Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Kázmér napja van.
865 millióból reklámozza a katonaságot az Elk*rtuk producere
2023-11-28 17:05:00
865 millióból reklámozza a katonaságot az Elk*rtuk producere

865 millióból reklámozza a katonaságot az Elk*rtuk producere

Az Angyalbőrben újragondolásaként is felfogható sorozat a honvédséget tenné vonzóbbá a fiatalok számára. 865 millió forint közvetlen állami támogatást adott a filmhez a Nemzeti Filmintézet – szúrta ki a Megafilm holnapján a DK képviselője, Vadai Ágnes, amit a Magyar Narancs vett észre.

 

Milyen anyagi és szakmai értéket ad hozzá a Magyar Honvédség ahhoz, a katonai toborzó kampányába illeszkedő filmsorozathoz, amelynek forgatása – a Nemzeti Filmintézet csaknem 900 milliós támogatásával – már zajlik az Elk*rtuk-ot is jegyző Kálomista Gábor cégével? – erről nyújtott be írásbeli kérdést a honvédelmi miniszternek Vadai Ágnes DK-s képviselő.

 

A forgatás november közepén kezdődött, és a katonai témájú sorozatról október végén már hírt adott a honvédség, és Kálomista Gábor családi cége, a televíziós projektekért felelős Megafilm Service Kft. is. (A nagyjátékfilmeket, az Elk*rtuk-at is jegyző másik cégük, a Mega Film Kft. gyártja.) Létrehoztak a produkciónak egy projektcéget, a Védett létesítmény Kft.-t, aminek ügyvezetője Kálomista felesége, a szintén producer Helmeczy Dorottya. 

 

"A történet Győrbíró Zsolt alezredest követi, aki korábban részt vett egy különleges műveletben, melynek során kiiktatták egy közel-keleti terrorista csoport vezetőjét. A sorozatban már betöltötte a negyvenet, laktanyairodában dolgozik, és a legnagyobb problémája, hogy link és felelőtlen fia, Marci elvesztette az orvosi egyetemi ösztöndíját. Mit csinál erre egy katona? Hogy megregulázza a fiát, bevonultatja a Honvédség alapkiképzésére" – írják az ismertetőben.

 

A főhőst Csórics Balázs alakítja, szerepel a sorozatban Kamarás Iván, Balla Eszter és az Angyalbőrben Urbán Andrása, Mészáros Zoltán is. A védett létesítményt az a Dombrovszky Linda rendezi, aki A helység kalapácsa című NER-filmet is rendezte. A munkálatokat – beleértve a forgatókönyvet, a forgatást és az utómunkálatokat – katonai szakértőként a Magyar Honvédség toborzókampányából is ismert, Pálinkás Szilveszter főhadnagy kíséri figyelemmel.

 

Utoljára frissítve: 2023-11-29 16:21:12

További híreink
Negyedmillió szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a pedofilbotrány miatt
250 ezer szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a kegyelmi botrány miatt – derült ki a 21 Kutatóközpont friss, reprezentatív közvélemény-kutatásából. A legutóbbi felmérésük...
2024-03-02 16:17:18, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Juszt László legyalulta a Nemzeti Múzeum vezetőjének is kinevezett Demeter Szilárdot
Demeter Szilárd (képünkön), aki - saját elmondása szerint - nem szeret színházba járni, aki nem olvassa a magyar szerzőket, viszont “kikukázná” őket lett a Magyar Nemzeti...
2024-02-28 13:22:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A közismerten baloldali Moldova György özvegye csalódott Novák Katalinban
Puskás Katalin nem mellesleg Novák Katalin rokona.
2024-02-26 12:34:46, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ha mostanság lakberendezési ötleteket böngészünk az interneten, alighanem hamar belefutunk majd a falpanelek...
Bővebben >>