Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ibolya napja van.

Nem a DK kiáltott, a Föld dübörgött

2013-10-25 08:36:36


Ki az igazi Hekk Elek? Ez ma a kérdés.

 

Aki kimondja, amire a demokraták várnak? Vagy azok, akik külön alkujukat féltve próbálják lehetséges szövetségeseiket hazugságokkal befeketíteni?

 

Az ország ma arra kíváncsi: miért baj, hogy szocialisták, liberálisok, DK-sok, Együtt-PM-hívők azt kiabálták: ÖSSZEFOGÁST!

 

Az a baj Gyurcsánnyal, hogy október 23-án kimondta: keressünk egy új, eddig nem képben levő embert közös miniszterelnök-jelöltnek a közös lista élére, mert a győzelem most sem Bajnaival, sem Mesterházyval, sem vele nem elérhető.

 

Ez a bajuk.

 

Hazugság az is, hogy bárki kötelezettséget vállalt volna arra, hogy nem beszél a kétpárti paktumról. Miért tette volna? Azok az idők már lejártak, amikor Lakatos elvtárs kiadja az ukázt, továbbá elküldik előre a május 1-jei jelszavakat. Ha az a jelszó, hogy a Szabadság összeköt, akkor kössön össze minket a véleménynyilvánítás szabadsága is.

 

A megszűnt Milla vezetője már odáig ment, hogy közli több százezer tévénéző előtt: Kuncze Gábort meg sem hívták a rendezvényre. Majd adáson kívül észbe kap, hogy ja, mégis. Az ő titkársága küldte a meghívót a Szabadelvű Polgári Egyesület címére. Az se rossz, amikor azt mondják, Gyurcsány Ferenc visszaélt a vendégjoggal a színpadon. Vendég? A saját színpadán? Amelyre a többi párttal kötött megállapodás szerint a DK 500 ezer forintot fizetett a színpad költségeiből?

 

És bárhogy erőlködnek: a DK nem hekkelt meg semmit, nem a DK kiáltott, a Föld dübörgött. A hekkelés akkor történt, amikor az MSZP ellenzéki kerekasztal tárgyalásokba kezdett, majd azzal állapodott meg - a többiek kihagyásával -, akik egy téma kivételével, nem vettek részt az egyeztetésen. A többieket hitegetve elosztották, hogy 75-31. És most dühösek, hogy a legnagyobb, akit kihagytak, azt mondta, 106.

 

Mesterházy Attila megnyerhette volna október 23-át, csak fel kellett volna hívnia a színpadra az összes szónokot. A szocialisták totális támadásának Gyurcsány ellen az az oka, hogy az MSZP-kongresszus döntött a listás (vagyis befutó) helyekről. Ha mégis közös lista lenne, DK-sokkal Kunczéékkal, másokkal, akkor bizony néhányaknak hátrébb kellene kerülnie. Ebbe már beleroppanhatna a kényes egyensúly. Ráadásul, ha van teljes ellenzéki összefogás, akkor a 75-31 sem tartható. De a 106 tudja mondani, hogy méltányosan visszalépünk, de a 75 és a 31 erre nem hajlandó.

 

Ma még...

 

Pedig máshogy akkor sem fog menni: közös lista, közös kormányfő-jelölt és közös egyéni jelöltek. Ha nem így lesz, hiába jut be biztosan a DK, Orbán marad.

 

Az MSZP-nek és az Együtt-PM-nek abba kéne hagynia az ellenzéki együttműködés meghekkelését. Már így túlfeszítettek minden húrt és rettenetes károkat okoztak. Be kéne fejezni.Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Miután Orbán Viktor a lengyel erőkkel összefogva Brüsszelnél megállította a libernyák brigádok nemzetközi táma...
Bővebben >>