Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
A dohányboltok is bezárnak háromkor
2020-04-10 08:31:36
A dohányboltok is bezárnak háromkor

A dohányboltok is bezárnak háromkor

Eddig nem vonatkozott rájuk ez a korlátozás, az új rendeletben viszont már nincsenek benne a felsorolásban a trafikok. Így már csak az élelmiszert, az illatszert, a drogériai terméket, a háztartási tisztítószert, a vegyi árut és a higiéniai papírterméket árusító üzlet, továbbá a gyógyszertár, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzlet és az üzemanyag- töltőállomás lehet nyitva három után is.

 

Az Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt rendelet felhatalmazza a polgármestereket, hogy a kijárási korlátozás meghosszabbított időszaka alatt a kerületben illetve a településen működő piac nyitva tartásáról önállóan dönthessenek. A rendelet csak annyit ír elő, hogy a piac nyitva tartása alatt olyan kizárólagos látogatási idősávot kell megállapítani, amely alatt a piacot kizárólag 65. életévüket betöltött személyek látogathatják.

 

Eddig a piacon is csak 9-12 között lehettek a 65. évnél idősebbek, az új rendelet alapján úgy tűnik, ettől egyedi döntéssel el lehet térni.

 

A rendelet alapján felhatalmazzák a polgármestereket, hogy a kormányrendeletben foglaltaknál szigorúbb kijárási korlátozásokról döntsenek. Ezt két helyen említik: egyszer a húsvétra vonatkozó szabályoknál, egyszer pedig később is, így feltételezhetően később is élhetnek ezzel a jogukkal a településvezetők.

 

 

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>