnak számít-e az egyszer már a választók által leváltott Matolcsy, Pintér, Martonyi miniszterek, akik azóta újra bársonyszékbe ülhettek. 
 
Ezek az üres lózungok a bukottakról és a múlt embereiről csak azt jelzik, hogy a fiúk aggódnak. Van is okuk rá.Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Távozik az ATV Start című reggeli műsorától Veiszer Alinda, aki alig pár hónappal ezelőtt csatlakozott a keres...
Bővebben >>