Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Béla napja van.
240 kamionnyi homokból készültek a Disney-sztárok a világhírű fesztiválon
2018-06-24 10:11:27
240 kamionnyi homokból készültek a Disney-sztárok a világhírű fesztiválon

240 kamionnyi homokból készültek a Disney-sztárok a világhírű fesztiválon

A beszámolók szerint a Disney, a Pixar és a Marvel amerikai filmstúdiók mesefiguráit, valamint a Star Wars-filmek fontosabb szereplőit 34 különböző nemzetiségű szobrász formázta meg a csaknem 10 ezer négyzetméternyi területen, négy héten át tartó munkával.

 

A szervezők közlése szerint a 150, életnagyságúnál nagyobb, gyakran többméteres szobor elkészítéséhez mintegy 6 ezer tonna homokot használnak fel. Az alapanyagot nem a strandról gyűjtötték össze, hanem külön erre a célra szállították oda 240 kamionnal az ország keleti feléből, az Ardennek homokbányáiból.

 

A Sand Magic fesztivál homokszobrai ellenállnak a tengerpart gyakran erősen szeles és esős időjárásának, így nincs veszélyben egyetlen filmszereplő és mesehős sem a szeptember végéig látható kiállításon - tették hozzá. A homokszobor-fesztivált 26 éve rendezik meg a flamand régió tengerparti városában, Ostendében. A kiállítást, mint a világ legnagyobb homokszobor-fesztiválját, a Guinness 2010-ben vette fel a rekordokat rögzítő könyvébe.

További híreink
Az elektromos autók töltésének folyamata is megállíthatatlanul fejlődik
Hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Az kétségtelen, hogy a villanyautókkal kapcsolatban a legtöbb kérdés a töltés kapcsán érkezik. Ez a legfontosabb terület, hisz nagymé...
2024-04-22 15:35:20, Hírek, Színes Bővebben
Díjátadó borkóstolóval színesítve
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátadóra és Sétáló Borkóstolóra.
2024-04-21 21:49:36, Hírek, Színes Bővebben
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Az kétségtelen, hogy a villanyautókkal kapcsolatban a legtöbb kérdés a tö...
Bővebben >>