Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Szabina napja van.

Megöltek egy embert

2015-03-24 10:09:09


A férfi cigány volt, és ez valószínűleg többet nyomott a latban, mint a hazatolt fa, vagy az elmulasztott tartásdíj, amit lehet, nem is volt miből megfizetnie.

Négy rendőr ment érte késő este Dabasról, merthogy az a tanya, ahol élt, Örkény külterületén volt,.
Amikor a rendőrök rárúgták az ajtót, akkor felkapott egy baltát és futva elmenekült.
Fél kilométert futott, majd mikor a rendőrök utolérték, akkor megállt és szembefordult velük, erre a helyi körzeti megbízott lelőtte.
Azt mondták, hogy a kezében balta volt, meg, hogy a körzeti megbízott a kezére célzott, de eltévesztette.
Gondolom, előtte felszólította, hogy dobja el a baltát és adja meg magát, aztán látva, hogy nem engedelmeskedik, kilátásba helyezte a fegyverhasználatot, majd belelőtt a combjába, merthogy ugyan attól is meg lehet halni, de a valószínűsége kisebb, mint annak halála, akit mellbe lőnek - vagy mégsem így történt?
A rokonai szerint már a háznál eldobta a baltát...

Dehát itt csak egy réti négerről volt szó, aki a tetejében még védeni se tudja magát - amilyen primitív, csak ott fekszik hóttan, oszt kussol.
Szerencséje is van tulajdonképpen, így csak megölték, nem verték meg,
Vagy mégis?
A sajtóban most éppen folyik a szerecsenmosdatás,  "kényszerítő eszköz" használatának kivizsgálásáról, meg támadásról írnak a sajtómunkások, az ügyészség is beszállt, az ügyészségi szóvivő szerint a lövedék célt tévesztett...
Namármost akinek a kezében volt már a rendőrségnél rendszeresített szolgálati pisztoly, az erre igencsak csóválja a fejét, merthogy közvetlen támadás esetén a pisztoly hatásosabb a delikvenshez vágva, mint célozni vele, főként kézre. 
Ha valaki ötszáz méter futás után, szembefordulva üldözőivel megtámad négy rendőrt, akkor az vagy őrült, vagy Rambo a teljes fegyverkollekciójával.

Egy ilyen támadás (?) elhárítására ezerféle mód van, különösen négy kiképzett, fegyveres rendőrnek, legyenek bár mindahányan a madarak és fák védelmezői.
Lehet az intézkedésnek ellenállót lefegyverezni például.
A fiam, amikor életet tanulni egy kocsmában dolgozott, a feldühödött ácsmestertől elvette a szekercéjét, a támadó este jött vissza könyörögni, hogy adja neki vissza, mert nem tud dolgozni nélküle - pedig a fiam akkor 19 éves volt, egyedül szállt szembe a szekercét lóbáló támadóval - merthogy az valóban támadt.
Persze kellemesebb kimenni negyedmagával a rendőrnek kicsit hatalmat villogtatni, mint nappal begyűjteni a bűnözőt, vagy annál még jobb, mint párosával gyalog sétálni a faluban éjnek idején, esetleg nappal is gyalog vagy kerékpáron mutogatni az egyenruhát, vagy éppen tettenérni a betörőt.
A meggyilkolt ember össze-vissza volt verve, 

Nem az első eset, és legfőképpen nem az első eset a rendőrség elképesztő szakmaiatlanságára és egyes rendőrök rasszizmusára, mely egy ép erkölcsiségű testületnél nem fordulhatna elő.
A rendőr ugyanis attól rendőr, hogy a törvény embere.
A tevékenysége során színvak kell, hogy legyen, a törvény érvényrejuttatását nem érheti el törvénysértéssel, ő a rendnek csak őre, de nem bírája senkinek.
A meggyilkolt ember egyébként a légynek sem ártott, egy közeli tanyán állatokat gondozott - csoda lenne, ha be lett volna jelentve - csúzlikat készített a helybéli gyerekeknek, akik szerették őt, márpedig a gyerek ritkán téved, a rossz embert nem szereti.
A gyilkost most a helyi önkéntes véderő jobbikos vezetője védi...
Örkényben egyébként nincsenek etnikai alapú feszültségek, nincsen kirívóan magas bűnözés, nyugalom van.
Libát sem lopnak, elvétve egy-két tyúkot, talán...

A cigányság helyzete az országban egyre inkább romlik, egyre több a jogtalanság és az erőszak velük szemben - nem lesz ennek jó vége.
A miskolci romák közül hatvan család készül Kanadába, mert a Kanada ismét fogad be menekülteket, és akiket megfosztanak a lakhatásuktól - mint például a diósgyőri stadion parkolójának útban levő számozott utcák elüldözött lakóit - azokat a kanadai állam üldözöttnek ismeri el  - ennyivel jobban értik, hogy miről van szó mint mi, akiknek az orra előtt történik egy új nemzeti tragédia előkészítő fázisa.
Aknamezőn járunk, akiknek dolga lenne, azok pedig nem hatástalanítják a robbanószerkezeteket, hanem még a veszélyre figyelmeztető táblákat is kihúzgálják.

Pintér rendőrsége pedig egyre alkalmatlanabb egy demokratikus jogállam rendőrsége feladatainak ellátására, ezért a felelősség a kormányra került maffiózókat terheli.
Ők úgy tanulták, a jó üzletmenethez az apró bűnözőket ki kell iktatni.
Most is éppen ez folyt, mégha a falopást én nem is tartom bűnnek télvíz idején.
Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy az a három rendőr, aki még részt vett az akcióban, hogy élte meg ezt a dolgot.
Merthogy - lehet, akaratukon kívül - ők is gyilkosok.
Meg mi, akik szintén hallgatunk, merthogy gyilkosok közt cinkos, aki néma, ugye...

:O))) 

 Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Észrevette, hogy a főváros budai oldalán közlekedő legtöbb villamosnak páratlan számra végződik a viszonylatje...
Bővebben >>