Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
A BKV-sofőrök sem bíznak már a nyugdíjban
2018-05-07 11:05:38
A BKV-sofőrök sem bíznak már a nyugdíjban

A BKV-sofőrök sem bíznak már a nyugdíjban

A BKV-sofőrök közül is egyre többen vélik úgy, hogy nem érik meg a nyugdíjat, most kell annyit dolgozni és pénzt keresni, amennyit csak lehet.

 

A cégvezetés pedig visszaél a helyzettel, s törvényes, de tisztességtelen trükkökkel hozza egyre nehezebb helyzetbe a sofőröket – állítja közleményében az EKSZ. 

 

Naszályi Gábor, az EKSZ elnöke érthetetlennek tartja, hogy ebben a súlyos létszámhiányos helyzetben a BKV-nál és a Volánbusznál sem arra törekszik a cégvezetés, hogy megbecsülje a régi dolgozókat, hanem különféle trükközéssel egyre rosszabb körülmények közé kényszeríti a felelősségteljes munkát végző járművezetőket.

 

A BKV-nál – is – most éppen a szabadnapok és a tavalyról görgetett szabadságok látszólag apró, de rendszeres megcsonkításával és átláthatatlanul zűrös kiadásával trükköznek - áll a szervezet közleményében.

 

A Volánbusznál viszont a bérek kifizetésével, még az Mt.-nél is embertelenebb közúti közlekedési törvény alapján variálnak a cég számára kedvező, a járművezetőknek viszont hátrányos módon.

 

Az EKSZ nyilvánosan is felszólítja a cégvezetést: tárgyaljon a szakszervezetekkel, s vegye komolyan az érdekvédőknek a helyzet javítására és a járművezetők megbecsülésére tett konkrét javaslatait. Naszályi Gábor a közelmúltig maga is évtizedig buszvezetőként dolgozott  s így pontosan tudja, mennyire balesetveszélyes agyonhajszolt, fáradt sofőrökre bízni utasok százezreit.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>