Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
A 2016-os FIDESZ leszavazta hajdani önmagát
2016-06-06 18:00:54
A 2016-os FIDESZ leszavazta hajdani önmagát

A 2016-os FIDESZ leszavazta hajdani önmagát

Szél Bernadett az LMP társelnöke, országgyűlési képviselője, május 17-én önálló képviselői indítványt nyújtott be ugyanazzal a címmel és lényegi tartalommal, mint amit a Fidesz 2009-ben.

 

Szél Bernadett felhívta a figyelmet, hogy a 2016-os Fidesz leszavazta 2009-es önmagát:

 

„Nem támogatták az állami vezetők elfogadhatatlanul magas fizetésének jelentős csökkentéséről szóló javaslatot, amit még ellenzékben nyújtottak be, szó szerint ezzel a címmel. Pedig ma is ugyanúgy érvényes: miközben a kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt az emberek egyre nehezebb helyzetbe kerülnek, az állami vállalatok vezetői az adófizetők pénzéből arcátlanul magas fizetéseket tehetnek zsebre.

 

Miközben milliók élnek létminimum alatt, a minimálbér még a megélhetéshez sem elég és a közszféra bérei nyolcadik éve befagyasztva, a kormány nem az ő bérüket emeli, hanem a saját embereiét. Beleértve persze a közpénzek eltüntetésében nemrég jelesre vizsgázott Matolcsy Györgyöt is. A parlamenti bizottságban a szokásos érveket vették elő: például azt, hogy az állami topmenedzserek bérét közelíteni kell a piaci bérekhez. Azt viszont kikérték maguknak, hogy demagóg módon összevessem a szociális és egészségügyi dolgozók bérét a vezetők javadalmazásával.

 

A demagógiában ugye mindig példás önmérsékletet tanúsító kormány szerint az rendjén van, hogy az ápolók közel 2 évnyi, a szociális dolgozók pedig több mint 3 évnyi munkával keresik meg az 5 milliót zsebre tevő állami cégvezetők havi javadalmazását. Szerintünk viszont nagyon nincs rendben, és amíg ilyen rossz bérek vannak ebben az országban, amíg a közalkalmazottak ennyire alulfizetettek, addig elfogadhatatlan a vezetői fizetéseket a többszörösére emelni.

 

Hogy a helyzetet érzékeltessem: a cinizmus netovábbja az, hogy a Magyar Posta dolgozóinak idén még annak az egy százalékos béremelésének a 70 százalékát is csak a ’munka minőségéhez’ kikötéssel adják oda. Kérdem: a cégvezetőknek hogyhogy feltételek nélkül jár a 150 százalékos emelés? A kormány nyilvánvalóan becsapta az embereket, a szép ígéretekből, plebejus meg puritán kormányzásból semmi sem lett. De mi napirenden tartjuk a kérdést, és mindig emlékeztetni fogjuk az embereket arra, mennyit és hogyan valósít meg ígéreteiből a kormány!”- írta Szél Bernadett a közösségi oldalán.

 

Kertész Z István/kép: Ökopolisz Alapítvány

 

Utoljára frissítve: 2016-06-06 18:10:24

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghat...
Bővebben >>