Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Csongor napja van.
A diákhitel állampapírba fektetve még hozhat is a konyhára!
2023-05-23 18:15:32
A diákhitel állampapírba fektetve még hozhat is a konyhára!

A diákhitel állampapírba fektetve még hozhat is a konyhára!

Diákhitel vs. babaváró hitel

 

A diákhitelt szokták az egyik legkedvezőbb kölcsönnek nevezni Magyarországon, mely elsősorban a tanulmányok finanszírozására lett megalkotva. De tekinthetünk erre úgy is, mint egy lehetőségre a befektetésre! A mai magas állampapírhozamokat figyelembe véve nagy kamatok érhetőek el hazánkban, melyhez a befektetendő összeget a diákhitel biztosíthatja.

 

Ennél jobb kamattal (igazából kamat nélkül) már csak a babaváró hitel rendelkezik. Ezt azonban csak házasok vehetik igénybe, és legalább egy gyermek megszületését is vállalniuk kell 5 éven belül. Csak ezen feltételek teljesülése esetén juthatnak egy kamatmentes kölcsönhöz, mely akár 10 millió forint is lehet, és szabadon felhasználható bármire, így akár be is fektethetik.

 

Miért jó állampapírba befektetni a diákhitelt?

 

Az állampapír az egyik, ha nem a legbiztonságosabb befektetési forma. Emellett jelenleg olyan magas kamatot garantál (akár 15% felett is), amivel nemigen tud más versenyezni, főleg ennyire kockázatmentesen. Diákként ennél jobb és biztonságosabb befektetési lehetőséget aligha találhatunk.

 

Miért vegyünk fel diákhitelt akkor is, ha nincs rá szükségünk?

 

Épp az előző bekezdésben is leírtak miatt. Bár a felsőoktatási tanulmányok finanszírozását hivatott segíteni, nagyon jó kamatszinttel rendelkezik a diákhitel, így érdemes másra is felvenni, ha van rá lehetőségünk.

 

Az állampapírba való befektetés az egyik legbiztonságosabb és jelenleg legjobban fizető befektetési lehetőség. Diákként ennél jobbat keresve sem találhatunk. Hosszú távon akár jelentős nyereséget is hozhat számunkra ez a lehetőség.

 

Mire érdemes odafigyelni egy ilyen befektetés során?

 

Ugyanaz érvényes erre a lehetőségre is, mint minden egyéb befektetésre. Itt is élnek az alapvető befektetési szabályok. Fontos előre tájékozódni az állampapírok aktuális kamatáról, valamint a visszafizetés feltételeiről. Erre is érvényes a diverzifikációs szabály, azaz hogy nem érdemes minden pénzünket egyfajta befektetésbe elhelyezni.

 

Diákhitel állampapírba fektetve: a kockázatok

 

Diákhitelnél az igénybe vett összeget (kamatokkal együtt) vissza is kell fizetnünk. Ezt nem szabad elfelejtenünk. Így amikor befektetjük az így kapott összeget, azzal csak úgy kalkulálhatunk, hogy annak egy része marad meg haszonnak, a többit vissza kell törlesztenünk.

 

És bár minimális a kockázata, az állampapírokra és azok hozamára is van, ami negatívan tud hatni. A kamataik ugyanis változhatnak, csökkenhet a hozamuk, és az infláció sincs rájuk jó hatással. Az idő előtt kiváltott befektetéssel pedig jelentős hozamtól eshetünk el.

 

Ezek ellenére is kiváló befektetést jelent a diákhitel, amit állampapírba kötünk le.

További híreink
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Mit mutat a pénzügyek jövője a kereskedők számára?
A technológia folyamatosan fejlődik, pláne a digitális és pénzügyi világban. Ezzel valószínűleg nem mondtunk újdonságot, viszont az is egyértelműen látszik, hogy a fejlőd...
2024-04-09 17:47:05, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Romos, penészes cserelakást ajánlott a MÁV a mini-Dubaj helyett
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj miatt mondták fel – írja a Hvg. A 27 bérlőből mindössze 4 fog...
2024-04-04 17:38:50, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>