Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Menyhért napja van.

Nem a DK kiáltott, a Föld dübörgött

2013-10-25 08:36:36


Ki az igazi Hekk Elek? Ez ma a kérdés.

 

Aki kimondja, amire a demokraták várnak? Vagy azok, akik külön alkujukat féltve próbálják lehetséges szövetségeseiket hazugságokkal befeketíteni?

 

Az ország ma arra kíváncsi: miért baj, hogy szocialisták, liberálisok, DK-sok, Együtt-PM-hívők azt kiabálták: ÖSSZEFOGÁST!

 

Az a baj Gyurcsánnyal, hogy október 23-án kimondta: keressünk egy új, eddig nem képben levő embert közös miniszterelnök-jelöltnek a közös lista élére, mert a győzelem most sem Bajnaival, sem Mesterházyval, sem vele nem elérhető.

 

Ez a bajuk.

 

Hazugság az is, hogy bárki kötelezettséget vállalt volna arra, hogy nem beszél a kétpárti paktumról. Miért tette volna? Azok az idők már lejártak, amikor Lakatos elvtárs kiadja az ukázt, továbbá elküldik előre a május 1-jei jelszavakat. Ha az a jelszó, hogy a Szabadság összeköt, akkor kössön össze minket a véleménynyilvánítás szabadsága is.

 

A megszűnt Milla vezetője már odáig ment, hogy közli több százezer tévénéző előtt: Kuncze Gábort meg sem hívták a rendezvényre. Majd adáson kívül észbe kap, hogy ja, mégis. Az ő titkársága küldte a meghívót a Szabadelvű Polgári Egyesület címére. Az se rossz, amikor azt mondják, Gyurcsány Ferenc visszaélt a vendégjoggal a színpadon. Vendég? A saját színpadán? Amelyre a többi párttal kötött megállapodás szerint a DK 500 ezer forintot fizetett a színpad költségeiből?

 

És bárhogy erőlködnek: a DK nem hekkelt meg semmit, nem a DK kiáltott, a Föld dübörgött. A hekkelés akkor történt, amikor az MSZP ellenzéki kerekasztal tárgyalásokba kezdett, majd azzal állapodott meg - a többiek kihagyásával -, akik egy téma kivételével, nem vettek részt az egyeztetésen. A többieket hitegetve elosztották, hogy 75-31. És most dühösek, hogy a legnagyobb, akit kihagytak, azt mondta, 106.

 

Mesterházy Attila megnyerhette volna október 23-át, csak fel kellett volna hívnia a színpadra az összes szónokot. A szocialisták totális támadásának Gyurcsány ellen az az oka, hogy az MSZP-kongresszus döntött a listás (vagyis befutó) helyekről. Ha mégis közös lista lenne, DK-sokkal Kunczéékkal, másokkal, akkor bizony néhányaknak hátrébb kellene kerülnie. Ebbe már beleroppanhatna a kényes egyensúly. Ráadásul, ha van teljes ellenzéki összefogás, akkor a 75-31 sem tartható. De a 106 tudja mondani, hogy méltányosan visszalépünk, de a 75 és a 31 erre nem hajlandó.

 

Ma még...

 

Pedig máshogy akkor sem fog menni: közös lista, közös kormányfő-jelölt és közös egyéni jelöltek. Ha nem így lesz, hiába jut be biztosan a DK, Orbán marad.

 

Az MSZP-nek és az Együtt-PM-nek abba kéne hagynia az ellenzéki együttműködés meghekkelését. Már így túlfeszítettek minden húrt és rettenetes károkat okoztak. Be kéne fejezni.Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Több termék is brutálisan megdrágult egyetlen év alatt Magyarországon: a 94 vizsgált termék ára összességében ...
Bővebben >>