Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Dömötör napja van.

Bombák bambáknak

2014-03-08 08:49:15


Már megint a Fidesz tematizálja a közbeszédet.

Mint írják a lapok, a kampány hátralevő részére beígért két kommunikációs bomba közül az egyiket nagy szorgalmasan fel is robbantotta, bevetette a Zuschlag nevű csodafegyvert.
Mit mondjak, a Simon-ügyhöz viszonyítva ez olyan, mintha Tibbets ezredes az Enola Gay bombateréből  az atombomba után ledobott volna még egy zacskó gumicukrot is Hirosimára.
Simon ügye rengeteget ártott és árt az ellenzéknek, miközben Zuschlag daliás léptekkel elmehet a francba a reklámzacskójával, mögötte verhetik a díszlépést fideszes cimborái.

A tetejébe az ügy módot adott rá, hogy személyesen Zuschlag szájából hangozzék el a Gyurcsányt minden korrupciós vádtól távol tartó mondat, így aztán a nagy nekiveselkedésnek semmiféle eredménye nem lett, hacsak az ötlet gazdái a nagy erőlködéstől be nem csináltak.
Mindenesetre nekem legjobban ezekben a vádakban a pénzek csomagolási módja tetszik, komoly ember már ezen is röhög, de ez itten a mosoly országa, itt kevés a komoly ember.
A Nokiás-doboz után jött a whiskys-doboz, most meg itt a reklámzacsi, még csak nem is környezetkímélő változatban, ötvenmillió forinttal kibélelve.
Hogy mennyit kellett fizetni Zuschlagnak a megfelelő sztoriért, a fene se tudja, de miután visszaadta a lenyúlt lóvé egy részét, hát nem hiszem, hogy a rabkeresményéből fel tudta volna tölteni a családi kasszát, így aztán túl drága nem lehetett a fiú, aki egyébként sem egy atomfizikus típus, ha most jött rá a kitálalhatnék.

Anno lett volna miről kitálalni, hiszen ő pontosan ismerte a pártfinanszírozás ágas-bogas útjait, a kormánypárt és az ellenzék közötti osztozkodás minden csínját-bínját, a kontaktszemélyeket, és hát mit mondjak, nem véletlen, hogy míalatt ő ült, mint nyárilúd a jégen, addig Szijjártó beutazta a világot államköltségen és remek üzleteket szerzett a kedves papának, aki vasútban utazik.

De Zuschlag eddig nem tálalt ki, mert azt hitte, majd ezért bárki is hálás lesz, holott rajta kívül mindenki tudja, hogy a hála nem politikai kategória.
Most írt egy megbízói által megfelelőnek ítélt könyvet, melyben kifejtette, hogy neki azért adtak ötvenmilliót, hogy lépjen le a politikai színtérről, ami azért aranyos, mert Zuschlag fénykorában, Rolexestől – Armani-öltönyöstől sem ért egymilliónál többet, és ebben már az az összeg is benne van, amit az ÁTEV fizet a kutyatáp-alapanyagért.
Mindenesetre arra jó, hogy a Fidesz hívőiben elmélyítse a hitet, miszerint ezek a szocialisták amikor éppen nem hazudnak, akkor lopnak, vagy fordítva.

Mint a mai Egyenes beszédből megtudhattuk, várható még egy Hagyó–bomba is, mert az is egy tróger, hiszen volt börtönben is.
Az egyébként kiválóan szereplő Gréczy Zsolt elfelejtette felhívni a jólértesült riporter figyelmét arra, hogy ezidáig csak és kizárólag Zuschlag rendelkezett jogerős ítélettel a megvádolt baloldalai politikusok közül, a többiek között pedig volt már, aki kártérítési pert nyert az indokolatlan előzetes fogvatartás miatt Orbán apparátusával szemben.
Hogy Orbánék húzzák a pereket, mint a rétestésztát, ez a kormányoldal érdekét szolgálja, mint ahogy bizonyos eljárási cselekmények időzítése is, de az ilyen pitiáner trükkökhöz már hozzászoktunk, Zuschlag jelenlegi ügye sem fog nagy megdöbbenést okozni.

Azért ez a csomagolás-ügy felülvizsgálatra szorul, ugyanis az alkalmazott megoldások hol vannak a Tanú című film eleganciájához?
Kanyarban sincsenek.
Az ürgebőrbe kötött dokumentumokban volt valami naiv báj, de ezek a dobozok meg zacsik felettébb primitív megoldások, ez – bátran mondhatjuk – az olvasó végtelen lebecsülése.
Mindenesetre várjuk az utolsó bombát, feltehetőleg Rózsa Flores írásban igazolja, hogy személyesen Gyurcsány lőtte ki azt a golyót, mely kioltotta életét, tanúként ezt Kossuth Lajos is aláírja, merthogy ő is látta, amint Ferenc elégedett képpel belefújt a pisztolya csövébe.
Minden változat elképzelhető, csak az nem, hogy az ellenzék kommunikációja offenzív legyen.

Egyedül Vadai Ágnes próbálja a puccskísérlet tényét átvinni a közbeszédbe, de kevés sikerrel, pedig még igazat is mond.
Ugyanilyen szándék a Fidesz részéről bármekkora ordas hazugság esetében azzal járna, hogy a legkisebb falu legostobább Fidesz-aktivistája is ugyanazt a nótát fújná, mint Viktor, így aztán az emberek elgondolkodnának – mindenki ezt mondja, akkor bizonyára igaz lehet.
Csak védekezve nem lehet nyerni, támadni kell.
Szanyi kapitány bezzeg tudja ezt, mérgelődött is ma egy sort az Egyenes beszédben, ő legalább nem teszetoszáskodik, meg is mondta a tutifrankót.
Meggyőző volt, kár, hogy ő is magányos harcos a magyar politikai dzsungelben.
Na, mindegy. majd csak eljön az igazság pillanata, addig meg még sok szép Fidesz-trükkben lesz részünk, meg megnézhetjük a felcsúti stadionban Havas Henriket, hogy lássunk már valami szépet is az ATV-ben.

:O))) Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Miben rejlik a bitumenes alapozók és lemezek hasznossága? Miért érdemes őket leginkább párban kezelni akkor, h...
Bővebben >>