Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
A csirekfarhát árát is befagyasztja a kormány
2022-01-14 10:33:31
A csirekfarhát árát is befagyasztja a kormány

A csirekfarhát árát is befagyasztja a kormány

Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón a csirkefarhátat is azon élelmiszerek közé sorolta, amelyek árát február elsejétől befagyasztják arra a szintre, ahol tavaly október 15-én állt. Valamint elmondta, hogy egyelőre 3 hónapra szól ezen élelmiszerek ármaximalizálása, de később meghosszabbítható. A kenyér árát egyelőre nem maximalizálják.

 

A miniszter elmondta, hogy az október 15-i árakat üzletenként kell érteni, tehát nem egységes hatósági ár lesz, hanem boltonkénti. Ugyanakkor kiemelte: ugyanannyi ármaximált terméknek kell a polcokon lenni, mint októberben, ezt is ellenőrizni fogják, ahogyan az árakat is.

 

Akik nem tartják be a rendelkezést szankciókra számíthatnak, első körben pénzbírságra. A bírság mértékéről Gulyás Gergely azt mondta, hogy "visszatartó hatású" lesz. Többszöri szabálysértés esetén eltiltás lesz a szankció.

 

Arra a kérdésre, hogy a kormány kompenzálja-e az üzletek élelmiszerárstop miatti veszteségét, a miniszter azt mondta, hogy közös teherviselés van, amiből mindenki kiveszi a részét. Gulyás Gergely szerint 20 milliárdot sem éri el majd az árstop hatása, ezt ki kell bírniuk a szereplőknek, ha a kiskereskedelmi profit évente körülbelül 140-150 milliárd forint – véli az agroinform.hu.

 

(kép: Varga Judit igazságügyi miniszter másfélmilliós karórával mutatja az örömteli farhát árstopot)

 

 

 

 

További híreink
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Online is vehetünk autópálya-matricát
Sokan biztosan emlékeznek még azokra az időkre, amikor a benzinkúton kellett sorban állni a szélvédőre simítható, onnan aztán csak darabokban leszedhető autópálya-matri...
2024-03-14 17:32:36, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pluszosok Egyetemének szervezői igyekeznek hasznos ismereteket átadni a neves tudósok, közéleti személyisége...
Bővebben >>