Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Szabina napja van.

Vacsoracsata

2013-09-16 08:15:01


Fene tudja, mi a jobb: ha egy politikus beszélni kezd, vagy ha egy politikus hallgat.


Mindkettőre volt példa mostanában, én meg tobzódhattam az elégedettségben, végre új bölcsességek birtokába juthattam... Kónya Péter a Facebookon üzent Gyurcsány Ferencnek, szerinte ugyanis a DK elnöke az összefogás helyett az ellenzéki vetélkedést választotta, és ha nem mutat több bölcsességet, felelős lehet azért, hogy Orbán Viktor újra hatalmat kap.


Ha most elfeledkeznék a higgadtság minden bloggert kötelező szép erényéről, akkor azt írnám, hogy hát, azért ehhez pofa kell, de ez az egész annyira abszurd, hogy amúgy is elakadt a szavam, így aztán könnyű volt tartanom a szakma szabályait. Már azon is elképedtem ugyanis, hogy Kónya Péter megszólalt, és azonnal eszembe jutott a vicc az ötéves Pistikéről, aki soha életében egy büdös mondatot nem mondott, majd egy vasárnapi reggelinél odaszólt a meglepetéstől sokkot kapó anyjának: Forró a kávé! Anyja döbbenten kérdezte: Hát te tudsz beszélni, kisfiam? Már miért ne tudnék? – kérdezett vissza Pistike. Hát mert eddig soha, semmikor, egy szót se… - magyarázkodott a meglepett anya, mire is Pistike megmagyarázta: Hát idáig még soha nem volt forró a kávé!


Szóval most hirtelen Kónya Péternek is forró lett a kávé, vagy csak valaki elmagyarázta neki, hogy bármit is érzett, az csak az érzékszervek csalása volt, hiszen a kávé forró – és sziszegett is egyet, demonstrálandó a helyzetet. A kávét ez esetben Gyurcsány Ferencnek hívják, akinek az a bűne, hogy elfelejtette megindultan megköszönni, mikor Kónya elvi alapokon álló harcostársai háromszor leköpték és négyszer seggberugták. Kónya szerint több bölcsességet kellene tanúsítania, ez esetben például boldogan és alázatosan át kellene adnia pártja tagjainak és szimpatizánsainak írásos kötelezvényeit, melyben vállalják, hogy a következő választáson kis kanyarral Viktorra fognak szavazni – a kis kanyar neve Együtt2014.


Hiába, előzetes hosszú akklimatizálódás nélkül politikusnak állni hozzávetőleg olyan, mint a Szaharában a számum kavarta homokviharban tévelyegni, ami még egy tevének is kihívás, jóllehet ő erre a környezetre van optimalizálva.


Sajnálom Kónya Pétert, meg dühös is vagyok rá.


Sajnálom, mert a sok pszeudo-párt és pártnak nevezett szűk baráti körök között neki - a sors különös kegyéből - valódi politikai erő került a háta mögé, és még akkor is sajnálom, ha ez az erő a szinte robbanás-szerű színrelépése óta nem annyira virágzik, mint inkább fonnyadozik, de ettől persze még valódi erő és a rejtett lehetőségek tárháza. Sajnálom, mert megértem, hogy mint katona fegyelemhez szokott, és ahhoz, hogy a rá szabott feladatokat legjobb tudása szerint hajtsa végre, ő pedig iparkodott megfelelni, merthogy azt azért nem hiszem, hogy mint katona ne tudná, hogy ha valakire lőni kezdenek, akkor az – ha van mivel – akkor előbb-utóbb vissza fog lőni.


Márpedig – úgy tűnik – van mivel, habár ellenfelei mindenképpen ennek ellenkezőjét iparkodnak bizonyítani.


Erről írta egy kommentben egyik kedvelője: „Én csak azt nem értem: ha DK "1 % - os párt... Nincs mögötte mérhető támogatottság... Megosztó... Vállalhatatlan..." stb. akkor miért kínlódnak vele, üzengetnek? Ha annyira nem számit, hogy nem volt érdemes bevonni az összefogásba, akkor az együtt/külön összefogás tegye a dolgát, a DK is azt teszi.”


De haragszom is Kónya Péterre, mert tudnia kell, hogy ha a maffia felvesz a soraiba valakit, akkor azt elküldi ölni, hogy többé ne legyen módja kilépni a körből. Lehet, meglepő, amit írok, de nekem az Együtt2014 tagszervezetei közül legalább kettő a Fidesz „ötödik hadoszlopa”, - így hívták a spanyolok Franco betelepített ügynökeit a spanyol polgárháborúban…


Kónyát is diszkreditálták, attól tartok, ő maga ezt észre se vette.


