Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ibolya napja van.

Rekordon az államadósság

2013-12-13 13:10:17


Nem volt időm utána nézni, de a közmédiának hazudott Fidesz-híradó nyilván bemondta a hírt. Készített hozzá infógrafikát, hogy a Gyurcsány-kormány időszakához képest mennyivel nőtt az államadósság - persze, a korrekt és tisztességes tájékoztatás szabályai szerint. Végre egy releváns témában szólították volna meg a DK elnökét, vagy Bajnai Gordont.

 

Biztos, ami biztos, muszáj rögzítenem. Tegnapi csendes hírecske volt, hogy december elejére minden korábbi rekordot megdöntött a központi költségvetés adóssága, az ÁKK adata szerint elérte a 22 728 milliárd forintot. A növekedés mögött a novemberi dollárkötvény kibocsátás áll. Január óta 2000 milliárd forinttal nőtt a tartozás.

 

Akkor rögzítsük még egyszer: az Orbán-kormány hiteleket vesz fel (ez másokkal is előfordul, csak nem hazudják le, ráadul ők drágábban teszik, mint az IMF-hitel volt), és bizony az Orbán-kormányé a negatív rekord ebben is. Ráadásul ez az összeg úgy jön ki, hogy az a volt a régi szöveg: a magánnyugdíjakat (3000 milliárd) azért kell ellopni, mert abból államadósságot csökkentenek. 

 

Hol a lé, fideszes kollégák?

 

Abba bele sem megyek, hogy Orbán egyik választási ígérete volt az adósságcsökkentés. Igaz, a bóvli kategóriát nem ígérte, mégis megvalósult. Benne is maradunk. Amikor Gyurcsány Ferenc kormányzott, ilyen szégyen sosem esett meg velünk, hazánkat folyamatosan befektetői célpontnak javasolták.

 

Tudom, az államadósság csökkenését nem érzi az átlagpolgár, de azt már biztosan, hogy tizenhatezer pedagógus nem kapta meg a fizetését.

 

De a stadionok épülnek-szépülnek mind a 400 nézőnek.

 

És létezik, hogy ez a brigád a helyén maradhat?

 Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A járványhelyzetben gyakran merül fel kérdésként, hogy elsősorban kiknek javasolt egészségügyi maszkot használ...
Bővebben >>