Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Dömötör napja van.

Az utolsó előtti feladat

2014-05-14 10:34:09


Hát ez aztán komoly megkönnyebbülés, elítélték Biszku Bélát.

Természetesen nem a személye fontos, hanem a praktikum, rendszeresen kell dobni egy-egy csontot a szélsőjobbnak is, ne érezzék úgy magukat, mintha cigányok lennének, nem mintha nem lenne elégedett cigány ebben az országban.

Amikor a Vezér megszületett, az 56-os elítéltek már szabadlábon voltak, éppen kezdték lerakni a szocializmus alapjait, a kőbányákban is önkéntes munkavállalók forgatták már a csákányt.
A kőbányák párttitkárainak élete is könnyebb lett, ráértek már gyereket csinálni, habár talán jobb lett volna, ha először az ádáz osztályharcot kipihenni moziba mentek volna – fáradt embereknek gyakran születnek sérült leszármazottaik.
Ha ehhez még rendszeresen ütlegelik is a szerencsétlen gyerekeket attól kezdve, hogy kivették őket a kőbölcsőből, hát kevés az esély, hogy a megpróbáltatásokat megússzák ép elmével.
Aztán évtizedek múltán – ha gazdagok – járhatnak majd Grazba gyógyászhoz, ha szegények, akkor meg állandóan a seggükbe harap a Bodri, mert azt hiszi, hogy őt csúfolja a delikvens azzal a kilógó nyelvével.

Mindenesetre Biszku remek alanya mindenféle áljogállami bosszúnak, hiszen senki nem tud rá semmiféle terhelőt sem mondani, egész életében terepszínű volt, amit meg kitalálnak, az karcsú, mint a nyúzott macska.
Horn Gyulára legalább azt tudták mondani, hogy kirugdalta áldozata fogait, de Biszkura nem mondott soha, senki, semmit.
Biszku miniszter volt, egy ellopott korszak vezető tisztviselője, a Magyar Népköztársaság belügyminisztere egy nehéz és bonyolult korszakban.
 

A jelenleg regnáló rezsim elképzelte, hogy egy egész korszakot hatályon kívül helyez, - ez a törekvés + Deutsch Tompika - rámutat a kommunista jogászképzés elképesztően alacsony színvonalára.
A Vezér kihirdette, hogy 1949 és 1989 között az államiság szünetelt, így az állami kényszerintézkedések egytől-egyig jogtiprók voltak, ezért a kor törvényei alapján elítéltek egytől egyik áldozatok, még akkor is, ha a kezük könyékig véres.
Sajnos, ha következetesek vagyunk, akkor ennek alapján érvénytelen a diplomája, papa-mama sem értelmiségi, ő meg traktoros jobb esetben, vagy kábítószer-dealer, mert ahhoz vannak talán a legjobb adottságai.
Ami azt illeti, nem egy libatolvaj-tipus, nem szeret személyesen lopni, vannak erre katonái a családban…

Sajnálatos, de annak a rendszernek a legitimációt nem a Vezértől kellett kérni, azt már régen megkapta Jaltától, mikor ő még egy kellemesen meleg zacskó utasa volt - de nagy kár, hogy kiszabadult.
Biszkut azzal vádolják, hogy emberölésre bujtotta fel a salgótarjáni tömegoszlatás résztvevőit, ami egy marhaság, merthogy a tömegoszlatás szabályait ugyanúgy szabályzatok írták elő a korabeli parancsnokoknak, mint ma a kardlengetését, úgyhogy nem kellett ott senkit felbujtani, ha rálőttek a karhatalomra, akkor az visszalőtt, ahogy ez amúgy logikus is.
Bonyolítja a konkrét ügyet, hogy a helyszínen szovjet alakulat is tartózkodott és részt vett a ma sortűznek nevezett lövöldözésben.
Na, az azért érdekes lett volna, ha azokat bujtogatta volna Biszku Béla.

De hát, ez a történet nem erről szól, hanem a Lánglelkű Vezér legitimálásáról, meg arról, hogy vele kezdődött a történelem.
Biszku elsőfokú ítélete öt és fél év fegyház, azt hiszem, hogy ha ez jogerős lesz, akkor ezt az időt azzal fogja tölteni, hogy először is ír egy egymondatos levelet Viktornak: "úgyis túléllek” lesz a szövege, a maradék időben meg azon elmélkedik majd, hogy hogyan lehet elkövetni háborús bűntettet háború nélkül, merthogy a háború az reguláris erők egymással vívott harcát jelenti.
A reguláris erők az utcákon voltak, a reguláris erőtlenség (Magyar Honvédség) meg a laktanyáiban, hálistennek.

Biszku meg ült az irodájában és próbálta fenntartani a rendet, a rendelkezésére álló erőkkel és eszközökkel.
Merthogy ő volt a törvényes kormány belügyminisztere, míg akik meg lesből az embereire lövöldöztek, azok az ő terminológiájukkal szólva ellenforradalmárok, mai fogalmak szerint terroristák, de legjobb esetben is csak felkelők voltak.
Felkelőnek lenni pedig veszélyes dolog, esetenként bele is lehet halni.

Mindenesetre ezzel a második választás előtt is megvolt a cirkusz, már csak az van hátra, hogy kiderüljön, mi lesz a produkció az önkormányzati választások előtti cirkuszi előadásban.
Jómagam arra tippelek, hogy merénylet készül az Uralkodó ellen: Gyurcsány fog személyesen odalopakodni egy felhős éjen a Cinege utcába, kezében kéjgázdemizson.
Az Úr legyen kegyelmes hozzád, mein Führer!

:O)))Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy cég irányítása nem könnyű feladat. Legtöbb esetben a vállalatok egy egyszemélyes vállalkozásból növik ki m...
Bővebben >>