Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
A csirekfarhát árát is befagyasztja a kormány
2022-01-14 10:33:31
A csirekfarhát árát is befagyasztja a kormány

A csirekfarhát árát is befagyasztja a kormány

Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón a csirkefarhátat is azon élelmiszerek közé sorolta, amelyek árát február elsejétől befagyasztják arra a szintre, ahol tavaly október 15-én állt. Valamint elmondta, hogy egyelőre 3 hónapra szól ezen élelmiszerek ármaximalizálása, de később meghosszabbítható. A kenyér árát egyelőre nem maximalizálják.

 

A miniszter elmondta, hogy az október 15-i árakat üzletenként kell érteni, tehát nem egységes hatósági ár lesz, hanem boltonkénti. Ugyanakkor kiemelte: ugyanannyi ármaximált terméknek kell a polcokon lenni, mint októberben, ezt is ellenőrizni fogják, ahogyan az árakat is.

 

Akik nem tartják be a rendelkezést szankciókra számíthatnak, első körben pénzbírságra. A bírság mértékéről Gulyás Gergely azt mondta, hogy "visszatartó hatású" lesz. Többszöri szabálysértés esetén eltiltás lesz a szankció.

 

Arra a kérdésre, hogy a kormány kompenzálja-e az üzletek élelmiszerárstop miatti veszteségét, a miniszter azt mondta, hogy közös teherviselés van, amiből mindenki kiveszi a részét. Gulyás Gergely szerint 20 milliárdot sem éri el majd az árstop hatása, ezt ki kell bírniuk a szereplőknek, ha a kiskereskedelmi profit évente körülbelül 140-150 milliárd forint – véli az agroinform.hu.

 

(kép: Varga Judit igazságügyi miniszter másfélmilliós karórával mutatja az örömteli farhát árstopot)

 

 

 

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ma már mindenkinek a környezetében akad olyan ember, aki rendszeresen használ CBD olajat, így most már biztosa...
Bővebben >>