Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Alfréd napja van.
A Facebook nem játszótér: Százezrekbe fájhat egy jogtalan képmegosztás
2017-10-02 17:00:11
A Facebook nem játszótér: Százezrekbe fájhat egy jogtalan képmegosztás

A Facebook nem játszótér: Százezrekbe fájhat egy jogtalan képmegosztás

Ennek hiányában jogi úton kérheti sérelme orvoslását, a jogsértés megállapításától kezdve a sérelmes helyzet megszüntetésén át a sérelemdíj fizetéséig – írja a D.A.S. Jogszerviz.

 

A legtöbb jogi rendelkezésnek akkor érezzük a jelentőségét igazán, amikor magunk is érintetté válunk. Legyünk tisztában azzal, hogy az internetre feltöltött képek terjedése és felhasználása gyakorlatilag kikerül az ellenőrzési körünkből.

 

Ezt akkor is szem előtt kell tartani, ha magunkról van szó, de más személyek esetén végképp nem tudhatjuk, hogy milyen érdeksérelmet okozhat a képfeltöltés, így azt csak egyértelmű beleegyezéssel tegyük – mutat rá a jogi szakportál.

 

Így például az Andrássy úton álló, csak belülről átlátszó falú kamion, amelyben úgy forgattak pornófilmeket, hogy azokhoz a hátteret a járókelők adták, az autó oldalán elhelyezett ismertetés ellenére is, súlyosan jogsértő módon működött a hatósági állásfoglalás szerint.

További híreink
Szétröhögik a Velence-tavi „sóliszt”-kilátót
A síkvidéki Velencei-tó és környéke eddig nem a svájci Alpokat idéző meredélyeiről és szédítő magasságairól volt híres – eddig.
2018-02-21 17:00:14, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Visszalépett az MSZP kampányfőnöke az érdi jelölésből
Lemondott Érd és környékének képviselő-jelöltségéről Tóbiás József, az MSZP országgyűlési képviselője, a párt volt elnöke, holott pár napja még közös kampányfotót jelente...
2018-02-21 16:00:12, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Nehezen vehetők rá a politizálásra a fiatalok – véli Cseh Katalin, a Momentum elnökségi tagja
Szülész-nőgyógyász orvosrezidens és emellett még közgazdász is. Mielőtt a Momentum lett a fő tevékenysége, a Baross utcai II-es számú Nőgyógyászati klinikán dolgozott - a...
2018-02-21 13:00:47, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hétfőn kezdik kézbesíteni a 7,9 millió választópolgárnak az áprilisi országgyűlési választásról szóló értesítőt.
Bővebben >>