Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Orsolya napja van.

Nem a kútba sz... sz... szemetelnek, csak a kávájára

2013-09-06 19:15:26


Ezt szokta mondani a bölcs nép, amikor valaki illetlen dolgot művel, de az – első ránézésre és a mai magyar bíróságok előtt - nem merítik ki a büntethetőség kritériumait.

 

Mint mikor például a miniszterelnök, megígéri, hogy az apja cége nem fog résztvenni egy autópálya-építkezésen, aztán kiderül, hogy az apuka beosztottjának gründoltak gyorsan egy céget, az szállított követ az építkezésre, nem a kedves papa. Vagy amikor a vörösiszap-károsultakat úgy mentették meg a fenyegető rettenetes veszélytől, hogy a baleset után visszamaradt betonkeménységű vörösiszap folyása ellen épített magyar Kínai Nagy Fal felépítéséhez nem az Orbán-cég, hanem Simicska unokatestvérei szállították a követ, melyet aztán Julcsa néni adományfillérkéiből fizettek ki az önzetlen szállítóknak.

 

Vagy, amikor a miniszterelnök lányának esküvőjére csak az utat javítják meg államköltségen, de a főhercegnői frigy helyszínéhez, egy tanyához vezető utat már nem.

 

A szarevésnek nincsenek határai, másfélmillió a kátyúzás, megcsináltathatta volna magánpénzből, a családi kőbányából szállítva az alapanyagot, de nem, Orbánék takarékos népek, lehajolnak az elgurult fillér után is, ingyér meg a szar is csemege! Az adódból megvalósított kátyúzás harmatgyenge magyarázatát persze  képesek szóvivői szinten is, komoly pofával előadni, ami a vérlázító pofátlanságon túl a hülyeség minősített esete is, hiszen azt még az is tudja, aki életében nem hallotta a kommunikáció szót, hogy ezen a nép egyszerű gyermeke csak röhögni fog, merthogy ismeri a magyar utak magyar kátyúinak javítási szokásrendszerét.

 

Emellett nem csodálkozik, ha elharapja éppen a nyelvét, mikor óvatlan közlekedésbe kezd, viszont útjavítók, aszfaltozók láttán vidáman felrikkant: választás jön Anyu! Most bővült a repertoár, mert az is lehet a szöveg, hogy csaknem férjhez megy az Orbán valamelyik lánya? Merthogy lányokból a Mi Vezérünk kifogyhatatlan készlettel rendelkezik, míg fiúból csak egy van, az is kilóg a családból, mert állítólag normális, rendes ember – majd megromlik idővel ebben a környezetben…

 

El van cseszve rendesen Ráhel főhercegnő frigyének kommunikációja, szinte sajnálnám is a lányt, ha nem lengené be az egész nászt tömény gusztustalanságnak az a penetráns bűze, mely az örömapa otromba harácsolásából és gátlástalanságából fakad. Merthogy a tűpénzét gondosan összespóroló örömanya a Gellérthegyen vett lakást a lányának, a szomszéd lakást egy stróman nevén a fiának, a vőlegényt is szépen kitömte jólfizető állásokkal, pozíciókkal az apósjelölt, nem lesz itten gondja a fiatal párnak!

 

Tán még a teljes vagyonelkobzást is megúszhatják, ha egyszer véletlenül normális világ köszönt erre a hányatott történelmű, szerencsétlen országra.

 

Az esküvőt az örömapa tette közkinccsé, abban a hitben lehetett, hogy Erzsébet királynő népszerűégén is dobott a legutóbbi királyi nász, csakhát van némi differencia közte és az angol uralkodó között. Alapvetően például az, hogy az angol királynő nem lop, mint a szarka, a vagyona nyilvános, nemmellesleg pedig nemzete majd fele nem nyomorog az éhenhalás határán – hogy arról ne is szóljunk, hogy a népszerű uralkodó beadásai nem ütik meg a Puskás Akadémián elvárt szintet.

 

A hírek arról szóltak, hogy a TEK mekkora erőfeszítéssel fogja biztosítani a rendezvény résztvevőit, viszik magukkal a fő-étekkóstolót, nehogy valaki megmerényelje a paranoiás Vezért egy adag ricinussal, aztán becsináljon ott szégyenszemre, mikor feladják a tyúkpörköltet: Tálban már a tyúk is, kilátszik a lába, nem kapirgál többé Anikó főméltóságú asszony udvarában! Voltak beszámolók az aknakereső kutyákról, a sátor négy sarkán elhelyezett gépágyúkról, csak a légtér biztosítását végző Gripenek nem kerültek említésre, nehogy valaki ezen az ünnepélyes alkalmon idézze fel beszerzésük körülményeit!

 

A vendégek állambiztonsági ellenőrzése már megtörtént, mindenkiről tudják, hogy kinek mi volt ifjúkorában a rovásán, kinek ki a szeretője, az hogy a résztvevők zöme tagja a magyar közéleti maffiának, kit érdekel? Paparazzo ott úgysem lesz, a vendégek mobiltelefonjai sem kerülhetnek használatba, még a végén napvilágot látna, Kövér és Deutsch Tompi, amint szendvicsben nyomják Orbánnal, mint örök fiatalok.

 

Merthogy egyébként sátras lagzi lesz, ahogy annak idején eltervezte a Vezér, aki rövid és hálistennek csak átmeneti sznobság után megkereste a gyökereit és visszatért a számára otthonos szokásrendszerhez, bizonyítva, hogy nem véletlen volt már az óvodában is töpörtyű a jele.

 

Most is – állítólag – ő fogja beszerezni a lakodalomhoz szükséges alapanyagokat és az italt, jópofa ez az igyekezet, amellyel el szeretnék hitetni, hogy ez is egy éppenolyan falusi lagzi, mint a többi ebben az országban, de el van ez már rontva, mint amikor a magasugró nekirohan a lécnek, aztán átbújik alatta. Mindegy, kívánjunk boldogságot az ifjú párnak, az örömapának meg ezen a napon kivételesen ne kívánjunk semmit, legyen egy szép emléke majd a sitten, ha egyszer végre majd odakerül.

 

Azért lássuk be, hülye egy helyzet az, mikor valakinek milliárdjai vannak, oszt nem tudja megmutatni, idegesítő lehet. Habár ha a sátorban felveszi a láncot meg a karkötőt, azért csak sukár csávó lesz, még ebben a kissé punnyadt állapotában is. Szép rendezvény lesz, és kétévente számíthatunk egy ilyenre.

 

De kár, hogy nem láthatjuk, legalább a pávatáncot!

 

De ne legyünk telhetetlenek, inkább küldjünk nekik nászajándékot!

 

Mondd, te mit küldenél?

 

:O)))

 

 

 

 

 

 

 

 

 Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Permetezésről lesz a bejegyzésben, egyrészt a nehezen hozzáférhető helyek permetezéséről, másrészt egy erre a ...
Bővebben >>