Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ibolya napja van.

Az ellenállás szigetei

2014-08-24 11:52:16


Fontos lesz az önkormányzati választás. Fontos, mert meg kell buktatnunk Orbán Viktort és tettestársait. Ez az ország - legalább is a Fideszre szavazók sokasága - csak hiszi, hogy ez sokáig mehet így tovább.
 
A gazdaság pang, a GDP növekedést még a Gyurcsány-kormány által idehozott autóipari beruházások biztosítják. A valós munkanélküliség folyamatosan nő, a cégcsődök száma és az államadósság rekordon, csakúgy, mint a mindennapi vásárlásokat terhelő áfa. Négymillió szegénynek lassan ennie nem lesz miből, naponta családok szakadnak szét, mert valaki elköltözik - és valószínűleg soha többé nem jön már vissza. Tönk szélén az egészségügy, kivérzik a felsőoktatás.
 
Ha elmegyünk szavazni október 12-én, esély kínálkozik arra, hogy minden megszerzett ellenzéki polgámesteri, képviselőtesületi, közgyűlési hellyel a demokrácia, a szabadság, a remény szigetét hozzuk létre. Megszerzett, ha úgy tetszik, a Fidesztől elvett pozíciók nélkül esély sem lesz arra, hogy mihamarabb változtassunk az ország dolgain. Itt kezdődik a valódi ellenállás.
 
Ez a csata nem lesz rövid, de úgy kell tennünk a sikerért, hogy a végén ne kicsit nyerjünk nagy erőfeszítéssel. Akkor kell megindulni, amikor a rezsim már gyengül. Ennek vannak már jelei, de az út elején járunk. Nagyot nyerni pedig csak úgy lehet, ha épp csak megpöckölni kell a hatalmat és máris összeomlik.
 
Ehhez az első lépés a szavazás az önkormányzati választáson. A Demokratikus Koalíció pedig készül, hogy amikor Orbánnak valóban egy életre mennie kell, ott álljunk készenlétben.Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Idén augusztusban Európa legnagyobb hagyományőrző ünnepére megépül egy hatalmas nomád tábor Bugacon. Mint isme...
Bővebben >>