Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Szabina napja van.

Meneküljetek

2015-06-05 13:35:39


Azt mondja Kósa, hogy tucatnyicharterjárattal küldik vissza nyáron Magyarországra a német, svájci és francia hatóságok azokat a menekülteket, akiket illegális határátlépés után először nálunk vettek nyilvántartásba.

Azt is mondta, hogy 2012-ben 2500, 2013-ban 18 ezer, 2014-ben 42 ezer, az idén májusig több mint 50 ezer menekült érkezett Magyarországra; utóbbiak közül szerinte 800-nál kevesebben lehetnek azok, akiknek jogos lehet a menedékkérelmük, a többiek gazdasági menekültek. A gazdasági menekült viszont nem határrendészeti, hanem közgazdasági foglom, ameddig nem kér menedéket, addig egyszerű szabálysértő.

Elmondta, hogy a Magyarországra érkező menekültek átlagos tartózkodási ideje három nap.

Ennyi ideig akár libasülttel is etethetnénk őket, abba sem halnánk bele - ezt meg én mondom.

De az uniós szabályok szerint a többi európai országból bármikor vissza lehet őket küldeni hozzánk, ha először itt vették őket uniós nyilvántartásba.Aztán innen vissza a feladónak.

Szóval, tragikus lenne a helyzet, ha Kósa igazat mondana, de sajnos...

Mellesleg egy tucat az éppen tizenkettő, a tizenkét repülőgép hozzávetőleg háromezer hatszáz személyt képes szállítani, ami azért mégsem százezres nagyságrend.

 

A menekült pedig onnantól tekinthető menekültnek, amikortól a befogadó ország megadja neki ezt a státust, melyet kérelmezni kell, és a kérelmet az illetékes hatóság majd elbírálja.

A fogalmakat kár összemosni, mert téves fogalomhasználattal csak téves képet lehet az ország elé tárni, nem kellene még ebben a kérdésben is hülyének nézni az ország népét.

Aki a szomszédos országból határátkelőn érkezik hozzánk, azt akár azonnal vissza lehet fordítani, aki pedig az úgynevezett zöldhatáron érkezik hozzánk, az nem menekült, hanem olyan személy, aki a tiltott határátlépés szabálysértését valósítja meg, ebből kifolyólag vissza lehet toloncolni annak az államnak a területére, ahonnan érkezett.

Ehhez persze tudni kell, hogy ki érkezett ilyen módon, aztán ha menekültkérelmet nyújt be, akkor azt ki kell vizsgálni, és a döntésnek megfelelően eljárni.

Nopersze, ehhez a határt őrizni kell, méghozzá erősen, merthogy a határsértő ravasz, mint a róka, a rendőrt a határon meg csípi a szúnyog, ez pedig egy rossz felállás, mint sejthetjük.

Hogy a Határőrség megszüntetése, infrastruktúrájának szétverése mennyire bölcs döntés volt, azt már a délszláv válság eseményeiből is visszakövetkeztethettük, de nem tettük.

Mint annyi minden mást, a Határőrséget is kihajigáltuk az ablakon, a tudásával, felszerelésével, tapasztalataival, tradícióival egyetemben, most meg nézegethetünk bánatos pofával.

 

 Vasfüggönyt nekik - gondolhatják Orbánék, de a fagyi éppen most nyal vissza, hiszen ők verték a nyálukat legjobban a hajdani

SZ-100 jelzőrendszer miatt, mely fizikai akadálynak nehezen volt mondható.

Akkor amikor az USA és Mexikó határán kilométerek százain át kanyarog a modern Amerikai Nagy Fal, tövében tűzparanccsal a katonák, mind a mai napig.

Így aztán ma csak az nem jut be Magyarországra, aki nem is akar, aztán a rendőr összeszedi őket az úton, ahol békésen ballagnak, mint hajdan a magyar gazdasági menekültek Traiskirchen felé.

Úgyhogy Határőrség nincs, határzár nincs, jelzőrendszer, kidolgozott határőrizeti, határrendészeti eljárások nincsenek - gyűlöletkeltés van.

Meg magyar nyelvű plakát a bangladesi belépni szándékozónak, talán jobb is, hogy nem értik a szerencsétlenek.

 

Ha valakinek, hát 1956 okán lenne némi erkölcsi kötelességünk befogadni párezer embert, persze lehetséges, hogy akkor fel kellene függeszteni a nagyüzemi lopást, melyet persze már el se kellett kezdeni, hiszen van itt vagy hárommillió ember menekültstátuszban, akik mellett már meg se kottyan párezer ember.

Viszont a Nemzeti Összetartozás Napja remek alkalom a gyűlöletkeltésre, az ország már minimálisan is kétfelé szakadt, hát akkor most találjunk külső ellenséget, erre éppen megfelel a védekezésre és érdekérvényesítésre alkalmatlan idegen.

Éljen akár húsz éve is nálunk, menjen innen, de sebesen!

Magyarember erre vevő, Gyurcsány meg a bevándorlók oldalán áll, mondja a Fidesz, mely széllel szemben, ezer kilométerről meghallja az európai hangot, és rögtön támadásba lendül.

Már csak azt nem tudjuk, hol van annak a sírja, aki a Nemzeti Összetartozás Napjának dátumát Gyurcsány születésnapjára tette, merthogy annak leesett a kocsija tetejéről a létrája, az tutifix.

De szívesen elnézegettem volna Orbán képét, mikor erre rájött!

 

:O))) Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Dobrev Klára nyerte az ellenzéki előválasztás második fordulójának utolsó miniszterelnök-jelölti tévés vitáját...
Bővebben >>