Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Szabina napja van.

Kinek az országa ez..?

2016-01-14 17:59:22


Pedig ezt minden normális politikai kurzus megteszi, ugyanis tudja, hogy a vagyonos emberek megállnak a saját lábukon, kastélyt vesznek, lakásokat, földet, még a kedves papa is kipattint a mellényzsebből harminc-negyven milliót földvásárlásra, meg a nagybácsi is, meg a haver, a szerető, a nagybácsi, az unokaöcs - a gazdag ember körül virágok nyílnak és süt a nap, továbbá még a szellentése is ámbraillatú.

 

A kisember az más, az, mint a vers is mondja - izzadva lót-fut, robotol, de nincs is nála szebb, sehol, viszont kilóg a segge a gatyából...

Mondjuk nem vagyok oda a kisember kifejezésért, hiszen a kisember lehet nagyobb ember, mint a jelenlegi tolvajok kilencvenkilenc százaléka, hogy esne beléjük a nyű.

Talán maradjunk a szegényember kifejezésnél, hiszen róla is írtak költeményt: Aki szegény, az a legszegényebb...

Mindenesetre nevezzük akárhogyan is, a társadalom legfelső tíz százaléka alatt az élet egyre keményebbé vált, minden tekintetben.

 

Persze ez így van másfelé is, de nem ennyire durván, hiszen a Lajtán túl azért legalább a látszatra adnak és vigyáznak, hogy a szegénység még elviselhető mértékű maradjon.

Nálunk ezzel nem törődik senki, és nem Lázár Jánosra kell haragudni, amikor kimondta az igazságot: akinek nincs semmije, az annyit is ér.

Konkrétan semmit.

És hogy ez ne maradjon üres lózung, hát a maffia tesz is róla.

Ha itt valamilyen területen megszorítás lép életbe, akkor az a legelesettebbeken csattan, most legutóbb például a házi segítségnyújtásra szoruló idős, beteg embereken.

Elrendelték ugyanis a jogosultságok felülvizsgálatát, merthogy a sok ravasz nyugger felhúzta a fejére a harisnyanadrágot, némelyek a tundrabugyit mellénynek alkalmazták, voltak, akik nem tudták a szájukhoz emelni a kanalat, majd erre való hivatkozással házi ellátást vettek igénybe.

Ahelyett, hogy hasra fordulva felnyalták volna a földről a kaját, már ha jutott rá pénz.

Nade ennek vége, nem fogják ezek a látens bűnözők luxus-járókeretükkel hadonászva ellopni magyaremberek pénzét, ezért egyúttal szigorításokra is sor került - aki eddig két órányi segítséget kapott, az - ha kiderül, hogy egyedül is be tudja venni a gyógyszerét, vagy a szájához tudja emelni a virtuális libacombot - ezentúl csak egy órányi segítséget kaphat, rendszerünk nagyobb dicsőségére.

 

Gyerekkorunkban szoktuk mondogatni egymásnak: erős vagy, egyedül is megülsz a vécén és egy kézzel eszed a nápolyit - hát, most elérkezett az idő ennek hivatalos igazolására is.

A csalás persze nagyüzemi méretekben folyik, mert azoknak, akik a segítő munkát végzik, olyan irdatlanul magas a bére, hogy feszültségeket okoz, több államtitkár is panaszkodott, hogy mégiscsak méltánytalan, ugye - túlzás ez a rokinyugger pasapark, ami itten folyik.

Így aztán, akit nem kell a konyhaasztalon megműtenie a gondozónak, annak ellátása nem minősül szakképzett tevékenységnek, ezért a sunyi tolvaj bérét csökkenteni kell.

 

De nagyon szánalmas ez az egész!

Egy társadalmat az minősít, hogy hogyan bánik gyerekeivel és öreg, elesett tagjaival.

Hát, büszkének lenni nemigen van mire.

A legcsóróbbak a vesztesei minden torzsalkodásnak, Tarlós és a kormány elszórakozgat egymással, a főpolgármester kihúzza magát és megfenyegeti a kormányt: ha nem adsz pénzt, viteldíjat emelek!

Hát, mit mondjak, nem lepődtem meg, remek az előadás, így lehet igazán szexni és szűznek maradni, az árát meg majd fizeti az, aki tömegközlekedéssel jár, nem mindenki Hegedűs Zsuzsa ugyanis...

 

Az okmányirodák előtt tömegek táboroznak, még szerencse, hogy a plakátokról megtudhattuk, hogy a reformok működnek, mert 200 kormányablak szolgálja magyarember kényelmét.

Mi megelégedtünk volna, ha a kormányablakok működnek, de nem.

Győrben a kórház sebészeinek többsége fellázadt a túlterhelés és az ügyeleti bérek ellen, az ország jobban teljesít, ugye...

Viszont a kormány belepofázik mindenbe, most éppen a kenyeret reformálja meg, hogy egészségesebben étkezzen, akinek jut rá - a barna kenyeret preferálja, gondolom, elő lesz írva az ism, hogy hány százalék fűrészport kell a liszthez keverni, hogy jót tegyenek velünk.

Általában mindent szabályozni akarnak, már csak attól tartok, hogy aki magasabb, mit a Keresztapa, annak megadják a választás szabadságát, választhat, hogy alul vagy felül rövidítsék meg.

 

Év eleje van, ilyenkor aktívabb a rablóbanda.

Simicskó honvédelmi miniszter bejelentette: tervei között szerepel egy ideológiáktól maximálisan mentes szervezet létrehozása, amely a korábbinál is hatékonyabb módon kívánja megszólítani a fiatalokat. Gondolom, leventéknek hívják majd a résztvevőket.

Emellett egyhónapos fegyveres kiképzést adnak - önkéntes alapon - a jelentkezőknek, mert mégiscsak disznóság, hogy a széljobb militáns szervezetek saját erőből kénytelenek finanszírozni a feladatot...

 

Ilyen ország vagyunk, meg még ilyenebb, de majdcsak lesz itt rend.

Az ügyész felfüggesztett szabadságvesztést kért arra a debreceni magyarra, aki hozzávágott egy féltéglát a Parlament kapujához, melyben harmincezer forint kárt okozott, merthogy a kapu a műemlék része.

Istenem, ha lett volna annyi eszük Gyurcsányéknak, hogy 2006-ban a rendőröket műemlékké nyilvánítsák...

 

Hát, hogy szép lenne az ország ebben az állapotában, az nemigen mondható, de hogy szórakoztató - az tutifix!

 

:O))) 

 

 Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Új nadrág vásárlásán töröd a fejed? Sok kérdést vet fel és nem biztos, hogy egyszerű megtalálni a választ. Az ...
Bővebben >>