Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ibolya napja van.

Gyurcsány visszalépett volna, így is elutasították

2013-10-26 08:37:17


Kommunikációs szempontból Mesterházy Attila és Bajnai Gordon pontosan úgy viselkedett 2013. október 23-ával, mint Orbán Viktor 2006. október 23-án.

 

Megtörtént valami, amit mindenki látott. Hét éve a Fidesz által hergelt csőcselék szétverte a nemzeti ünnepet, a rendőrök pedig - ha olykor túlkapással is - megpróbáltak rendet tenni. Az ország viszolygott a hídfoglalás, az elkötött tank és a lángoló padok, autók, a betört kirakatok láttán.

 

Aztán Orbán, Balog és Morvai addig nyomta a rendőrterroros változatot, hogy a nép nagy része elhitte nekik. Pedig a parlamenti bizottság előtt a fideszes Nyitray András hiányolta az éleslőszer használatát... (És még Orbán beszélt most arról ezzel lőnének rájuk a csúnyák...)

 

Most is mindenki látta, hogy mi történt: spontán, nem szervezett módon összefogást követelt több tízezer ember az ellenzék közös ünnepi demonstrációján. Történt mindez szocialista, DK-s, liberális és Együtt-PM-es zászlók alatt. Erre - hiába a kiabálók hozzászólása tévében, rádióban, facebook-on, Mesterházy és Bajnai meghamisítja a történetet. Hekkelésről, szervezett megzavarásról beszélnek, amelyet odáig tolnak el, hogy soha többé nem állnak szóba Gyurcsány Ferenccel és a Demokratikus Koalícióval. Válogatott rágalmakkal és gyalázkodással illetik azt az embert, aki tegnap már azt is felajánlotta, hogy ha kell, a képviselő-jelöltségtől is visszalép, ha Bajnai vagy Mesterházy csak annyit megtesz, hogy ők csak egyet hátrébb lépve segítenek keresni egy közös miniszterelnök-jelöltet.

 

Érti mindenki? Gyurcsány Ferenc szó szerint mindent, személyes sorsát, jövőjét, politikusi ambícióinak teljes feladását ajánlotta fel, és mégis elutasították.

 

Azon már meg sem lepődik az ember, hogy Juhász Péter azt hazudja, hogy volt egy olyan megállapodás, hogy a szónokok szóba sem hozzák a kétpárti paktumot. A nagy ravasz bevisz a tévéstúdióba egy papírt egy ezt tartalmazó szöveggel, és senkinek nem tűnik fel, hogy nincs aláírva. Egyetlen pártelnök szignója nem szerepel rajta.

 

Ám most ez is mindegy. Olyan szürreális (?) az egész, mintha az egészet Orbán Viktor vezényelné. Orbán, Bajnai és Mesterházy nekiment Gyurcsánynak.

 Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mohácsi munkatársai csaknem kétszáz doboz adózatlan cigarettát találtak eg...
Bővebben >>