Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
A Fidelitas és a KDNP-fiókák nem ítélték el a belarusz erőszakot
2020-08-13 20:21:03
A Fidelitas és a KDNP-fiókák nem ítélték el a belarusz erőszakot

A Fidelitas és a KDNP-fiókák nem ítélték el a belarusz erőszakot

Sem a belarusz elnökválasztás alatt történteket, sem az utána tapasztalt erőszakos hatósági fellépéseket nem voltak hajlandók elítélni Brüsszelben a Fidelitas és az IKSZ, azaz a Fidesz és a KDNP ifjúsági szervezetei – jelentette Brüsszelből szerda éjjel a Magyar Hang tudósítója.

 

A magyar kormánypárti fiatalok képviselői ugyanis nem írták alá az Európai Néppárt ifjúsági szervezete, a YEPP (Youth of the European People’s Party) az ügyben kiadott közös nyilatkozatát. Eddig már 51 vezető európai kereszténydemokrata ifjúsági politikus látta el kézjegyével a felhívást, akik 28 tagpártot képviselnek. A YEPP szervezetének 39 országból 63 szervezet a tagja, Magyarországról a Fidelitas és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ).

 

„Az EU többször is tisztességes és szabad választásokat szorgalmazott, ám a választásokat követő események felháborítóak. A békés szavazás reményét számos aktus sértette, elsősorban a békés tüntetők letartóztatása, valamint a katonaság által alkalmazott túlzott erőszak” – írják.

 

A dokumentumban, amelyben az ifjúsági szervezetek arra kérik a minszki hatóságokat, hogy a választás eredményeit tükröző adatokat tegyék közzé, leszögezik:

 

„Elítéljük ezeket az erőszakos cselekedeteket és azt kérjük, hogy engedjék szabadon a letartóztatottakat, és az emberek gyakorolhassák szabadon a békés tiltakozásra és gyülekezésre való jogukat. A demokrácia kulcsfontosságú minden működő társadalomban és államban; ezért azt kérjük, hogy ezt tartsák fenn és érvényesítsék Belaruszban.”

 

Emlékezetes, a fideszesek három évtizeddel ezelőtt még kiálltak a demokrácia mellett, szabadságot követeltek Tibetnek, tüntettek a pekingi Tienanmen téri vérengzések ellen, és egyebek mellett hatósági elzárást is vállalva, részt vettek Prágában az akkori csehszlovákiai „bársonyos forradalomban”.

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>