Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ibolya napja van.

Ébredés után

2014-04-07 09:20:04


Az első szavam a köszöneté. Sok demokrata, kormányváltást akaró ember éjt nappallá téve dolgozott a győzelemért. Hálás vagyok nekik, és köszönöm, hogy megtiszteltek a bizalmukkal olykor a barátságukkal is. Büszke vagyok a Demokratikus Koalícióra, mert azt gondolom, hogy amit mi gondolunk a világról, az lenne Magyarország érdeke.

 
Előfordult már ennek a nemzetnek a történelmében, hogy fontos kérdésekre rossz választ adott,. és utána bánta meg - vagy azt sem.
 
Éjszakára kiderült az is, hogy milyen ördögien, ha úgy tetszik, alávaló módon alakította át a Fidesz a választójogi rendszert. A Fidesznek úgy lehet meg ismét a kétharmada, hogy elveszített 800 ezer szavazót! Ez lenne az a fene nagy bizalom? Az egységes nemzet? Balliberális ellenfelei - most éppen kormányváltók néven - nyert 200 ezer voksot 2010-hez képest. Tehát a két formáció között egymillió szavazóval csökkent a különbség. És mégis kétharmad? A Jobbik 100 ezer új voksot húzott be. Orbán dédelgetése elérte eredményét: felhízlalta a Vona-féle vizslasimogatás ellenére is rasszista, antiszemita, Európa-ellenes szövetségesét. Vona ezzel Orbán kihívójává vált, Magyarország nagyobb dicsőségére. Az LMP - amely azon kívül nem adott programot, mint hogy egyik fél sem kell neki, elvesztette négy évvel ezelőtti szavazóinak negyedét. És mégis bejutott.
 
Voltak itt kamupártok, elhallgatott ellenzéki botrányok, elképesztő médiafölény és gazdasági agresszió. megfélemítés, de ettől még el lehetett volna menni szavazni Orbán ellen. Az ötpárti szövetség tagjainak is át kell gondolni, miért nem tudtak még több embert mozgósítani a változtatás mellett. Magyarországnak korrupt, a szegényeket lenéző, a demokráciára magasról tevő kormánya van - és mégis. Orbán kétszer háromszáz forinttal győzni tudott. Az egyik a vizitdíj eltörlése, a másik a gyakorlatilag nem létező rezsicsökkentés.
 
Kezdeni kell azzal is valamit, hogy Budapesten kiegyenlítettek a viszonyok, és mivel itt jutott be az LMP, inkább ellenzéki a fölény, az ország össze többi része pedig megint narancssárga lett, erőteljes barna beütéssel. Kettészakadt az ország: Budapest és minden más.
 
Kezdődik az európai parlamenti kampány. Orbán már éjjel uniópárti lett. A demokratikus pártok külön indulnak - helyesen. A részvétel alacsony lesz, és nehéz dolga lesz demokratáknak felkelni, és újra nekiindulni az aláírásokért, majd a szavazás mellett mozgósítani.
 
Mégis arra kérek mindenkit, hogy próbáljon felkelni és segíteni. Európába Európában hívő politikusok kellenek. Én bűnbakot sem keresnék a kudarcért. Ezt a munkát, az elemzést, a pártok, a közírók majd elvégzik. Ráadásul az őszi önkormányzati választáson is együtt kell működnünk.
 
Tehát muszáj tovább menni. Ehhez kell most lelkierő. Bennem megvan.Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A behatolás olyan ismert márkák és személyiségek fiókjait is érintette mint Bill Gates, az Apple, Barack Obama...
Bővebben >>