Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Hedvig napja van.

Salátaposzt - vegyes vágott

2014-03-04 08:04:39


Csak úgy, ami eszembe jut...
 
Hova tűnt Kálmán Olga?
Vannak közszereplők, televíziós személyiségek, akik eltűnhetnének, de ez a tény a kutyának se tűnne fel, mert olyan jellegtelenek, tizenkettő egy tucat.
Kálmán Olga nem tucatember, az évek során intézménnyé is nőtte ki magát.
Az utóbbi időben vannak jónéhányan, akik megütköznek rámenős stílusán, mert a magyar ember nehezen viseli azt, ha szembetalálkozik a pőre igazsággal, jobban szereti, ha a tényeket körbemaszatolják, van egyrészt meg másrészt, vannak kibúvók.
A népszerű médiasztár nem híve ennek, mint egy bulldog, úgy szorítja riportalanyát, ha az elkezd mellébeszélni.
Akkor látni, hogy mennyire jó, mikor eltűnik a képernyőről, mert hiányzik.
Ezzel nem szeretném azt állítani, hogy akik helyettesítik, azok nem szakmai kiválóságok, hogy nem jól vezetik a műsort, mégis valami hiányzik, talán a gesztusai, a mosolya, a sokatmondó arckifejezései, talán még az is, hogy sokszor elkezdünk tűnődni, hogy kinek a véleménye érdekesebb, riportalanyáé vagy az övé?
Az ATV annyit azért megtehetne, hogy tisztességes tájékoztatást ad egyes számú sztárjáról, bizonyára van a kérdésre – hova tűnt Kálmán Olga? – megnyugtató válasz…
 
Az ukrán válság kapcsán már meghallgathattuk az összes russzofób sztereotípiát, kis senkik hordták le Putyint, az oroszokat, miközben itt él mellettünk az orosz nép, melynek a történelmünk folyamán ezer okot adtunk rá, hogy gyűlöljön bennünket, az ukránoknak nemkülönben.
Mégis mi gyűlölködünk, és meg sem próbáljuk megérteni az ő szempontjaikat, helyzetüket és indítékaikat, csak mondjuk és mondjuk, a ki tudja mikor és ki által kitalált előítéleteinket.
Közben ájultan hallgatjuk a nyugati világ megmondóembereit, akikről egyébként józan perceinkben tudjuk, hogy ott állnak az események mögött, ők azok, akik beleszúrják a ló tomporába a kötőtűt, hogy aztán ha levetette lovasát, ők ugorhassanak nyeregbe.
Közben meg szabadságról és függetlenségről énekelnek.
Amerika még a térképen alig látható Grenadát sem viselte el a, pedig az csak háromszáz négyzetkilométer, húszezer lakossal, - szovjet – kubai behatolásként kezelte a helyi vezetők viszályát és katonailag megszállta a szigetet.
Az oroszoktól meg elvárnánk, hogy eltűrjék, hogy valaki átjött a pesti házuk elé Budáról és elkezdi befalazni az ajtókat-ablakokat.
Szóval nem kellene mindig nagy, elvont és szép elvekben gondolkodni, az oroszok nem engedik, hogy elvegyék tőlük a kijáratot a meleg tengerekre, nem is hibáztatom őket ezért.

 
Gyurcsány odadobott egy kis gumicsontot a jobboldalnak, elmondta, hogy egy választási győzelem esetén pártja támogatni fogja a meleg párok házasságát, és a gyermekneveléstől sem tartaná távol őket, beleértve az örökbefogadást is.
Mint már annyiszor, most is kiderült, hogy a mi társadalmunk álszentsége mértéken felüli.
Egyszerűen nem értem, hogy mi motiválja a melegházasság ellenzőit.
Két ember együtt él, megosztják egymással ez életüket, a munkájukat,érzelmekkel közelítenek egymáshoz, sok esetben ezerszer különb életet élnek,mint kritikusuk, a vadul buzizó tapló, aki veri a feleségét, a gyerekeit,iszik, mint a gödény – rosszabb esetben a feleségével együtt, - miért baj az,ha valamiféle keretet szeretnének adni a kapcsolatuknak?
Vagy miért baj az, ha gyereket nevelnek?
Mint tudjuk, a homoszexualitás nem egyéni döntés kérdése, nem nevelhető valaki erre, ehhez hajlam kell, mely a természet furcsa játéka, de ettől még micsoda embereket adnak a társadalomnak!
Miért kell ennyire primitíven szemlélni a világot, miért nem lehet elfogadni a másságot?
A világ attól szép, hogy változatos, attól megy előre, hogy sokfélék vagyunk,miért nem lehet egymást hagynunk békében élni és együttélni az adottságaival?
 

 

Jó lenne már kis nyugalom, kis békesség ennek az országnak, mert egyre vadabb és egyre élhetetlenebb, egyre kevésbé érezheti magát biztonságban a gyerek és az öreg, pedig erről lehet lemérni egy társadalom kulturális helyzetét.
Ebben az országban ma a kisgyereket eleve beskatulyázzák, megszégyenítik azért,mert zsidó vagy cigány, vagy csak, mert szegény.
Az öregnek meg éheznie és fáznia kell, egy átdolgozott élet után létbizonytalanságban kell tengetnie öreg napjait, és még ha jó anyagi helyzetben van, akkor sem tudhatja, mikor vágja el a nyakát egy pénzre vadászó drogos, vagy szadista bűnöző.
Kellene már egy kis langymeleg biztonság, amit olyan lenézően emlegetnek azok,akiknek ez majd eszükbe sem fog jutni, mikor derékig másznak a kukába, mikor életük vége felé mint használhatatlan selejtet kihajigálja őket a társadalom a szemétdombra, mert nekik már nyugdíjuk sem lesz.
Mi lesz velünk?
És mi lesz a gyerekeinkkel és az ő gyerekeikkel – ki meri megjósolni?

Legfeljebb reménykedhetünk…

:O)))Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A várva várt Billingo Bankszinkron megérkezett! Segítségével minden eddiginél könnyebben menedzselhetőek a p...
Bővebben >>