Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
A fajvédő konferencia elleni tiltakozásra szólít fel a Demokratikus Koalíció
2014-09-22 12:21:50
A fajvédő konferencia elleni tiltakozásra szólít fel a Demokratikus Koalíció

A fajvédő konferencia elleni tiltakozásra szólít fel a Demokratikus Koalíció

Sajtóinformációk szerint Budapesten tart konferenciát a National Policy Institute nevű, fajvédő, fehér felsőbbrendűséget hirdető szervezet. Az előadók között lesz Gyöngyösi Márton Jobbikos képviselő is, aki nemrég a magyar zsidók listázását sem szégyellte felvetni a Parlamentben. A konferencia "sztárvendége" mégis az az Alexandr Dugin lesz, aki Vlagyimir Putyin fő ideológusa, a Nyugat hanyatlásának egyik nagy hirdetője, akiről több ízben is olyan felvételek látták napvilágot, amiken ukrajnai orosz szeparatistákat igazít el - hívta fel a figyelmet hétfőn a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció sajtóirodájának közleménye. 

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány eddig hiába takargatta, hogy az orosz agresszió pártolója, a rendezvény engedélyezésével már nem csak hallgatólagosan áll ki Putyin mellett. A DK szerint a kormány a - Magyarországon amúgy is erősödő - szélsőjobboldal felé tett ezzel félreérthetetlen gesztust, miszerint Orbán Viktor akár fajgyűlölő konferenciáknak is helyet ad, hogy imponáljon példaképének, Vlagyimir Putyinnak.

A sajtóiroda jelezte, a Demokratikus Koalíció felháborítónak tartja, hogy Magyarország 2014-ben, az Európai Unió tagjaként helyet ad a fajvédők találkozójának. A DK szerint a kormány azzal, hogy nyíltan a szélsőségesekkel kokettál, egy olyan útra lép, melynek a végén egy gyűlölettel teli, kirekesztő, instabil Magyarország áll.

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mi...
Bővebben >>