Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Piroska napja van.

Védekeznek

2014-02-26 12:09:03


Kétségbeesetten. Pedig nem így tervezték. Azt gondolták, hogy ha most a választások előtt néhány héttel bedobják újra Őszödöt, akkor az majd jól elvisz mindent. Manipulált jelentéseket hoztak nyilvánosságra, amelyeknek a célja, ez a primer kommunikációból egyértelmű volt, azt bizonyítani, hogy Gyurcsány Ferenc volt az, aki kiszivárogtatta a beszédet. A dolgok azonban másként alakultak. Nem jól kozmetikázták a jelentéseket, nem tudtak, annyit húzni belőlük, hogy a dolog ne forduljon át. 

 

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke indította el a lavinát. A gyanú szerint, Kósa maga is részt vett abban a csapatban, amely 2006-ban megtervezte és végrehajtotta az őszödi beszéd, és ezt fontos hangsúlyozni: néhány mondatának sajtóhoz való eljuttatását, nos Kósa közepes újságírói nyomás alatt, az ATV Szabad Szemmel című műsorában elismerte: a Fidesz szervezte a beszéd részleteinek nyilvánosságra hozatalát. 

 

Aztán egy nappal később már magyaráz Kósa és arról beszél, hogy nem úgy értette. Ez persze nem elég, hiszen akkor már a történet nem arról szól, amiről a Fidesz szpindoktorai eredetileg szerették volna, a történet irányítása elkezdett kicsúszni a kezük közül, így beküldik Pintér Sándort is a ringeb, akinek a felügyelete alatt áll az AVH. Pintér meglepő taktikát választott a kármentésre. A beszéd tartalmáról beszélt és nem annak nyilvánosságra kerüléséről. „Sokan azzal foglalkoznak, hogy ki hozta nyilvánosságra az őszödi beszédet, holott nem az a baj, hogy nyilvánosságra került, hanem az a baj, hogy a beszéd igaz, hogy becsapták a választókat,“ mondta Pintér. 

 

Ez már a teljes zavarodottság jele volt. Hiszen néhány nappal korábban, amikor a AVH feltette honlapjára a kozmetikázott jelentéseket a fideszes kommunikáció célja világos volt. Insziunálni, hogy Gyurcsány volt a szivárogtató és zavart kelteni az ellenzéki összefogás pártjai között. 

 

Ám a történetet nem lehet már leállítani. Kezdenek helyére kerülni a 2006 őszén történt események részletei. A puzzle újabb és újabb része kerül helyére és egy re világosabb a kép. Ez a történet már nem a szivárogtatásról szól, hanem arról: ki szervezte a 2006-os zavargásokat, kik álltak Budapest lángba borításának a hátterében? 

 

Kedden a Klubrádió beszéljük meg című műsorában Zentai Péter, aki 2006-ban a Magyar Rádió berlini tudósítója volt, egy nem csak érdekes, de igen fontos részletet osztott meg a nyilvánossággal. Zentai elmondta, hogy néhány nappal 2006 szeptember 17-e, a Magyar Televízió épületének ostroma előtt, egyik külföldi televíziós kollégája ajánlatot kapott Magyarországról egy televíziós cégtől, hogy néhány nap múlva érdekes események lesznek Budapesten és a cég áll rendelkezésükre, biztosítja nekik a technikát. 

Ez egy újabb olyan információ, amely arrafelé mutat, hogy fideszes hazugság, az, hogy a magyar nép spontán felháborodásában elfoglalta a Magyar Televízió épületét. 

 

Az világosan kezd kirajzolódni, hogy 2006. őszén a Fidesz a minél rosszabb annál jobb taktikáját követte. Egyik képviselőjük a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén azt kérte számon a rendőri vezetőkön, hogy a rendőrök miért nem használtak éles lőszert. Az azóta a vádlottak padjára ültetett rendőrtábornokok megtiltották éles lőszer használatát. Mostanra világos, hogy a fegyverhasználatot nem a rend helyreállítása miatt kérték számon a rendőrségen, hanem attól remélték a helyzet további eszkalálódását.  Képzeljük el mi történt volna, ha szeptember 17-én a rendőrség a televízió székházát ostromló futballhuligánok közé lövet. Rögtön arra is rákérdezhetünk, hogy miért állította, azt: ő csak a rádióból értesült az őszödi beszédről. Erről ugyanis a most nyilvánosságra került jelentés mást állít. De választ kell kapjunk arra is, hogy a Fidesz tevőlegesen részt vett-e a demokratikus államrend erőszakos megváltoztatásának kísérletében? 

 

Hát ezért a nagy zavarodottság a Fidesz környékén ezekben a napokban. Tizenkilencre ászt húztak. 

 
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A személybiztonságra és takarításra szakosodott budapesti bűnszervezet szövevényes cégláncolatban tüntette el ...
Bővebben >>