Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Szabina napja van.

Egyiptom itt van

2014-06-05 08:00:25


Mikor Vágó Istvánnál megláttam az egérrágta búzatábla maradványainak képét, az egyiptomi tíz csapás jutott eszembe. Igaz ugyan, hogy a vizek még nem váltak vérré és az elsőszülöttek is életben vannak, de hát ki tudja, hogy a Tóra nem tömörítette-e a sztorit?

Hogy ott gyorsabb volt a lefolyása?

Lehet, Mózesnek az úr adott a kőtáblák mellé egy pendrive-ot is, így ő már ismerhette a Zopfli nevű tömörítő algoritmust, az emberiség meg csak most jutott el odáig, hogy saját kútfőből előállítsa.

Mindenesetre a magyarság is bátran pályázhat Isten választott népének megtisztelő címére, csak azt nem kellene fejtegetnünk, hogy az Úr mire is választott bennünket, mert lehet, felettébb elkeserednénk.

Ha elkezdünk leltározni, akkor azért láthatjuk, hogy Magyarország jobban teljesít, hiszen az első csapást már elég régen ránk mérte az Úr, mikor a nemzetet egy szociopata bűnöző kezébe adta játékszerül.
Reménykedhetnénk, hogy az Úr adta, hát majd az Úr elveszi, de ez számára sem lesz könnyű feladat, hiszen a bírók és az ügyészek után már Gábriel arkangyal is felkerült a maffia fizetési listájára, állítólag madarász munkakörben szerepel.
 


Az eredeti tíz csapás között a második helyen az szerepel, hogy békák lepték el Egyiptomot, ami meglehetősen kellemetlen, de hol van ez ahhoz, ahogy ezt az országot ellepték a patkányok.
Ez azért kellemetlen, mert míg a békák csak ugrálnak, addig a patkány harap is, főként, ha sarokba szorítják.
Bár erre eddig példa még nem volt, de ez nem a patkányok dicsősége, hanem a patkányirtónak jelentkezők szégyene.

Egyiptomban harmadik csapásként megjelentek a tetvek, az analógiát talán nem is kell cizellálnom, tetveknek mi is bőviben vagyunk. 

Negyedik csapásként megjelentek a vadállatok – na, ezek közül itt vannak már a hiénák és sakálok, emellett még a görények és a bűzösborzok is szép számmal képviseltetik magukat.

Ötödik csapás a dögvész.
A dögvész a pestis leánykori neve - nálunk is jelen van, csak mi nyilasoknak és neonáciknak hívjuk a gennyes, fertőző fekélyeket a társadalom testén.
A bubó - gondolom én - maga Vona népvezér lehet.
A betegség terjedése a legyengült társadalomban sajnos hihetetlenül gyors, a sok kis fertőzött bolha ugrál, és akit megcsíp, annak annyi.

Hatodik csapás a fekélyek voltak, melyek elborították az emberek testét.
Nálunk egy módosított változat virulens, itt a fekélyek az emberek lelkét borítják, a lelket pedig még vakargatni se lehet.

Namármost jégesőt nem kell reklamálnunk, de nekünk emellett még szárazsággal és szokatlan szélviharokkal. árvizekkel és az elsivatagosodással is meg kell küzdenünk.

A sáskahadat bátran behelyettesíthetjük az egerekkel, melyek nem kevésbé kártékonyak (lásd a fenti képet), mint a sáskák, és a pusztításuk sávszélessége is nagyobb, mint a fertelmes rovaroké.

Ami még hiányzik a felsorolásból, az a háromnapos sötétség.
Na, ami itt sötétségben tekintetében előadásra került, ahhoz képest a mély egyiptomi sötétség reflektorfény az emberiség egén.
És már tart vagy harminc éve, nem is csoda, hogy az egyiptomiaknak volt idejük piramist építeni, míg nekünk meg kell elégednünk ezzel az egy-két stadionocskával, melyek – valljuk be – még a Colosseumhoz képest is elég szerény létesítményecskék.
Igaz, a Népstadion lerombolása még hátra van, úgyhogy azért ne adjuk fel.

Az pedig cseppet sem kizárt, hogy vér folyhat majd a pesti utcán, nagy kár, hogy ritkán folyik azok vére, akik előidézték a bajt.

Ami meg az elsőszülötteket illeti, hát azok majd kihalnak csendesen, mint a dinoszauruszok, a további szülöttek meg apránként kivándorolnak, az utolsó normális meg bezárja az állatkert kapuját és a lábtörlő alá teszi a kulcsot.
Aztán, majd ha a libák látják fentről, hogy ezek már felzabálták egymást, hát haza lehet végre jönni.

Haza.
Ahol minden magyar – függetlenül attól, hogy sokác, sváb, tót, cigány bunyevác vagy zsidó - otthon érezheti magát, ahol a józan ész lesz az úr, és ahol a Parlamentben egy okos nép szabadság és demokrácia iránt elkötelezett és tiszteletreméltó hívei intézik majd higgadtan és mértéktartó józansággal az ország ügyeit.
Reménykedjünk…

:O)))Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A múlt havi, „életmű koncertkörútja megvalósítására” kapott 10 milliója után újabb 2,5 millió forintot kap Kás...
Bővebben >>