Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Béla napja van.
15 év hajléktalanság után jutott otthonhoz
2016-02-10 14:16:37
15 év hajléktalanság után jutott otthonhoz

15 év hajléktalanság után jutott otthonhoz

Kunyhóban élni nem könnyű: nincs víz és áram, fűteni sem lehet rendesen, a biztonság pedig csak a házőrző kutyák éberségén múlik. „Ott mindenért meg kellett küzdeni..., a kényelem az hiányzik”- mesélte még a nyáron, amikor javában folyt annak az újpesti bérlakásnak a felújítása, amit ma már otthonának hívhat. Gábor élete nagyot változott, mióta beköltözhetett a lakásba. 
 
A Habitat for Humanity Magyarország Elsőként Lakhatást! programjának köszönhetően az elmúlt évben Gáborral együtt tíz hajléktalan ember jutott valódi otthonhoz, közülük hatan Újpesten. „Önkénteseink segítségével és a program résztvevőinek bevonásával rossz állapotú önkormányzati bérlakásokat újítunk fel.
 
A lakásokba hajléktalan emberek költöznek be bérlőként, akiket a program szociális munkása segít a beilleszkedésben és abban, hogy képesek legyenek otthonukat fenntartani. Leendő ügyfeleink felkutatásában segítségünkre vannak - többek között - a Twist Olivér Alapítvány utcai szociális munkásai is. A programunk sikeres, ezért idén is folytatódik négy szociális bérlakás felújításával.” – nyilatkozta Szekér András, a Habitat for Humanity Magyarország igazgatója a programról.
További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sa...
Bővebben >>