Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
160 millióval támogatja a magyar kormány Ferenc pápa erdélyi látogatásának a látogatását
2019-03-28 18:01:05
160 millióval támogatja a magyar kormány Ferenc pápa erdélyi látogatásának a látogatását

160 millióval támogatja a magyar kormány Ferenc pápa erdélyi látogatásának a látogatását

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedvenc házisakál publicistája, egy bizonyos Bayer nevű többek között azt írta a katolikus egyház vezetőjéről, hogy a pápa “hiába ismételgeti kretén brüsszeli politikusok kretén mondatait kretén módon”, ettől „migráns marad, mert Argentínában szinte mindenki az./.../ (Ne gondoljuk, hogy) amit ő mond, az isteni kinyilatkoztatás, egy hülye, ostoba politikai vélemény, és ekképpen is kell hozzá viszonyulni” s „argentin libsi”-nek, később pedig „derék liberális, gender-ben hívő marhá”-nak titulálta az egyházfőt.

 

Mindezért sem a magyar kormány, sem a magyar katolikus egyház vezetése nem kért bocsánatot – szimplán alanyi jogon, sem.

 

Ennek ellenére Orbán Viktor magyar miniszterelnök a jelek szerint 160 millióból kiváltaná a bűnbocsánatot, mely összegre diákcsoportok pályázhatnak, hogy részt vegyenek Ferenc pápa június 1-jei szentmiséjén Csíksomlyón.

 

A pályázatot a Rákóczi Szövetség hirdeti meg, együttműködve a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárságával – ezt Soltész Miklós, az egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár közölte. A Rákóczi Szövetség pályázatán középiskolai csoportok és egyházi közösségek vehetnek részt.

 

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke ismertette, hogy a szövetség diákutaztatási programjának keretében szeretnének minél több 13 és 19 év közötti Kárpát-medencei fiatalnak lehetőséget biztosítani, hogy eljuthassanak erre a történelmi jelentőségű szentmisére.

 

A diákcsoport létszáma és a megtett út függvényében 400 ezer forint is lehet a megítélt támogatás, és reményeik szerint 2000-2500 fiatal kiutazását tudják segíteni.

 

Ferenc pápa május 31. és június 2. között látogat Romániába s Erdélybe. Magyarországot elkerüli.

 

(forrás: szabadhir.hu)

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Amikor az időjárás kellemesre fordul, beköszönt a tavasz, nemcsak a ruhatárunkat frissítjük fel, szívesen újít...
Bővebben >>