Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Dömötör napja van.

Ezerkétszáz milliárd

2015-06-11 16:01:14


Állítólag (és ez is megalapozott állítás...) a modern kori olimpiák között nem találunk olyat, mely profitot termelt.

Állítólag (és ez sem légből kapott állítás...) a görög gazdasági helyzet egyik oka éppen az olimpia volt.

De természetesen a mi olimpiánk majd unortodox olimpia lesz, Tesco-gazdaságos, ha akkor még lesz Tesco - ha nem, akkor CBA gazdaságos, ha mond ez a kedves vásárlónak valamit.

Magyarország is pályázik a 2024-es Olimpiai Játékok megrendezésére.

Történelmi lehetőség ez, mondják a hatástanulmány kidolgozói, ami igaz is, hiszen nem mindennap adatik meg romba dönteni az országot, és bár az eddigi erőfeszítések is szép eredményt hoztak, de mégis - egy építményt lerombolni nagykalapáccsal macerásabb, mint egy ügyibevaló bombával felrobbantani.

 

Mondjuk én még olyan hatástanulmányt nem láttam, mely bármilyen projekt szorgalmazóinak megrendelésére készült és a konklúzió az volt, hogy hülye vagy bakker?

Pedig az én ingyenes és magalapozott hatástanulmányom szerint - melyet ezennel átnyújtok - ez az ötlet csak arra jó, hogy még azok is szopjanak, akik eddig középosztálynak hitték magukat, mint ahogy éppen most történik Görögországban.

Hogy jók az esélyeink a pályázatnál?

Annál rosszabb, hiszen normális esetben nem is kerülhetnénk szóba jelenlegi állapotunkban, de a rendezők persze ezt nem így kommunikálják, hanem megdicsérik a bátorságunkat, mint az ablakmosó munkásét a felhőkarcoló üzemeltetői, aki a kezeiben két szivaccsal vállalja az ugrást a mélybe, mondván, hogy ő majd zuhanás közben mossa le az ablakokat.

Komolyan mondom, ezek idióták.

 

Olyan ez az egész, mintha a család ingyen felvállalná egy hatlovas hintó beszerzését a szomszéd lány lakodalmára, aztán a családfő elképzelné magát a bakon, zsinóros mentében, kezében ostorral büszkén feszítve, miközben a gyerekei mezítláb járnak télen, a nagymama gyógyszer helyett cickafarkfüvet szed az árokparton, a lány kint strichel Londonban, a fiú otthon vakargatja a vikikamiont a gatyájában, az anya meg az erdőt járja, hogy az összegyűjtött makkból kenyeret süssön.

A hintó persze nem elég, hiszen ahhoz kell út is, ahol közlekedhet, aztán kell kocsikenőcs, lószerszám, a fedezet erre pedig az erős akarat, mely a családfő sajátja.

Az csak a baj, hogy mire a nagy erőlködésbe a családfő bészarik, addigra a család létszáma erősen megcsappan, éhenhalásból kifolyólag.

 

Az olimpiát megnyitni persze magasztos feladat, maga Hitler is élvezte a dolgot - (érdemes ezt a cikket elolvasni, mennyi a hasonlóság...), - igaz, mögötte mellesleg ott állt a német nagytőke, és a Krupp azért kicsit ütőképesebb volt, mint Mészáros Lőrinc malacóljai.

Viszont az olimpia üzlet, és az üzletnek nálunk közmegegyezésen alapuló modellje van: a beruházások árának fele felemelkedik a mennyekbe, a felének fele a helyi hatalmasságok zsebébe vándorol, a maradékból meg a magasztos célokat bekenhetjük sárral.

Szóval, lesz itt, aki jól jár, már csak azt kellene tudni, hogy miből fog jóljárni, meg azt, hogy az egyhónapos cirkusz után mit kezdünk a hülyeség emlékműveivel, hiszen a már felépített stadionokkal se tudunk mit kezdeni.

Csak a pénzt viszi a karbantartásuk, őrzésük, kilencmillióan fizetjük egy-kétezer ember szórakozását.

Ránk marad majd a költség, ennek ellenére az építmények majd lerohadnak, utána a következő őrült le fogja bontani, és ha éppen jégkorong-buzi, akkor fedett hokicsarnokot építtet a helyére, ott aztán hokizhat majd kedvére.

 

Persze ez nehéz dolog, mert a népnek tetszik az ötlet, magyar ember magyar olimpián a gatyájából kilógó seggel nézheti a világ sportcirkuszának krémjét és sírva hallgathatja a himnuszt, amikor a magyar versenyző első helyezést ér - mondjuk -  félkarú rablásban, vagy ami éppen adódik.

Nehéz ezzel a tömeghangulattal szembemenni, mégis, ha jön véletlenül a zakkant helyett egy épeszű kormányfő, ez kell legyen az első dolog, melyet azonnal le kell állítani.

Anno az EXPÓ-t is leállítottuk, pedig akkor még nem volt teljesen romjaiban az ország, az embereknek még, ha nem is libasültre, de legalább csirkefarhátra futotta, emellett azt Béccsel együtt rendeztük volna

Most meg egyedül.

Ez az ország bele fog rokkanni kedvenc idiótánk ötleteléseibe, légvárépítésébe, ködevésébe, rongyrázásába, tolvajlásaiba.

 

Sebaj, hátha egyszer megrendezik a szellemi kihívásokkal küzdők olimpiáját - egy aranyérem már tuti...

 

:O))) Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szombaton a kecskeméti Szabadság téren az előválasztás során a szavazás tisztaságát biztosító delegáltak jelez...
Bővebben >>