Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ibolya napja van.

Miből kérnek a magyarok?

2014-06-15 09:25:06


A Fidesz megint tahó volt. Kerestem rá jobb szót, de nem találtam. Kiadtak egy közleményt a DK tegnapi pártértekezlete után, mondván, a "magyarok nem kérnek többet a Gyurcsány-korszakból." Hozzátették, hogy 2010-ben és 2014-ben ez már kiderült.

 

Ugyan, fiúk! Hova ez az aggodalom? 1990-ben, 1994-ben sem kérte senki Orbánt. Éppen húsz éve, hogy a Fidesz elnöke egyéniben is elindult Székesfehérváron, a szocialista Vancsik Zoltán nagyon el is verte.

Aztán jött a visszaléptetett 82 kisgazdával az Orbán-Torgyán paktum a "polgári kormányzás" nagyobb dicsőségére. Majd ugyan állítólag minden tökéletes volt, az emberek mégsem kértek az Orbán-korszakból. Eltelt újabb négy esztendő és megint nem kértek a zemberek Orbánból. Épp az az ember győzte le, aki szerintük nem kell senkinek.

 

Aztán jött 2010, majd 2014. Utóbbi győzelemhez azért kellett egy és más. Elfoglalt "közmédiumok", fideszes képviselőjelölt által elsikált fideszes lopások, pártkatonák minden pozícióban, megfélemlítés, eltorzított választási törvény, politikai ellenfelek üldözése és így tovább. Ha ekkora az önbizalom, és ennyire jól teljesítünk, meg kellett volna próbálni győzni egy szabad és demokratikus választáson.

 

Azt pedig, hogy miből kér majd az ország, majd eldöntik a választók. Gyurcsánynak nem kellettek az előbb felsorolt gyalázatok ahhoz, hogy kormányról is választást nyerjen, Orbánnak viszont igen. De Gaulle vagy Churchill hosszan mesélhetne, hányszor nem kértek belőlük, aztán mégis.

 

De hogy mi a tahóság? A DK-ra mindegy negyedmillió magyar szavazott az EP-választáson. Ők bizonyára Gyurcsány-korszakot szeretnének. Ha a Fidesz azt mondja, hogy a magyarok - tehát minden magyar - ezt nem kérik; sikerült vérig sérteniük negyedmillió honfitársukat. Mintegy jelezve nekik: ők nem is magyarok.

 

Végül még egy figyelmeztetés: a Fidesz egykor 6%-ról indult... Szóval, a széljárás forgandó...Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Koronavírus-fertőzöttség szerint három kategóriába (vörös, sárga és zöld) sorolja a világ országait a kormány,...
Bővebben >>