Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
A Fidesz álláspontja szerint nem szerencsés, de megrendelhető a házi etnikai hamvasztás
2019-03-26 15:50:52
A Fidesz álláspontja szerint nem szerencsés, de megrendelhető a házi etnikai hamvasztás

A Fidesz álláspontja szerint nem szerencsés, de megrendelhető a házi etnikai hamvasztás

Azon most ne mélázzunk, hogy mindez miért bő évtized és a büntetőjogi felelősség többszörös eredőjű elévülése után került csak a nyilvánosság elé – ami közízlés a kormánypártban elfogadottnak tűnik, az a 21. században megbocsáthatatlan civilizált országokban.

 

Jól jellemzi a Fidesz szalonrasszizmusát, hogy mindezt a tegnapi parlamenti kérdések között felemlített esetre a kormány vezető személyisége, Varga Mihály miniszterelnök-helyettes mindössze annyit bírt válaszolni, hogy ő maga személyesen sem tartja „szerencsésnek”, hogy MEGSZÜLETETT A FELVÉTEL(!!!).

 

Magyarán – az nem baj, ha a párttagok cigányégetőst játszanak otthon de könyörgöm, legalább ne vegyék fel, ha már ilyen a gusztusuk...

 

A jelen politikai közállapotokat pedig az sem jellemzi kevésbé, hogy ezt a számonkérést annak a Jobbik nevű pártnak a képviselője szegezte a miniszternek, mely párt képviselői az inkriminált videó elkészültekor országszerte cigánypogromokkal tartották rettegésben a falusi kisebbségeket...

 

Mindezt ne hagyták szó nélkül maguk az érintettek, pontosabban a cigányközélet képviselői.

 

Setét Jenő polgárjogi aktivista nyílt levelet írt magának minden magyar polgár miniszterelnökének, Orbán Viktornak:

 

„Tisztelt Miniszterelnök Úr!

 

A napokban napvilágot látott Pócs Jánosról, a FIDESZ országgyűlési képviselőjéről egy videó, melyben egy honfitársunkat, egy cigány nemzetiségű magyar embert kazánba zárt és felgyújtással fenyegetett, illetve minden olyan cigányt, akire haragszik. Ehhez kapcsolódóan egyesületünk nevében a legmélyebb felháborodásunkat tolmácsoljuk, egyben javasoljuk, hogy pártelnökként kezdeményezze Pócs János lemondását a mandátumáról.

 

Sajnálattal vesszük tudomásul, hogy az ügyben jogi lépések megtételére már nincs mód. Azonban nagyon reméljük, hogy tettének politikai következményei lesznek, mert azt reméljük, hogy az országban még élni kell annak a minimumnak, hogy egyetlen emberrel, egyetlen alkalmazottal sem bánhat így egy polgármester, egy képviselő, egy közszereplő, és bízunk abban, hogy a magyarázat, miszerint ’a videó szerencsétlen’ nem elégséges és nem elfogadható.

 

Pócs János tettére nem magyarázat az a sületlenség, hogy a traumát elszenvedő fél a barátja volt, sőt maga kérte e videó elkészítését. Már csak azért sem, mert az érintett elhunyt, így ’nem áll módjában személyesen cáfolni’ Pócs János állításait.

 

Az emberi méltóság védelme, 74 évvel az áldozatokat elégető Holokauszt után közös és keresztényi kötelezettségünk. Kérjük Önt, tegyen lépéseket ezügyben, ugyanis meggyőződésünk, hogy a politikai következmények elmaradása szégyenletes lenne mind az országra, mind a Fideszre, mind Önre nézvést!”

 

A fideszes képviselő által készített videó idejében cigány származású magyar állampolgárokat öltek. Köztük kiskorúakat is.

 

Várjuk minden magyar állampolgár miniszterelnökének a válaszát.

 

(forrás: szabadhir.hu)

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara...
Bővebben >>