Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Adalbert napja van.
3 milliárdnyi zsebpénz a közvagyonból – Matolcsy jobban teljesít
2016-03-06 15:30:30
3 milliárdnyi zsebpénz a közvagyonból – Matolcsy jobban teljesít

3 milliárdnyi zsebpénz a közvagyonból – Matolcsy jobban teljesít

Az MNB felügyelőbizottságának egyetlen ellenzéki tagja, a jobbikos Nyikos László szerint azonban az MNB-nek nincsenek befektetői feladatai. Nyikos jelentésében azt is rögzítette, véleménye szerint méltatlan, hogy a jegybank egy részben offshore hátterű befektetővel üzletelt, ráadásul túl drágán vették meg az Eiffel Palace-t. Az eladó ugyanis 3 milliárd forint osztalékot vett fel az üzlet után, amit az irodaházon keresett.

 

 

„Ha a vételárnak 20 százaléka az osztalék, akkor az a vételár igen magas” – mondta az RTL Klubnak Nyikos László. Hozzátette: a forgalmi és a befektetési értékét nézve is túlbecsülték az ingatlan árát.

 

Az MNB a főváros által építészeti örökségvédelem alá helyezett, egyedi védettségű épület több külföldi befektető komoly érdeklődése ellenére továbbra is magyar tulajdonban maradhatott, gyarapítva ezzel az MNB által kezelt közvagyont.

 

A „közvagyon” kifejezés különös hangsúllyal bír, hiszen az Országgyűlés fideszes többsége kedden fogadta el a jegybanktörvény módosítását, amely titkosította az MNB százmilliárdos vagyonnal létrehozott alapítványainak gazdálkodását. Az indoklás szerint ugyanis az alapítványoknak juttatott közpénzt „elveszti közvagyon jellegét”.

 

Az RTL Klub idézte az ATV-nek nyilatkozó Surányi György korábbi MNB-elnököt, aki szerint a világon egyedülálló, hogy egy jegybank az ország GDP-jének 1 %-át arra fordítsa, ami nem is a feladata.

 

(forrás: 168ora.hu)

További híreink
Krumpliért vásárolnak szavazatokat Újpesten
Az Együtt szerint jogsértő, hogy a nyugdíjasoknak osztott burgonya csomagjába az újpesti önkormányzat egy érvényes szavazásra buzdító levelet tett, mivel az alkalmas a vá...
2016-09-27 03:52:58, Hírek, Aktuális Bővebben
Az új polgári perrendtartás törvényének környezetvédelmi tárgyú kiegészítése
A jövő nemzedékek szószólója törvényben biztosított jogszabály-kezdeményezési jogosultságával élve javaslatot tesz a polgári perrendtartásról szóló törvényjavaslat kiegés...
2016-09-27 03:03:06, Hírek, Aktuális Bővebben
Bursa Hungarica, 2017 Maglód
November 8-ig lehet pályázni a felsőoktatási ösztöndíjra.
2016-09-27 00:36:49, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Prima Primissima Alapítvány Kuratóriumának elnöke, Dr. Csányi Sándor sajtótájékoztató keretében hirdette ki ...
Bővebben >>