Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Hedvig napja van.

Ultimátumok

2014-10-27 09:13:05


Orbán hibázott, nem kicsit – nagyon.
Két olyan társadalmi csoportot sértett vérig, akik képesek megkeseríteni az életét, komoly tömegeket mozgósíthatnak ellene, legkellemesebb esetben pedig akár el is zavarhatják a malac kacskaringós farkára – de ez persze egyelőre csak ábránd.
De azért áll a bál.

A könnyebb feladatnak a fiatalok megnyugtatása tűnik, velük szemben a Nagy Pávatáncos már megtette a nyitólépést, meghajolt és felajánlotta, hogy az adónak felső korlátot szabnak, ami hétszáz forint lesz, ami igazán bagatell összeg, ha valakinek milliós fizetése van, mely mellett még a csőröcskéjét is megnedvesítheti a Nagy Korrupciós Lavórból – természetesen a táplálkozási láncban elfoglalt helye mértékében.
A diáknak, a kiskeresetű fiatalnak, a nyuggernek viszont hétszáz forint maga a gazdagság, ha átváltja sörre, libanyakra vagy csirkefarhátra.

Gondolom, az elképzelés az lehetett, hogy majd elkezdenek valakivel alkudozni, jobb esetben az tüntetők közé telepített saját ügynökükkel, és megállnak valahol ötszáz forintnál, majd bejelentik, hogy a kormány kompromisszumkészsége és felelősségérzete meghozta az eredményét, úgyhogy a győztesek szépen hazaballaghatnak.
Nagy kár, hogy a pszichiátriák lakóin kívül tulajdonképpen már senki sem hisz neki, mindenki ismeri a sunyiságait, így nem tűnik valószínűnek, hogy az érdekeltek a feltétel nélküli kapituláción kívül bármit is elfogadjanak, és minél tovább húzza ennek bejelentését Viktor, annál nagyobb lesz a bukás.

Már ma este is sokan türelmetlenkedtek, és elkezdték leamortizálni a Fidesz Lendvay utcai székházát, - ha Orbán ránéz a homlokzatra, és elképzeli, hogy az ő ábrázata is hasonlóképpen fog kinézni, sírva fakadhat.
Az is meglehetősen érdekes, hogy egy egyszerű vizitdíj-típusú ügy milyen hamar kapott politikai tartalmat, társadalomkritikai jelleget.
Ha ezt a vonalat erősítik a tüntetők – nem fizetnek adót tolvajoknak – akkor lehet ebből akár még politikai kibontakozás is, ha visszatérnek az adó problémájára, akkor hosszabb távon vesztenek.
Ameddig a – tüntetők véleménye szerint - Digitális Analfabéta és vazallusai irányítják az államot, itt XXI. század soha nem lesz.
Ma persze még hazasétálnak a hétvégi forradalmárok, de nem biztos, hogy a hatalom packázása nem bőszíti fel őket annyira, hogy ne csak a székház berendezését törjék össze, de adjanak a lakóinak is.

Orbán másik nagy hibája a labdarúgó-szurkolók megsértése volt.
A szurkolók nehezményezik a stadionok beléptetési rendszerének szigorítását, a vénaszkennert feleslegesnek ítélik, idegenkednek személyazonosságuk nyilvántartásától és nem hiszik el, hogy egy meccs után adataikat megsemmisítik.
Tény, ami tény, innen már csak egy lépés, hogy mindenkinek a bőre alá chipet ültessenek be, mint a Bodrinak, amúgy meg – bízva Kubatov Gábornak, az FTC elnökének képességeiben és rutinjában – valóban, kissé túlzottnak tűnik az eljárás, habár kétségkívül megkönnyíti a rendezők életét.

A drukkereket viszont ez idegesíti, hiszen kit érdekel a stadion, kit érdekel a meccs, őket az az adrenalin érdekli, ami egy jó kis bunyó alkalmából elönti a szervezetüket, boldog eufóriába ringatva őket.
Így viszont a bunyó kockázatos, és ha a vénaszkenner dolgozik, akkor akár örökre ki lehet őket tiltani a stadionokból, sőt, el is lehet őket raktározni, ki lehet fizettetni velük a kártételeiket, szóval kényelmetlenné válik ez a szép, madárdalos élet.
Ők sem fogják beérni félmegoldással, ők is adtak ultimátumot, az ő szankcióik pedig meredekebbek lesznek a civilek amatőr és humánus megoldásainál, hiszen ők gyakorlottak a randalírozásban és a rendőrökkel vívott harcban.
Saját irányítási rendszerük van, a maguk módján fegyelmezettek is. 
Ha ma ők balhéznak a Lendvay utcában, lehet, égnek a függönyök, az íróasztalok, a berendezés.
A rendőrök sem állnak olyan békésen a fallal a hátuk mögött, hogy semerre se tudjanak mozdulni - jelzem, a parancsnokot jól seggbe kellene rúgni és elküldeni továbbképzésre, de azonnal.
Hát, most van negyvennyolc óra szünet, a fiatalok ötletesek, majd kitalálnak valamit, a köménymag meg elkezdi töltögetni az üvegeket, meg rendelnek egy raklap viacolort…

De a legnagyobb hiba volt akkor kiprovokálni a cirkuszt, mikor a világ összes médiuma Magyarországra figyel, és amikor a szövetségeseink is árgus szemekkel figyelik, hogy mit lép a Kettéfűrészelt Gigász.
Mást ne mondjak, az USA ideiglenes ügyvivője is ott sétált a fiatalok között, hátizsákkal a hátán és beszélgetett.
Ha ez nem kristálytiszta üzenet, és még ezt sem érti, akkor Orbán beszámíthatatlan.
És úgy tűnik, hogy akkor most akkor van…

:O))) Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Négy évig egyetlen cég, a B+N Referencia Zrt. végezheti a Közbeszerzési Ellátási Főigazgatóság (KEF) ellátási ...
Bővebben >>