Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
37 éve nem volt ilyen horderejű orosz katonai erődemonstráció
2018-09-01 10:21:16
37 éve nem volt ilyen horderejű orosz katonai erődemonstráció

37 éve nem volt ilyen horderejű orosz katonai erődemonstráció

Akkor volt a nagy lengyelországi válság, amely megrendítette az egész szovjet birodalmat. Most az agresszív külső környezettel indokolta a hadgyakorlatot Dmitrij Peskov, Putyin elnök szóvivője. A részleteket Szergej Sojgu hadügyminiszter adta elő. Ő közölte azt is, hogy kínaiak és mongolok is részt vesznek a nagy hadgyakorlaton a Távol-Keleten.

 

A Globoport beszámolója szerint ez a nagy hadgyakorlat, melyet szeptember közepén rendeznek meg a Távol-Keleten, Moszkva érdeklődésének új súlypontját jelzi.

 

A térségben jelentősen enyhült a feszültség azt követően, hogy júniusban Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai diktátor találkozott egymással Szingapúrban. Észak-Korea ura megígérte a nukleáris leszerelést. Cserébe az amerikaiak lemondtak a nagy hadgyakorlatokról. Aztán kiderült: Észak-Korea nem nagyon siet az atomfegyverek leszerelésével. Erre válaszul Washingtonban közölték: akkor újrakezdődnek a hadgyakorlatok a Koreai-félszigeten.

 

Erre lehet válasz a nagy orosz hadgyakorlat, melyen kínai és mongol katonák is részt vesznek. A kínaiak létszáma 3.200 fő lesz – közölte a hadügyminisztérium Pekingben. Kína és az USA között kereskedelmi háború folyik és súrlódások vannak a flottaműveletek miatt is a Dél-kínai-tengeren. Oroszország és Kína szoros szövetséges. Míg a gazdaságban ezt Kína fölénye jellemzi, katonai téren Oroszország az erősebb. Valószínűleg mind Moszkvában, mind pedig Pekingben úgy értékelik a helyzetet, hogy Washingtonban csak az erődemonstrációból értenek.

Utoljára frissítve: 2018-09-01 10:24:57

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Húsvétvasárnap kell majd a nyári időszámításra átállni, és ennek a sok negatív következménye mellett van egy k...
Bővebben >>