Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
40 év felett is érdemes belekezdeni az izomépítésbe
2020-06-15 09:28:58
40 év felett is érdemes belekezdeni az izomépítésbe

40 év felett is érdemes belekezdeni az izomépítésbe

Azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy ebben a korban már megjelennek különféle fájdalmak, amit főleg a rossz testtartásnak és az ülő munkának köszönhetünk. Hogyha nem mozgunk eleget, akkor elveszítjük a rugalmasságunkat, és az izmok többszörösen megsínylik ezt. Lehet, hogy régi sérülések is húzódnak a háttérben, ezeken belül is a hátfájás szokott a leggyakoribb lenni.

 

Azonban semmi sincs veszve, és soha nem késő elkezdeni. Mielőtt nekiállunk a mozgásnak, véssük az eszünkbe, hogy lassabban fogjuk megszokni, ezért tegyünk magunk elé elérhető és fokozatos célokat. Hétről hétre szoktassuk magunkat a súlyokhoz, és ennél a pontnál ne adjuk fel. Hogyha ezen túllendülünk, akkor onnan már sokkal könnyebb lesz elbúcsúzunk az izomláztól, és a kitartásunk is megnő. Tény, hogy az izomszövet ilyenkor lassabban fejlődik, azonban egy jó edző segíthet.

 

Kezdhetjük otthon is

 

Ma már különböző edzéstípusok közül lehet választani, azonban meg lehet, hogy nem a mi stílusunk. Ne vegyünk egyszerre 3 havi bérletet, hogy ne ragadjunk bent egy olyan sportban, amiről kiderül, hogy nem nekünk való. Érezzük jól magunkat, frissüljünk fel tőle, és legyünk tele energiával. Maximum egy hónapra köteleződjünk el, ennyi időt mindent sportnak adhatunk, hogy lássuk, mennyire tetszik. Amennyiben túlsúllyal küszködünk, kezdjük egy erősebb diétával, és olyan sportokat válasszunk, ami nem terheli az ízületeinket.

 

Ha az izomépítés a célunk, de félünk az edzőtermektől, akkor sajátot alakíthatunk ki. A tárcsasúly vásárlás ma már egyszerű, különböző fokozatokat és kilókat tudunk beszerezni. Kezdjük az önálló darabokkal, amelyek egy kézi használatra valóak, majd beszerezhetjük a rudat is, ami a hátizom és a vállak formázására való. Ne felejtsük el, hogy a rúd már alapból van pár kilót, erre választhatunk extrákat is. Ahhoz, hogy ne sérüljünk meg, szükségünk lesz egy kesztyűre, és egy olyan övre, ami segít a rendes testtartásban.

 

Legyünk óvatosak

 

Az izomépítéshez ajánlott a fehérje fogyasztás, ami azért jó, mert gyorsítja az izom növekedését, azonban teljesen természetes anyag, így nem mérgezzük magunkat. A kiszerelések hasonlítanak a kakaóhoz, vízzel fogyasztjuk őket, nem muszáj tejet inni hozzá. Fogyaszthatjuk edzés előtt, edzés után, valaki közben is szokta, az edzőnk segíthet eldönteni, hogy melyik lesz számunkra a megfelelő.

 

Válasszuk az otthoni gyakorlatokat, vagy menjünk terembe, mindig legyünk óvatosak. Ne erőltessük túl a testünket, mivel azzal sikertelenség érzését fogjuk elérni. Kezdjük inkább az 1-2 kilós súlyzókkal, és legyünk rendszeresek. Fokozatosan növelhetjük a feladatokat, az időt és ugyanígy a kilókat, ezáltal nem lesz olyan cél, amit ne tudnánk elérni, és a kedvünket sem fogja elvenni. Ne ijedjünk meg, a negyven még nem jelenti az életünk végét, kezdhetjük akár teljesen a nulláról.

 

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Színes Bővebben
Lehetséges általános közérzet-javulás egy táplálékkiegészítőtől?
A tudományos hírek időről időre felkapnak egy-egy hatóanyagot vagy terméket, számos pozitívummal kecsegtetve bennünket, amennyiben rendszeres fogyasztóivá válunk. Ám soks...
2024-04-19 08:47:57, Hírek, Színes Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mi...
Bővebben >>