Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
3 milliárdnyi zsebpénz a közvagyonból – Matolcsy jobban teljesít
2016-03-06 15:30:30
3 milliárdnyi zsebpénz a közvagyonból – Matolcsy jobban teljesít

3 milliárdnyi zsebpénz a közvagyonból – Matolcsy jobban teljesít

Az MNB felügyelőbizottságának egyetlen ellenzéki tagja, a jobbikos Nyikos László szerint azonban az MNB-nek nincsenek befektetői feladatai. Nyikos jelentésében azt is rögzítette, véleménye szerint méltatlan, hogy a jegybank egy részben offshore hátterű befektetővel üzletelt, ráadásul túl drágán vették meg az Eiffel Palace-t. Az eladó ugyanis 3 milliárd forint osztalékot vett fel az üzlet után, amit az irodaházon keresett.

 

 

„Ha a vételárnak 20 százaléka az osztalék, akkor az a vételár igen magas” – mondta az RTL Klubnak Nyikos László. Hozzátette: a forgalmi és a befektetési értékét nézve is túlbecsülték az ingatlan árát.

 

Az MNB a főváros által építészeti örökségvédelem alá helyezett, egyedi védettségű épület több külföldi befektető komoly érdeklődése ellenére továbbra is magyar tulajdonban maradhatott, gyarapítva ezzel az MNB által kezelt közvagyont.

 

A „közvagyon” kifejezés különös hangsúllyal bír, hiszen az Országgyűlés fideszes többsége kedden fogadta el a jegybanktörvény módosítását, amely titkosította az MNB százmilliárdos vagyonnal létrehozott alapítványainak gazdálkodását. Az indoklás szerint ugyanis az alapítványoknak juttatott közpénzt „elveszti közvagyon jellegét”.

 

Az RTL Klub idézte az ATV-nek nyilatkozó Surányi György korábbi MNB-elnököt, aki szerint a világon egyedülálló, hogy egy jegybank az ország GDP-jének 1 %-át arra fordítsa, ami nem is a feladata.

 

(forrás: 168ora.hu)

További híreink
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Aktuális Bővebben
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pécsett rendezik meg a Tervezz te is ökoházat! országos verseny döntőjét.
Bővebben >>