Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
A baloldal válsága a néma többség szégyene
2016-06-06 15:30:28
A baloldal válsága a néma többség szégyene

A baloldal válsága a néma többség szégyene

Én ugyanis még olyan emberrel nem találkoztam, aki a fityiszre szavazott volna, aztán mégis nyertek. Olyan emberrel találkoztam, aki el sem ment, de ezt elkottyantotta aztán. Hogy az MSZP ilyen-olyan? Igen, ez is igaz. De azt hiszem mindenkinek el kell azon gondolkodnia, aki jelenleg politikai potentát, hogy egészen biztos-e az, hogy mindent jól csinálnak.

 

Olvastam olyan véleményt, hogy azért volt ilyen renyhe a részvételi arány, mert kire szavazzon, inkább el sem ment. Részigazság van benne, csak akkor nem kell ugatni, hogy ilyenolyan mocskos a Fidesz, mert barátom azzal, hogy távol maradtál, rájuk szavaztál. Aztán olvastam olyat is, hogy egy új arc, új irányvonal kellene.

 

Ez is igaz valahol, csakhogy addig, amíg itt társadalmi rétegeket folyamatosan falnak lehet vezetni, addig itt maga a Próféta sem fog tudni változtatni. Kissé radikalizálódtam, mert most már én is azt mondom, hogy el kell azon erősen gondolkodni, hogy a továbbiakban van-e helye a politikai gentlemant játszani egy arrogáns diktatúrával szemben.

 

Aztán egy gondolat a birkákról. Igen, birka ez a nép. Csak magunkból,nyuggerekből indulok ki, vagyunk vagy 37-38 000-en, csak mi, rendvédelmisek, akik érintettek a járadékká silányításban. Ehhez képest az ÖSSZES demonstráción ennek a létszámnak a tizede nem volt ott. Akkor mit várunk egy szélesebb populációtól?

 

Mert itt mindenki fél valamitől: vagy a munkahelyét félti, vagy ezt félti, vagy azt félti... Van egy mesterlövész-mondás. Futhatsz, csak akkor fáradtan fogsz meghalni. Na, én ezt úgy alakítanám át, hogy félhetsz, csak akkor gyáván fogsz meghalni.

 

Egy szó mint száz, szép lassan, de inkább gyorsan, el kellene gondolkozni azon, hogy jól van-e ez így, vagy hagyjuk, hogy kilopják alólunk a széket is. És nem biztos, hogy ezen nekem, a mezei kisegérnek kellene elgondolkodnia, mert én csattogtathatom a fogam a naaagy csúnya kandúrra, az jobb esetben kiröhög, rosszabb esetben felfal.

 

De a demokratikus fogcsattogtatás ideje lefutott. Nálam mezei kisegérnél biztosan.

 

Teplán Tibor

Utoljára frissítve: 2016-06-06 17:08:21

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A leendő magyar űrhajóssal is találkozhatnak az érdeklődők a Csillagászati Héten Pécsen a Zsolnay Negyedben.
Bővebben >>