Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
3000 férőhelyes mélygarázs az István domb alá - így túrják szét a Városligetet
2014-04-24 12:58:58
3000 férőhelyes mélygarázs az István domb alá - így túrják szét a Városligetet

3000 férőhelyes mélygarázs az István domb alá - így túrják szét a Városligetet

A Fidesz azt állítja, hogy „szebb, izgalmasabb és zöldebb lesz a Városliget” a megújulás után.


Ez persze csakis akkor lehetséges, ha zöld színű betont öntenek a fű-fa-virág helyére. Másként ugyanis nem tudjuk elképzelni azt az izgalmat, amit a kő okoz a sétára alkalmas árnyas park helyett. És bár a címben szerepel az, hogy zöldebb lesz a Lizsé, a Fidesz közleményében erről egyetlen szó sem esik. A kormánypárt Horváth Csaba fővárosi szocialista frakcióvezető, és Tóth Csaba Zugló országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatójára reagált.

 

Attól lesz-e vajon izgalmasabb, hogy az István-domb alatt 3000 férőhelyes mélygarázs fog épülni? Már előre érzem, ahogy sokkal vidámabban viháncolnak a gyerekek szánkózás közben abban a tudatban, hogy alattuk ott az a sok izgalmas autó.

 

A Fidesz a közleményében arról ír, hogy

 

„a Városliget az elmúlt száz év legnagyobb kulturális fejlesztéseként Európa legizgalmasabb kulturális zöldparkjaként születhet újjá, amely a Múzeumi negyed felépülésével együtt a főváros egyik legújabb és legszebb látnivalója lesz”.

 

és arról, hogy

 

„az egyre szépülő Budapest 2018-ra Európa egyik legszebb és leglátogatottabb városa lesz a Hősök tere körüli Múzeumi Negyed kialakításának, a Városliget újjászületésének köszönhetően. A Liget Budapest projekt jelentősen növelni fogja a magyar főváros kulturális és turisztikai vonzerejét és - a szocialisták állításával ellentétben- a zöldterületek nagysága is nőni, nem pedig csökkenni fog. A területen átfogó zöldfelületi rekonstrukció lesz, a projekt része például a városligeti tórendszer helyreállítása is”.

 

Ezek után felsorolják mindazt, ami eddig megújult, köztük a Kossuth teret is, ahol körbe betonozták a fákat. Valószínűleg ez a sors vár a Városligetiekre is. Ha hagyjuk.

 

 

 

forrás: 14. Kerületi Hírhatár

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pécsen a Jókai Rendezvényházban került sor a Pécsi Borvidék Hegyközsége által szervezett Best of Pécs Díjátad...
Bővebben >>