Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ibolya napja van.

Ki is küldte ki az oroszokat?

2014-06-17 19:43:56


Alábbiakban kronológiát böngészhet az Olvasó. A célom nem más, mint hogy leleplezzük Orbán Viktor újabb hazugságát. Hazánk jelenlegi miniszterelnöke folyamatosan azt sugallja, üzeni, mondatja ki a tőle semmiképpen sem független "történészekkel", "elemzőkkel", hogy 1989. június 16-ai beszédével ő volt az, aki elsőként mondta ki: a szovjet csapatoknak el kell hagyniuk Magyarországot.

 

Íme a hiteles történet:

 

1989. január 10. Grósz Károly, az MSZMP főtitkára nyilatkozata egy japán napilapnak: heteken belül megkezdődik a szovjet csapatok részleges kivonása Magyarországról, de „folytatjuk részvételünket a Varsói Szerződés szervezetében”.

 

január 25. Elkészül az „ideiglenesen hazánkban állomásozó” szovjet Déli Hadseregcsoport kivonásának ütemterve. Eszerint az év első felében hazaindul Veszprémből 1 szovjet 2  harckocsihadosztály és 1 kiképző harckocsiezred. Júliustól decemberig távozik 1 szovjet deszant rohamzászlóalj és a tököli repülőtérről 1 vadászrepülő ezred. 1990-ben egy szovjet vegyvédelmi zászlóaljat és a szolnoki katonai tiszti iskola állományát indítják hazafelé. A kiürített létesítmények sorsáról folytatják a tárgyalásokat.

 

április 25. Megkezdődik a szovjet csapatok részleges kivonása: Kiskunhalasról hazaindul a 13. szovjet harckocsi-gárdaosztály. A UPI hírügynökség fölidézi, hogy a magyar és szovjet vezetők 1957 májusában kötött megállapodása nem korlátozta a szovjet egységek jelenlétének időtartamát. Az ABC c. lap emlékeztet Fejti György KB-titkár korábbi nyilatkozatára, miszerint Magyarország semlegessége nem a magyar vezetésen, hanem a nagyhatalmak közötti esetleges megállapodáson múlik.

 

május 7. Debrecenben MDF-kezdeményezésre lakossági fórumon követelik a szovjet katonai repülőtér bezárását.

 

május 16. Az MSZMP PB napirendjén: a Varsói Szerződés Politikai Tanácskozó Testülete következő ülésén vessék fel a Magyarországon tartózkodó szovjet csapatok kivonásának kérdését.

 

május 18. A bécsi Kurier c. napilap kommentárban foglalkozik azokkal a Washingtonból származó hírekkel, miszerint Budapesten tartanák meg az első Bush–Gorbacsov-találkozót, az USA így „jutalmazná” a Keleten végbemenő nyitást és demokratizálást.

 

május 19. Sárbogárdról és Debrecenből hazaindítják a szovjet alakulatokat, de mindkét laktanyába a Nyugat-Dunántúlról telepítenek át szovjet katonákat. 

 

május 28. Lezárul a szovjet szárazföldi erők 1989-re bejelentett magyarországi csapatcsökkentése. Egy hónap alatt 10 400 szovjet katona, közel 300 harckocsi, 150 páncélozott harcjármű, valamint a bejelentett szárazföldi tüzérségi technika 90%-a hagyta el az országot.

 

június 15. A Fidesz kezdeményezésére 200 fő a szovjet csapatok kivonását követeli a szovjet nagykövetség előtt. „Nem kívánjuk az azonnali kiválást a Varsói Szerződésből, de követeljük, hogy azonnal kezdjék meg erről a tárgyalást” – nyilatkozta az egyik szervező.

 

június 16. Nagy Imre és mártírtársai újratemetésén gyászbeszédében Orbán Viktor, a Fidesz választmányi tagja a szovjet csapatok azonnali kivonását követeli. 

 

1991 június 16. Az utolsó szovjet katonai szerelvény éjfél előtt néhány perccel elhagyja Magyarországot. 19-én Viktor Silov altábornagy, a Déli Hadseregcsoport parancsnoka személyében az utolsó szovjet katona is távozik.

 

Nos, kedves Olvasó, most már láthatod: Orbán korántsem volt olyan bátor, mint állítja. Azzal döngette a mellét, azt követelte, ami a híres-hírhedté vált beszéd idejére már eldöntött tény volt.

 

Ez a hazugság is lelepleződött...Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Idén augusztusban Európa legnagyobb hagyományőrző ünnepére megépül egy hatalmas nomád tábor Bugacon. Mint isme...
Bővebben >>