Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
A DK, mint Noé bárkája: most a volt párbeszédes Kocsis-Cake Olivio kapaszkodott fel
2023-01-20 12:21:15
A DK, mint Noé bárkája: most a volt párbeszédes Kocsis-Cake Olivio kapaszkodott fel

A DK, mint Noé bárkája: most a volt párbeszédes Kocsis-Cake Olivio kapaszkodott fel

Mint írja, a 2022-es választás legfontosabb tanulsága, hogy az ellenzéknek új stratégiára, szervezettebb működésre van szüksége.

 

Kocsis-Cake az átlépés okairól szóló posztjában úgy fogalmaz, hogy „a DK bebizonyította, hogy képes új stratégiát adni, fegyelmezetten működni, alternatívát nyújtani az Orbán-rendszerrel szemben”. Szerinte a jelenlegi hatalmat leváltani akaró választók is egyre inkább a DK-ban látják a kormányváltás legnagyobb esélyét, akárcsak ő.

 

A Demokratikus Koalíció a hang.hu-hoz eljuttatott közleményében üdvözölte Kocsis-Cake Olivio csatlakozását. Megfogalmazásuk szerint egy olyan emberrel bővült a DK közössége, aki szívén viseli hazánk természeti értékeinek sorsát, és már sokszor bizonyított a zöldpolitika és a klímavédelem terén.

 

Közleményben reagált a Párbeszéd is politikusa távozására: ebben azt írják, hogy sajnálják Kocsis-Cake Olivio távozását, és jelentős ellenérzéssel tekintenek minden olyan folyamatra, amely nem Magyarország jövőjének alakítására, hanem egymásra utalt közösségek kannibalizálására irányul.

 

„Az Orbán-rezsimben tévedés azt a játékot játszani, amely kizárólag arról szól, hogy megmutassa: ki a legnagyobb kicsi. Ez történelmi hiba, sőt: bűn. Ebben a rendszerben a prioritás nem lehet más, mint az, hogy az ellenzéki politizálás szereplői – bármilyen formában is összefogva, de legalábbis egymást partnernek tekintve – új, érdemi ajánlatot kínáljanak a választópolgároknak az elnyomó, korrupt hatalommal szemben” – írja a párt. Mint hozzátették, a zöld politika képviselőiként hiszik, hogy ez most nem a pozícióosztogatás időszaka, hanem a feladatoké és a munkáé.

 

Az elmúlt időszakban egyre többen csatlakoztak Gyurcsány Ferencékhez, így például Szilágyi Szabolcs miskolci önkormányzati képviselő, aki kilépett addigi pártjából, a Jobbikból és a DK frakciójába ült be. Hasonló útra lépett Szücs Balázs, a VII. kerület párbeszédes alpolgármestere, aki szintén a Demokratikus Koalíciót választotta, csakúgy mint Újpest polgármestere, hiszen Déri Tibor ugyancsak otthagyta pártját, a Momentumot és a Demokratikus Koalíció frakciójához csatlakozott. November végén kilépett a Momentumból és csatlakozott a DK-hoz Bodrozsán Alexandra, kecskeméti önkormányzati képviselő is.

 

 

 

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Amennyiben most készülsz belekezdeni a fogyókúrádba, felhívjuk figyelmedet, hogy csak óvatosan olvass tovább...
Bővebben >>