Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Szabina napja van.

Katonabácsik haptákban

2015-05-27 14:09:57


Ezek a helyszínek különösen kedvesek a Vezérlő Tábornok (+pocakja) számára, de a honvédelmi miniszter is szereti, mert a tisztavatásokon a kamukorona előtt itt lengetik a kardot a frissen avatott fiatal tisztek, gondolom kissé szégyenkezve azon, hogy még első beosztásuk elfoglalása előtt bohócot csinálnak belőlük.

Viszont a tágas tér miatt nem vagdalják le egymás fülét.

Olyan szempontból is remek a helyszín, hogy ha felépül végre a nép által már évtizedek óta követelt múzeumi negyed, akkor egy ilyen rendezvény után azonnal be is masírozhatnak valamelyik múzeumba, szerintem addigra nem is kell épület hozzá, hiszen az egész slamperáj elfér egy legénységi sátorban, azt pedig évente lehet majd cserélgetni, mégiscsak olcsóbb, mint felköltöztetni őket a Várba, a volt Honvéd Főparancsnokság újjáépített épületébe.

Viktornak meg veszünk - uniós támogatással - ólomkatonákat, hadd tologassa őket, hadd örüljön, mikor beleszorítja a NATO ólomcsapatait a Csatornába Calaisnál.

 

Hogy mire ez a rongyrázás, azt senki nem tudja, talán csak a világ legsikeresebb hadügyminisztere, akinek sikere abban áll, hogy sikerült alulmúlnia még Für Lajost is.

Veres Péter legalább írt ezt-azt, Keleti György pedig adott két csinos lányt a hazának, az egyik közülük kuplerájt is üzemeltetett állítólag, melyhez az ötlet valószínűleg az édesapja által felügyelt és irányított intézmény meglátogatása során merülhetett fel először benne.

Hende miniszter egyébként alkalmas a feladatára, hiszen alacsonyabb, mint Orbán Viktor és ő is lop, igaz, csak kisebb tételben, mint főnöke.

Ő luxusutazások során szórja szélbe a pénzedet, melyekre magával vitte éjszakai titkárnőjét is, akit aztán feleségül is vett és azóta nem viszi magával.

Kinder-Kirche-Küche - vagy ha nem, hát legyen legalább őstermelő, de semmi helye egy párizsi luxushotelben.

A miniszter hűen követi főnökét annak zavaros ábrándvilágába, vele lebeg a képzelet hullámain, mikor az éppen ellentengernagynak képzeli magát és vígan hajózik az ország határait mosó három óceánon.

 

A minta Horthy honvédsége.

Lehetne esetlen a Nemzeti Hadsereg is, mely megalapozta a "Nemzeti" intézmények sorát.

A dicső előd-jelölt harcosai festőnőket akasztgattak, papot gyilkoltak, embereket nyúztak meg és ástak el élve Orgoványnál, sapkájukon a darutollak a turul már akkor is oly fájó hiányáról árulkodtak, a liba pedig olyan snassz lett volna.

Először a Honvédséget is át akarták keresztelni, Hende már el is rendelte a darutollak felkutatását, de hiába járták be megbízottai az összes építkezést, egyetlen darun sem találtak tollakat, így aztán maradt a győzelmet győzelemre halmozó Honvédség, mint minta.

Viszont cége ereje teljében van, ugyanis náluk megállt az idő, és rájuk nem vonatkozik a feudális címek és rangok eltörlésére vonatkozó rendelet, úgyhogy a Honvédségnél bármelyik alakulat lehet vitéz, ha egyszer őfőméltósága vitéz nagybányai Horthy Miklós, a Legfőbb Hadúr lángpallosa a vállát érintette.

Szurmay vezérezredes tehetséges katona volt, ő védte az Uzsoki-hágót az orosz betöréssel szemben, hadműveletei sikeréről kapta nevét - valószínűleg - az Uzsoki Kórház...

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem napjai is meg vannak számlálva, nem kétséges, hogy át lesz keresztelve.

Vitéz Habsburg Ferencné Estei Mária Ludovika Nemzeti Közszolgálati Egyetem lesz a neve, addigra bele lesz olvasztva a Corvinus és a Semmelweis Egyetem pszichiátriai kara - ahol nagy a szükség, közel a segítség, mondja a falvédő is, ugye...És a fejlődésnek is tág a tere, - ha készen lesz a Palota, akkor kell oda udvarlaki őrség is...

 

Mindenesetre én jól jártam, mert imádom a katonazenét, márpedig itt nem egy zenekar lesz, például itt lesznek a Magyar Honvédség szentendrei, tatai, szolnoki és székesfehérvári zenekarai.

Namármost, ha a Honvédség létszámából levonjuk az említett zenekarok létszámát meg a tábornokokat, akkor maradnak a szakácsok meg az írnokok - tábornokonként kettő minimum - a díszzászlóalj, meg a lovak, plusz egy ökör.

Ja, és két-háromszázan akik hol Afganisztánban, hol Irakban védik a hazát...

A Magyar Honvédség harcértéke a nullához konvergál.

Annak idején arról volt szó, hogy a NATO feladataiból majd valamilyen speciális képességet elsajátítva fontos részterületet vállalunk át - ez lett belőle.

Meg a nemzetközi hadgyakorlaton lezúzott Gripen - hálistennek, majd lehet pótolni.

Igaz kevesebbet lehet majd szakítani rajta, mint az eredeti üzleten, de kleine Fische-gute Fische, mondja a bölcs.

Meg aztán itt vannak még a helikopter-beszerzések is, a rotorokat az utastérből a személyi állomány kurblival fogja forgatni - környezetvédelmi megfontolásokból.

 

Panem & circenses - kenyeret és cirkuszt kell adni a népnek, de ma, mikor a nemzetközi helyzet fokozódik, egyszerre a kettőre nem fussa, katonazenekarok meg vannak, ugye, hát akkor első menetben hadd fújják ők.

 

Aztán majd mi is fújhatjuk...

 

:O))) 

 Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megkezdődött az előválasztásra leadott szavazatok megszámlálása az MSZP Villányi úti székházában. Az már most ...
Bővebben >>