Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Kázmér napja van.
228 millió forintból forgatnak filmet az Ákos nevű előadóról
2024-02-04 17:59:27
228 millió forintból forgatnak filmet az Ákos nevű előadóról

228 millió forintból forgatnak filmet az Ákos nevű előadóról

Emellett a magyar kulturális élet meghatározó és kiemelkedő népszerűségű Kossuth-díjas előadóművészéről, Ákosról is készül egy alkotás a Filmintézet támogatásával. A cseh–szlovák–magyar–lett koprodukcióban készülő Erdő című filmdráma is kapott támogatást, amely egy fűrésztelepet működtető család történetén keresztül mutatja be a profit és az üzlet könyörtelen törvényeinek emberre és a természetre gyakorolt pusztító hatását – idézo a Telex.

 

Az Ákosról szóló portréfilm részben fikciós visszatekintés lesz, megjelenítve Ákos gyermekkorát, fiatalságát a rendszerváltás Magyarországán és első átütő sikereit is. „De középpontjában Ákos szólókarrierje áll, mely minden mozzanatával azt mutatja, hogy az előadóművész-dalszerző-költő egy rendkívül összetett személyiség” – tudatta az NFI. A forgatókönyvet Kriskó László írja.

 

A DAC-ról szóló filmben arra keresik a választ, hogy az átlagos sportélményen túl mit jelent magyar csapatnak szurkolni egy olyan országban, ahol a magyarok kisebbségben élnek. Szurkolók megszólaltatásával, személyes történeteken keresztül ismerhetik meg a nézők a DAC jelentőségét. A Nélküled kultusza ebből a stadionból indult. A DAC a fociban már szinte rendszeres nemzetközi kupaszereplő, edzőként megfordult ott Marco Rossi mellett Bernd Storck is.

További híreink
Összehangolák az oktatási és a hallgatói szolgáltatásokat
Összehangolja az oktatási és a hallgatói szolgáltatásokat a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány és a Pécsi Tudományegyetem.
2024-03-02 21:23:45, Hírek, Színes Bővebben
Orvostudomány a világűrben, stroke és zene
A Pluszosok Egyetemének szervezői igyekeznek hasznos ismereteket átadni a neves tudósok, közéleti személyiségek és egyetemi kutatók segítségével.
2024-02-28 22:02:50, Hírek, Színes Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Intelligens biztonsági rendszer – ma már nem cseng idegenként a szókapcsolat, hiszen ezek a megoldások az élet...
Bővebben >>