Katonaember, egyenes jellemmel, fel se tételezné szerintem, hogy valaki a deklarált céljaival ellentétesen ügyködik, pedig hát az ellenzék megosztottsága senki másnak nem kedvez, csak és kizárólag Orbánnak, meg azoknak, akik az ő fizetési listáján szerepelnek. Nem tudom, mit szólt volna, ha a szocialistákkal való együttműködés jegyében azt mondják neki, hogy nézd Péter, tehertétel vagy nekünk, hiszen több szavazatot viszel, mint hozol, így hát nincs helyed a képviselőjelöltjeink között sem, menj Isten hírével, csak előtte a szervezeteidet, az aktivistáidat meg a szervezeted szavazatait add le a ruhatárban!


Ugye, milyen hülyén hangzik? Érdekes, hogy emberek néha nekiállnak beszélni, mikor hallgatni üdvösebb lett volna…


Ennek szép példája Gyurcsány Ferenc is, pedig őt már az anyukája is figyelmeztette, hogy aki lotyaszájú, annak sok bajt jegyez az álmoskönyv. Ő az ATV-n, a Fórum című műsorban elmondta, hogy úgy látja, 2008-ban a népszavazás után le kellett volna mondania. Ugyanakkor szívesen vacsorázna Orbán Viktorral, szerinte izgalmas és cifra beszélgetés lenne. A Demokratikus Koalíció elnöke hozzátette, hogy benne nincs harag, és a kormányfővel mint magánemberrel nincs baja. Politikai kompromisszumot ugyan nem kötne vele, és nem ért vele egyet, de neki "nem büdös a miniszterelnök."


Hát, szerintem meg a ciklus végéig nem kellett volna lemondania, mert ha valaki chiken game-be kezd (ez az a játék, melynek során a két szemberohanó kocsit vezetők közül az veszít, aki félrerántja a kormányt…) akkor az ne trükközzön, akkor padlógáz és mosoly a recept…) – aztán meg kellett volna várni, míg a választó is rájön, hogy itt éppen puccs zajlik… De ez nem bosszantott, mert ez politikai mérlegelés kérdése, az meg az ő szakmája, biztosan vannak információk, melyeket ő tudott, mi meg nem – hát legyen.


De ez a vacsoracsata, ez kiakasztott.


Írtam már erről, akinek van kedve, az itt olvashatja, a legelső bejegyzés az  oldalon, a 2012. január 20–i posztban.
Szóval, nekem Gyurcsány ne adja elő a jóságos Feri bácsit, ne vigye túlzásba az általa feltehetően korrektségnek vélt szellemi kihívást, hanem viselkedjen ésszerűen. Hősünk ezekben a dolgaiban olyan, mint Assisi Szent Ferenc, - assisi, hogy a választó díjazza majd a nagyvonalúságát, pedig  a nép némi élettapasztalattal is rendelkező gyermeke egyszerűen csak hülyének nézi.


Méghogy Orbán nem büdös?


Mint a kolera, kedves Feri, mint a kolera, olyan büdös!


Körüllengi a fasizmus bűze, a diktátorok orrfacsaróan penetráns illata, a profi bűnöző odőrje, - ez a koma annyira büdös, hogy a görény térdenállva könyörög a receptért.


Ezzel együtt vacsorázni?


Hát mit szólnának a választók, ha éppen ő, akit egyébként ez a magánember magánemberi minőségében is, - ha biztos lenne benne, hogy elkerüli a büntetést - már régen megölt volna a valóságban is, nem csak karaktergyilkolászta volna, éppen ő tenné szalonképessé ezt az országrontót, ezt a manifeszt bűnözőt?


Elképesztő.


Jómagam azzal ülök egy asztalhoz, aki számomra emberileg elfogadható, a patkányok meg zabáljanak ott, ahol akarnak, a saját társaságukkal. Szóval ebből a beszédből sok gond származik, azért is szereti a nép azokat a politikusokat, akik ki sem nyitják a szájukat, mert azoknál kevesebb az esély arra, hogy hülyeségeket beszéljenek. Talán kellene ezt a kérdéskört átbeszélni a tanácsadókkal.


Az se baj, ha némelyik új lesz, és ismeri az átlagember nem túl emelkedett, de roppant lényeglátó gondolkodását…

 

:O)))Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Új és különleges kiállítások, túrák, tárlatvezetések, előadások várják a látogatókat Pécsett a Janus Pannoniu...
Bővebben >>