Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Hedvig napja van.

Sicc!

2014-08-14 10:46:27


Még mielőtt valaki felhánytorgatná, szabadságon vagyok, és csak politikáról nem írhatok, másról – például a macskákról és kutyákról – lehet írnom, nem igaz?


Szóval az egész azzal kezdődött, hogy megellett a szomszédasszony macskája, vagy a fene tudja, kinek a macskája, merthogy nyaralóövezetben élek, ahol a macskáknak csak júniustól szeptember végéig van gazdájuk, utána foghatnak egeret maguknak, ha nincs mit enni, és ha van egér éppen.
Szeretném hangsúlyozni, hogy nekem semmi bajom nincs a macskákkal, bár a klasszikus felosztás szerint kutyásnak számítok, jelenleg éppen kutya nélkül, és a jelek szerint a macskáknak sincs bajuk velem.

Ma reggel viszont történt valami, ami felborította a békés egymásmellettélést.
A négy jópofa kiscica ugyanis éppen most veszi birtokba a világot, ennek keretében reggelre ideszartak a teraszra, fene a jódolgukat.
Ami azt illeti, én a kutyaszart sem szeretem kerülgetni, ellentétben a lakásban tartott kutyák gazdáival, akik leterítenek egy kutyapelenkát és szilárdan hisznek abban, hogy ezzel eleget tettek a higiénia összes követelményeinek – ilyen tekintetben világnézetileg teljességgel semleges vagyok.
Sajnos a házmesteri feladatokat nekem kell ellátnom, így aztán a reggel sűrű káromkodásokkal kezdődött, miközben eltöprengtem, mi lesz velem, ha az anyamacskával együtt öt cica, plusz a következő szaporulat ideszokik, hiszen a macska e tekintetben rettenetesen konzekvens tud lenni.
Tudom, vannak népi gyógymódok a probléma megoldására, úgymint falhozcsapás, vízbefojtás, élve elásás, felakasztás és agyonverés ásóval, de ezek számomra kivitelezhetetlenek, valahogy idegenkedek a radikális megoldásoktól – én még a Ceausescu-házaspár kivégzésében sem tudtam gyönyörködni, inkább sajnáltam őket.

Nem nagyon értem ezeknek a kisállatoknak a gazdáit, én ugyan nem voltam képes kiolvasni a Micimackót soha, azt mégis tudom, hogy aki befogad egy állatot, az felelősséggel tartozik érte.
A felelősség nem csak arra terjed ki, hogy amikor kedvünk tartja, lökünk a szerencsétlennek valami ennivalót, hanem arra is, hogy ezt csak akkor tesszük, ha erre rendszeresen módunk van, mert a tél hideg és kegyetlen, a legyengült állat rettenetes kínok között pusztulhat el. 
De kit érdekel, jövőre is jön erre macska, majd legfeljebb azt etetjük.
Ha már megmacskásodik valaki, annak kellene első dolgának lenni, hogy ivartalanítja az új kedvencet, mert ha nem, csak a gondokat szaporítja.
De a padlófűtéses lakásban egész nap bezárva tartott kutya helyzetét is állatkínzásnak vélem,  bármennyire tiltakoznak is ez ellen a jópofa, macskajellegű kutyák cukipofa tulajdonosai.
 
A macska vagy negyvenféle betegséget terjeszt, köztük ott a toxoplazmózis – amely egyébként az egyik leggyakoribb állatról emberre terjedő betegség Magyarországon.
Ez különösen a várandósokat (a parazita, a méhlepényen áthatolva agyvelőgyulladást okozhat a magzatnál), a legyengült immunrendszerű felnőtteket és a még fejletlen immunrendszerű kisgyerekeket veszélyezteti. 
Vagy itt a galandféreg-fertőzés.
Ez  súlyos máj-, vese- és tüdőbetegségeket okozhat.
Gondozatlan állatok 90-95 százalékában élnek ilyen giliszták. 
Mivel a kórokozó nagyon veszélyes, az évenkénti féreghajtás kötelező lenne, - vajon ki végezteti majd ezt el a rendetlen kiscicáknál, akik felnőve a kóbor macskák nehéz életét fogják élni?
Gyanítom, hogy senki.

És mit kezdjek most én, akinek esze ágában sincs befogadni a macskákat, a szomszédasszonnyal sincs kedve veszekedni, a macskaszart sincs kedve takarítani, nem is beszélve arról, hogy mióta macska van a kertben, eltűntek az énekesmadarak.
Ehhez kérem a tanácsaitokat, kedves macskások, mert én ehhez nem vagyok elég okos, meg azt sem szeretném, hogy miután a cica megmosakodott és gondosan kinyalta a saját fenekét, engem arcon nyaljon, szóval hogy lehet humánusan megszabadulni a macsekoktól?
Minden ötlet érdekel, kalandorok kíméljenek!

:O)))Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A kültéri világítás épp olyan lényeges, mint a megfelelő mennyiségű és minőségű fényt szolgáltató beltéri lámp...
Bővebben >>