Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Dömötör napja van.

Három nap szabadság

2015-03-02 23:20:15


Annyit talán, hogy a Nemzet Lepisilt Lángesze szokás szerint hazudozott, mint a sebesült katona, viszont már a hívei is unják, sehol semmi világmegváltó lelkesedés, sehol semmi zászlólengetés.
Simicska is hallgat - egyetlen szóval elintézte a Hírtévések bátor kiállását a Vezér mellett, akik azt mondták el nézőiknek a hajdani irodalmi színpadok stílusában, hogy szerintük a Vezér nem mici, mire is Simicska felvilágosította őket: dehogynem.
Ez meggyőzőbb volt, mint egy félórás interjú, ha valaki ismeri őt, hát ki ismerheti Simicskánál jobban?

Az évértékelő elgurult, mint a Vezér tablettája, sok vizet nem zavart, az ember már belecsömörlik a hazudozások hallgatásába is.
Aztán jött a javaslat: Paksot titkosítani, mígcsak az utolsó Fideszes potentát is égnek nem rakja a bakancsot - addigra el lehet majd szépen porlasztani a bevételeket, mégha a bűnjelek meg is maradnak, - majd jönnek a történészek, és megvédenek, oszt jónapot! - gondolhatja Orbán.
Magyarország erősödik - ez volt felírva a pulpitusra - Orbán gyöngül, ezt meg a nézői gondolták, szinte kivétel nélkül.

Mindenesetre a Veszprém utáni helyzet gyökeresen megváltozott, a győzhetetlenség mítosza odavan, a Vezérről is kimondta, ha nem is a szabóinas, de a szabómester, hogy meztelen és nagy az esély, hogy ütemes rendszerességgel törnek ki olyan botrányok a közeljövőben, melyek igencsak hasonlítanak majd a Buda-Cash ügyre, melyen most egy komplett ország szörnyülködik: hova tűnhetett ennyi pénz?
Hát hova?

Ami a hírekben szerepel és amiről tud a közvélemény, az csak a jéghegy csúcsa, pasa-parkostól, mindenestől.
Az igazi pénzek nem lakásokban üldögélnek, hanem mindenféle tongai meg karibi bankszámlákon pihennek.
Az ilyen Pasa-parkok meg Vuitton - hátizsákok csak annak a jelei, hogy milyen nehéz az átlagember képét mutatni annak, aki forint-milliárdos, hát még annak, aki dollárban is megüti ezt a mércét...
Azt is mondják az okosok, hogy hol van egy bankrablás, egy bankalapításhoz képest?
A kanyarban sincs, és mint tudjuk az érintett bankokat mind-mind a Fidesz gründolta a takarékszövetkezetek kisbetéteseinek és tulajdonosainak pénzéből.
Semmiért nem bohóckodunk, a Fidesz tudta, mit csinál, és lehet, Simicska is tudja csak ő már ebben nem volt benne.

Aztán a nemzetközi helyzet is fokozódik, Orbán az utóbbi hetekben többször fogadott már örök hűséget Amerikának, mint egy rutinos házasságszédelgő, de azért naponta kapja a figyelmeztetéseket, hogy Birkaországban ő lett a fekete bárány.
Néhányan még cuppognak is hozzá, hogy abból jó a pörkölt, csak az a baj, hogy ez a bárány már egy faggyús, minap herélt öreg ürü, aki ma még azt hiszi, hogy megúszhatja, pedig nem...
Moszkvában megöltek egy ellenzéki politikust, persze mindjárt felcsendült a kórus, hogy Putyin ölette meg, mert könyvet akart megjelentetni Putyin szerepéről Ukrajnában.
Lehet, de az is lehet, hogy nem, hiszen Putyin volt a legkevésbé érdekelt egy olyan gyilkosságban, melyet Moszkva kellős közepén, a Kreml mellett követtek el, éppen csak az hiányzott, hogy az áldozat vérével írják a járdára: Itt jártam!  Putyin...
Ellenben Amerikában már pedzegetik, hogy az elkövető esetleg a CIA volt, orosz források meg orosz nacionalistákat sejtenek a háttérben.

Szóval, csúf dolog a politika, egészen jól elvoltam nélküle most majd három napig, de majd visszazökkenek.
Tekintsétek ezt fenyegetésnek!

:O)))
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szombaton a kecskeméti Szabadság téren az előválasztás során a szavazás tisztaságát biztosító delegáltak jelez...
Bővebben >>