Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Dömötör napja van.

Szili Katalin karrierje

2015-03-20 17:29:54


Szánalmas pályafutás az övé, pedig lehetett volna valaki is, - hogy senki lett, azt jórészt magának köszönheti.
Az MSZP politikusának, emellett felettébb sokra is tartotta magát, tipikusan ő volt az az álomüzlet, akit meg kellett volna venni annyiért, amennyit ért és eladni annyiért, amennyire tartotta magát.
Nem rovom fel neki, hiszen az embernek legyen ambíciója, márpedig neki aztán volt.
És voltak támogatói is, akik a szocialisták belharcaiban őt tolták maguk elé, merthogy nő volt, aki alkatilag is megfelelt a szocialista nagyasszony álomképének, és adjuk meg, jól hozta a figurát.

Emellett vallásos is volt, és ugyan túlzásba nem vitte, de keneteskedett is időnként egyet-egyet, ami szintúgy nem lett volna baj, ha nem keveri össze a politikus és a hívő funkcióját, merthogy a hívő higgyen, a politikus meg politizáljon úgy, hogy se az egyház, se a politika ne tudja kihasználni az egybeesést.
Szerintem.
Ő volt a szocialisták Semjén Zsoltja, csak nem lovagolt.
De legfőbb erénye az önálló gondolkodás volt, melynek eredményeképpen állandóan önálló utakat keresett, hogy dicsérő szavakat is ejtsek róla, ő volt az a liba, amelyik a költözés alkalmával, mikor minden társa dél felé repült, nekiindult északnak.
Ez egy politikai pártban a párt egyik vezetőjétől igen szokatlan attrakció, de őt a hatékonyság soha nem érdekelte, pedig elemi érdeke lett volna, hogy egy erős párt vezetője legyen.

Persze ő nem az egyik vezető akart lenni, hanem a párt vezetője, ami azért volt érdekes, mert a képességei ehhez hiányoztak.
Milyen politikus az olyan, aki képtelen felmérni egy adott helyzetben saját helyzetét, támogatottságát?
Ha erre képtelen, hát hogy lenne képes az ország helyzetének reális értékelésére?
Féktelen karrierizmusa és hatalomvágya miatt gyűlölte Gyurcsányt is - az általa betöltött poszt őt illette volna - szerinte.
Nem lennék meglepve, ha ő lenne az egyik felelőse az őszödi beszéd kiszivárogtatásának.
Nem egyszer támadta hátba pártját, még a Tubesre is felmászott, a bánáti bazsarózsát öntözni honleányi könnyeivel, no, meg puncsolni kicsit a Bánatos Marabúnak, aki akkor éppen köztársasági elnök volt - mára már ő is senki, aranyhal, akitől már kívánt Viktor hármat és utána nyárson megsütötte.
Megérdemli ő is a sorsát.

Voltak hívei, mert felettébb szívhezszólóan tudta mondani a semmit, volt kis nacionalista bukéja is, nem véletlen, hogy most Semjén Zsolt felkérésére a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságán dolgozik,- állítólag a kis génbank megtiszteltetésnek tartja, hogy együtt dolgozhat vele - vélhetőleg majd palotást táncolnak a nemzeti ünnepeken...
Mindenesetre most Orbántól kapja a fizetését, arról nem hallottunk, hogy lemondott volna pártja vezetéséről.
Merthogy az is van neki, majd utánanézek a Guglin, hogy is hívják őket, merthogy hogyér adják őket, azt megtudhatjuk majd a Miniszterelnökség fizetési listájáról.

A magyar politikusok egyébként is meglehetősen szakszerűen vannak összeválogatva, aki gerinces és még ért is valamihez, az rendszeridegen elem, semmi keresnivalója nincs egy párt vezetésében sem.
Szili majd járja a szomszédos országokat és tanácsokat ad - aki tudja csinálja, aki nem az tanítja - a nemzetiségi autonómia kérdéskörében,merthogy arra rettenetes szükség van.
Nem jó a régiók Európája, ahol az adott területek népessége a közös célokért dolgozhat, nekünk a kutyaház kell, ahova bezárkózhatunk és kifelé ugathatunk meg acsarkodhatunk, mert ezt kívánja a néplélek.
És ezt fogja szolgálni a nagyasszony is a kegyelemkenyéren, melyért kétségkívül megdolgozott.

Kívánjunk neki szép életet, de azért hosszú távra nem terveznék a helyében...

:O)))

 Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem visszalépek, hanem előre – jelentette be Karácsony Gergely szerda délután tartott rendkívüli sajtótájékozt...
Bővebben >>