Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
15 ezer oltásellenes pedagógus nem kér a vakcinából
2021-12-05 19:51:37
15 ezer oltásellenes pedagógus nem kér a vakcinából

15 ezer oltásellenes pedagógus nem kér a vakcinából

A pedagógusok “oltakozása” mind a saját, mind mások egészségének, védelmének érdeke, hiszen sok emberrel, gyermekekkel, más pedagógusokkal és akár szülőkkel is találkozhatnak. Az oltatlan pedagógus saját maga és mások egészségét is veszélyezteti – írta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a Népszavának, miután arról érdeklődött, hogy az elmúlt hetekben hogyan alakult a pedagógusok átoltottsága.

 

Mint írja a lap, az Emmi tájékoztatása szerint mostanáig a pedagógusok mintegy 90 százaléka élt felelősségteljesen a koronavírus elleni oltás lehetőségével. 10 százalékuk, azaz körülbelül 15 ezer tanár azonban nem.

 

Hiába tették kötelezővé az állami intézményekben a védőoltás felvételét, hiába tudott, hogy a gyerekek a fő terjesztői a vírusnak, az oltatlan tanárok aránya nem csökken. Az oltások felvételére december 15-ig van idejük a pedagógusoknak, de ez idáig még nem történt változás az oltatlanok számában.

 

Amennyiben továbbra sem hajlandók az oltakozásra, fizetés nélküli szabadságra küldik őket. A Nemzeti Pedagógus Kar (NPK) nem reprezentatív felmérése szerint az általuk vizsgált 1500 intézményben mintegy ötezer pedagógus nincs beoltva, közülük háromezren pedig nem is tervezik felvenni a vakcinát. Az NPK elnöke, Horváth Péter az Indexnek azt mondta, januártól a munkavállalók 10-20 százaléka kieshet a rendszerből, ami egyértelműen veszélyezteti a feladatellátást – írja a Népszava.

 

A szaktárca ugyanakkor nem aggódik, a Népszava kérdésére azt írták, az NPK felmérése önkéntes adatszolgáltatásra épült, nem reprezentatív, a gyermekek oktatása pedig eddig is, ezután is biztosított.

 

„Mivel jelenleg is zajlik a meghosszabbított nagy sikerű oltási akcióhét, jelenleg nem lehet adatokat mondani arra nézve, hogyan fog a különböző intézkedések hatására megemelkedni az átoltottság” – tették hozzá.

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghat...
Bővebben >>