Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ibolya napja van.

A köztévé Híradója

2013-11-21 08:15:30


Tegnap kivételesen megnéztem, mit művel korrekt hírszolgáltatás címén a Magyar Televízió. Nagyjából egy 1952-es Szabad Nép című napilap került elém. Azért csak nagyjából, mert itt még van ellenzék, amelynek muszáj helyet szorítani a 35 perces műsoridőben, igaz, azt nem teszik zsebre.
 
Az első húsz perc tömény Fidesz-propaganda. Az ország jobban teljesít, fantasztikusan élünk, jönnek a befektetők. Egyre másra bukkan fel Orbán útja, aztán Matolcsy, Selmeczi, Rogán, Lázár.
 
Aztán jönnek az ország belső ellenségei - amit megzavar egy LMP-s és egy jobbikos sajtótájékoztató. A velük szembeni különleges bánásmódot itt is értjük.
 
Türelem, már csak pár másodperc és máris itt van Czeglédy Csaba, Török Zsolt és Lukács Zoltán Facebook-levelezése. Hogy ez miért téma egy "közszolgálati" Híradóban, azt nem értem. Persze, az MTV oknyomozó riporterei feltették a kérdést Tóbiás Józsefnek és Mesterházy Attilának, hogy az MSZP-s tagok levelezés nyomán ők is puhapöcsűeknek gondolják-e magukat. Majd jön Szanyi Tibor másfél napos ostobasága a DK-ról és a bajai videóról, bejátszva hozzá engem a reggeli műsorból. Végül jön a gyurcsányozás, hogy Baranyában a DK-elnököt is megkérdezték, de utóbb a párt nem járult hozzá az interjú leközléséhez, csak ha az vágatlan formában történik. Át is tették a hirado.hu-ra, mondván, ott ez lehetséges.
 
Ennyi. Hogy Tóbiás mellett ott állt a Együtt-PM jelöltje, Komáromi Zoltán, aki az egészségügyből kivont forrásokról beszélt, az kimaradt. Hogy Varju László vezetésével a DK az ország több pontján bojkottot hirdetett a Fidesz háziközértje ellen, szintén kimaradt. Ha már Gyurcsány nyomába eredtek, arról elfelejtettek beszámolni, milyen rettenetes körülmények között élnek emberek a baranyai falvakban. Hogy a Fidesz-közeli Századvég szerint az emberek döntő többsége rosszul járt az egykulcsos adóval, nem számított, és az sem, hogy a Mediánnál esett a Fidesz.
 
Biztos, hogy a demokratikus pártoknak hagyni kell, hogy a tagjaik és szimpatizánsaik által is befizetett adókból tízmilliárdokért finanszírozott hazugsággyár ezt művelje? Öt hónap van a választásig, mi lesz itt később? 
 
Az, hogy Gyurcsány Ferenc vágatlanul kéri az interjút, egyfajta irány, hogy legalább ne lehessen össze-vissza vagdosni a mondanivalót. Azonban ennél is többet kell tennünk. Mihamarabb.Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A kormány 301 milliárd forintot csoportosított át a koronavírus-járvány alatt létrehozott Gazdaságvédelmi Alap...
Bővebben >>